האורטופדים אותם ביקרתי טוענים שאין מה לדאוג מקנקים ורעשים במפרק . לי זה נראה בעייתי כיוון שרעשים אלו לא היו שם כמה שנים אחורה. מה הם קנקים ורעשים אלו בעצם? בועיות אוויר חיכוך בין עצמות חיכוך בין עצמות ורקמות קשות אחרות.
חשבו שזה בועיות . מחקר שפורסם לאחרונה הראה שלפחות בגב זה לא כך. זה גם לא חיכוך.קראתי לא מעט דיונים בנושא. המסקנה אחת והיא מאוד ברורה : לאף אחד אין ממש מושג. תכלס, אני מתרשמת שרוב הפיזיו' יסכימו עם האורטופדים לגבי חוסר הדאגה.
אם להסיק ע"י השוואת שתי הכתפיים שלי הימנית משמשת גם כמכונת פופקורן וגם ככתף והשמאלית רק ככתף . משהו חייב לגרום לרעשים ואם המומחים חלוקים אז אולי יש הסכמה האם זה חיובי או לא ,האם זה מעיד על פגיעה במפרק או לא כיוון שלרוב קנקים ורעשים נילווים אלו מלווים בכאבים.
אם קנקים מלווים בכאב לדעתי מעיד על בעיה. אם קנקים הם רק תופעת לוואי במצב בעייתי, כלומר יש כאבים וקנקים אבל הקנקים לא גורמים לכאב, מקובל לחשוב שאין לזה משמעות מיוחדת.