קסטה אחורית..

אסף בר1

New member
קסטה אחורית..

ברשותי קסטה מאופניים ישנות היא מחוץ לגלגל שכבו במחסן...לשעת חירום ואחרי זמן מה אני מנקה אותם ולהפתעתי אין גולות?! האם יש כאלה שהם בלי? ואיך אני יודע איזה חלקים חסרים... שאוכל לדעת איפה אני עומד ביחס למה שיש לי... בכל מקרה אני מנקה אותם עם מים ומברשת שיניים... האם יש המלצה לחומר או צורת ייבוש שימון אם בכלל.. לחזרה לתפקוד מלא. יש מדריך להרכבה? כלומר הכל כאן.. הגלגל+נאבה+וקסטה הם רזרבות אז כך שלא איכפת לי לטעות וללמוד מהניסיון...
אבל אשמח שמישהו יענה על השאלות תחילה...

nintense

New member
לא כל כך ברור מה אתה מתכנן לעשות...

עם החלקים הישנים, לגבי הקסטה, יש בלי "גולות" ואלו שעם "גולות" נקראים FREE WHEEL. ה"גולות" הם מיסבים שמיועדים לסובב את הקסטה בגלגל עם ציר קבוע (ללא פריילוף), וזה נפוץ בעיקר באופניים ממש ישנים או ממש פשוטים.

אסף בר1

New member
ברצוני להרכיב לבד...

יש לי גלגל שהוא עם נאבה עם כוס/תושבת פלסטיק שעליו יושבת בקסטה... והיא מחוסלת אז יש לי קסטה ישנה שהייתה לי במחסן וברצוני להרכיב אותה לגלגל. השאלה שלי היא שיש לי חשד שחסר לי איזה חלק משהו... וברצוני להרכיב אותו לבד... וללמוד תוך כדי. ולנסות לחסוך... אז לפני שאני מרכיב (פעם הראשונה) בנוסף לדעת איך לנקות אותו לפני שאני מחזיר אותו ואיך מפרקים את הכוס פלסטיק של הנאבה שעליו יושבת הקסטה.. אשמח אם תפנה אותי לאתר או הסבר כשלהו... תודה

אסף בר1

New member
הקסטה מחוסלת...

הניסוח קודם לא יצא טוב הכוס פלסטיק/כובע בסדר גמור הקסטה היא זו שמחוסלת...

nintense

New member
שים תמונות...

אני לא כל כך מבין באיזו שפה אתה כותב...

bonanai

New member
בוא ננסה עם קצת יותר סבלנות...

החלק שעליו "יושבת" הקסטה נקרא FREEHUB (או פריילוף בעברית...) אין סיכוי שהוא עשוי מפלסטיק!!! זו פלדה מחוסמת או משהו כזה. בכדי לפרק קסטה צריך מפתח מיוחד (לפי סוג הקסטה - יש כמה וכמה) + מפתח שרשרת בשביל הקונטרה. צריך לוודא שהקסטה אותה אתה רוצה להרכיב תואמת את הקודמת והפריילוף. אני מקווה שעשיתי קצת סדר. הנה לינקים לאתר שיכול לעזור לך: http://sheldonbrown.com/k7.html וגם: http://sheldonbrown.com/freewheels.html בנוגע לניקוי: מברשת שיניים יכולה לעזור אך לא מספיקה. בנוגע למים - לא נשמע טוב, תנסה דיגריזר או סולר, שטוף במים ושמן. בהצלחה

אסף בר1

New member
הנה התמונות מקווה שזה עוזר

בגדול יש לי שילדה וחלקים אני רוצה ללמוד להרכיב לבד. אז אני מתחיל בקסטה ונאבה אחורית התמונות שאני מביא הן על קסטה שיש חשד שחסר משהו... ולכן לדעתי היא מחוסלת... השאלה שלי היא מה אני צריך כדי שהקסטה תהיה מחוזקת למקום... כלומר היא היא רופפת כי חסר איזה חלק...

nintense

New member
עכשיו זה פשוט...

החלק החסר הוא דסקית ההידוק של הקסטה, וכדי לסגור אותו אתה צריך מפתח קסטה. לגבי הפלסטיק ? איזה פלסטיק ? אין פלסטיק בשום מקום. את לב הנאבה, אין סיבה לפתוח, אך אם אתה ממש רוצה צריך מפתחות דקים במיוחד, באנגלית זה נקרא קון רנץ', אני מאמין שבעברית "מפתחות נאבה".

אסף בר1

New member
תודה על התשובה!

ועוד דבר ראה את התמונה זה החלק שאני קורא לו כובע, כוס, פלסטיק... האם שווה להתעסק בכלל בדבר הזה או שאקנה קסטה חדשה מבחינה כלכלית... תודה על שאתה לא מתעלם ממני

nintense

New member
לשמחתך זה לא פלסטיק..

לרוב זה מיוצר מפלדה, ובנאבות יקרות במיוחד ניתן לפגוש כאלה מאלומניום או מטיטניום. ל"פלסטיק" קוראים "פריילוף" והוא חלק מהנאבה, הוא לא קשור לקסטה ואם הוא תקין אין מה לגעת.

למעלה