"קסם"

SadClown

New member
"קסם"

קסם היא ילדה מיוחדת, יש לה עיניים כחולות וגדולות, כל מי שמתבונן בהן נדהם מהיופי, הן כל כך עמוקות, כאילו יש עולם שלם בתוכם. בתוכן היא מסתירה את הרגשות שלה. הן תמיד בורקות כל כך. קסם בוכה המון, כי לקסם קשה לדבר. קסם ילדה מיוחדת. ולפעמים היא מתייאשת מהר, כי אף אחד לא מבין אותה, הם לא מבינים מה היא מנסה לומר, הם לא מבינים מה היא רוצה. הם אפילו לא יודעים מה היא מרגישה. ואז הפה שלה מתעקם ונפלתות ממנו יבבות של בכי קטן שמתחזק ומתחזק ונהפך לבכי קורע לב. קורה גם שהם כועסים עלייה, קורה די הרבה אפילו. רק בגלל שהיא צועקת - היא הרי לא יודעת לדבר, אבל הם לא מבינים אותה. הם לא מבינים אותה ואז היא בוכה. קסם עצובה, קשה לה נורא. קשה לה להיות מיוחדת. הם אוהבים את קסם מאוד, וגם להם עצוב שעצוב לה, גם להם עצוב שקשה לה. הם היו רוצים לעזור לה. והם מנסים, אבל קשה להם. כי קסם, קסם היא ילדה מיוחדת. לפעמים כשאני חושבת על קסם הלב שלי מתמלא בדמעות, ואני מרגישה את המועקה שמתפסת לי במורד הגרון. אני נזכרת איך קסם מנסה לדבר, ואיך שקסם תמיד מנשקת, ואיך שקשה לה לבצע פעולות מוטריות מסוימות. היום בניתי עם קסם מגדל בקוביות. עזרתי לה והיא שמחה כל כך. המגדל היה מאוד גבוה, אפילו יותר גבוה ממנה. שמרתי עליו שלא יפול, ככל שהוא גדל הסיכויים שלו ליפול גדלו גם הם. והלוואי שאפשר לשמור ככה על קסם, שלא תיפול ככה שתגדל, שלא תיפול כשתיחשף לאותם ילדים רגילים, שלא מבינים, ומעליבים כל כך. ואז קסם לא תוכל להתגונן אז היא תבכה. ויכאב לה בלב. אני חושבת שקסם אוהבת אותי, גם אני אוהבת אותה. היא לא מכירה אותי הרבה זמן, ראתה אותי רק כמה פעמים, אבל היא תמיד נותנת לי יד, ורוצה להראות לי דברים. קשה לי לראות אותה בוכה את הבכי הנעלב הזה, בכי של חוסר אונים, בכי של ילדה שהעולם כל כך התאכזר אלייה והיא רק רוצה להסביר, והיא רק רוצה שיאהבו אותה. והיא רק רוצה להיות ילדה, ילדה כמו כולם, ילדה רגילה, שיכולה לבנות מגדל גבוה גם לבד, ואפילו לשמור עליו - שלא יפול לה. ואני רק רוצה לחבק אותה. ולפזר עלייה אבקת קסמים, שתגרום לה לדבר, ושתהפוך אותה לילדה רגילה שלא יצעקו עלייה כל כך הרבה, ושלא יעליבו אותה. ושהיא תהיה שמחה. שלא תבכה כל הזמן, שהעיניים המקסימות שלה, העיניים העצובות האלה יהיו קצת יותר שמחות. והעולם הזה שאני רואה בתוכן, לא יהיה עולם של רגשות כואבים. שיהיה עולם של תמימות ושל אושר ושל ילדות יפה. קסם בת חמש. וקסם היא ילדה מיוחדת, יש לה עיניים כחולות וגדולות, כאילו יש עולם שלם בתוכן.

וואוו-כנסי:

זה מהמם- לא יודעת למה זה עשה לי פלשבאק למשהו שאני לא יודעת מהו- חחחח את באמת מכירה ילדה שקוראים לה קסם? האם רצית להראות שבכול אחד מאיתנו ישנה קסם קטנה- שאנחנו עצובים ומתרגזים שלא מבינים אותנו ואנחנו מרגישים בודדים? אהבתי מאוד את החזרה- זה בא להדגיש והיה בדיוק במקום הנכון-אהבתי את המטאפורות-במיוחד על המגדל- ואהבתי את העיניים- אני חושבת שיש לי מחלה לעיניים גדולות-חחחח האם כשכתבת "שיכולה לבנות מגדל גבוה גם לבד, ואפילו לשמור עליו - שלא יפול לה" -אפשר להבין מזה שהלוואי שקסם יכלה לשמור על עצמה- כי מקודם המגדל היה קסם בעצם- אז עכשיו בעצם קסם שומרת על עצמה? וואיי זה מדהים- באמת!!!! תכתבי עוד כאלה!!!! ואולי המשך על קסם?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
איזה תום מקסים מעביר הקטע הזה..

זה תום שנמצא רק אצל ילדים ואולי בעיקר ילדות.

SadClown

New member
תודה לכולכם:) ולגבי השאלה...

אני מכירה באמת ילדה שהיא "קסם", הרבה ילדים כאלו האמת... קסם בעיקרון זה שם בדוי לילדה מיוחדת, כשאני אומרת מיוחדת אני מתכוונת ל"חינוך מיוחד"... יש לי אחות שהיא בגן של טיפול מיוחד, אני מתנדבת בגן הזה לפעמים, זה ילדים שהם לא רגילים, יש להם בעיות כמו תיסמונת דאון, אוטיזם, פיגור ועוד.... קסם זה שם בדוי לאחת הילדות שם שנגעה בי מאוד. ותודה רבה על התגובות,

imdark

New member
נהנתי

אני מכיר ילדים עם בעיות מהסוג הזה ולא מעט וגם אלי צחקו לא מעט בחיים את יודעת יש לי כל כך הרבה ניגודים בראש במיוחד בנושא הזה את יודעת עד גיל 10 לא הבחנתי בדברים כאלו בשבילי כל הילדים היו ילדים וכל המבוגרים מבוגרים אני זוכר שבאה אלינו לגן ילדה כההת אור וילדים צחקו אליה אני לא הבאנתי למה ולא הייתי מסוגל לדבר איתה(בגיל הזה לא ידעתי עיברית והייתי בגן בארץ) ניסיתי לתת לה יד מתי שהו והיא דחפה את היד שלי לצד אני לא זוכר הרבה מהתקופה הזו בגלל שדי היחבתי אותה עמוק בזיכרון שלי אבל הסיפור של קסם שלך הוא שונה או לפחות שונה בבסיסו זה דבר נורא לומר אבל לפי חוק הברירה הטיבעית קסם לא אמורה לחיות בעולם שלנו אני מרגיש כל כך נורא עם הנושא הזה אבל ההיגיון שלי אדיין מפריע בדרך

SadClown

New member
תודה לתגובה... ו...

למה אתה מתכוון לא אמורה לחיות בעולם שלנו? יש ילדים עם בעיות שבאמת קשה כל כך להתמודד איתם ומרגישים שהילד רק סובל בעולם הזה... אבל יש גם ילדים עם בעיות קלות יותר, אולי פיגור קל, או בעיות התפתחות בילדות שאחר כך מסתדרות, אולי הם לא כל החיים מאה אחוז אבל הם מאוד משתפרים. הם לדעתי כן צריכים לחיות בעולם הזה ואפשר ללמוד מהם המון. ויש להם סיכוי מצויין להצלחה. לעומת זאת יש ילדים שהמצב שלהם ממש קשה, כמו אוטיסטים ברמה גבוהה, שהם בכלל לא מרגישים שהם בעולם הזה... אבל עדיין, אחרי שאתה מכיר ילד כזה אתה נקשר אליו וקשה לך לחשוב שהוא לא צריך להיות פה... מה שאני באמת לא מבינה זה למה זה קורה בכלל. זה עונש על משהו? לא יודעת... קשה לי לקלוט למה ילד כזה קטן צריך לסבול כל כך. הוא עוד לא הספיק לעשות רע.

imdark

New member
לפי חוק הברירה הטיבעית

תכניס זאב לבן ללהקה של זאבים אפורים והם ינדו אותו ובסופו של דבר יהרגו אותו זהו חוק הטבע החלש והלא מתעים אמור ליפול אמרתי שזה קשה לי אבל זו האמת ככה העולם שלנו בנוי

imdark

New member
אני לא מציע

כלום אני אומר שזה מה שקורה זה מה שאנשים עושים ועם הם לא יאשו ועם הם יעצרו את הכעס אז הוא ייצע בצורה אחרת ובמקום אחר ואנחנו אולי לא זאבים אבל אנחנו כן יונקים (וכן גם צורות חיים מבוססות על פחמן שהיתפתחו על כוכב המכוה כדה"א)וזה אומר שאנחנו לא שונים מכל חיה אחרת שיש על פני הכוכב שלנו הידע שלנו הופך אותנו למרוסנים יותר אבל בסופו של דבר אנחנו רק חיות שלמדו שעם הם יאשו את זה ואת זה הם יוכלו לקבל אוכל טעים ולחיות בלי להיתעמץ זו פסיכולוגיה אמיתית

SadClown

New member
אני לא כל כך מסכימה איתך...

העניין של החזק שולט, מזכיר לי את התיאוריה שהיטלר התבסס עלייה וזה תמיד מרתיע אותי. אני לא חושבת שבבני אדם צריכים להיות כאלו דברים. נכון שהחברה מנדה ופוגעת אבל תמיד יש גם את האנשים האלה שהם להיפך, ואני מכירה המון אנשים כאלה שרוצים לעזור לילדים האלה, שמקבלים אותם.{אתה בעצמך אמרת שבילדותך לא הבנת למה הם לא רוצים לקבל את אותה ילדה עם העור הכהה, ככה שאתה שלא עושה אפילות בין בני אדם, מוזר לי שככה אתה חושב}. אולי זאבים, שהם לא בני אדם הם כולם אותו הדבר ואת הזאב הלבן הם יחסלו, כי הם חיים לפי כללים. אבל בני אדם למרות שהם יונקים, הם שונים והם יכולים לחשוב בצורה שונה מבעלי החיים. הם לא פועלים לפי כללים של שחור ולבן, אצל בני אדם יש גם גווני אפור. כאן יש אנשים שונים עם דיעות שונות ואופי שונה, ולמרות שיש כלה שכן מתנהגים בצורה מגעילה לאותם ילדים ודורכים עליהם, יחד עם זאת יש אנשים אחרים שמקבלים אותם, אוהבים אותם ועוזרים להם. ואותם ילדים עם קשיים יכולים וגם מוצאים את הסביבה שלהם, ואת האנשים שלהם. יש להם מקומות שבהם מקבלים אותם וטוב להם שם. יש להם הרבה אנשים שאוהבים אותם. וחוץ מזה אני חושבת שאתם אנשים שלא מסכימים לקבל את השונה בחברה שלהם ופגעים בו וירדים עליו, הבעייה היא בעצם אצלהם. הם רוצים להרגיש שהם יותר טובים מאחר, זה מעלה להם את האגו ואת הבטחון להרגיש שיש מישהו "נחות" מהם. זה עושה להם טוב עם עצמם, לא פלא שזה בד"כ נמצא רק אצל ילדים... אני רואה אנשים כאלה, שיורדים על אחרים ואני רק מרחמת עליהם... כי בעצם להם יש בעייה עם עצמם.

imdark

New member
זהו הטבע שלנו

תתנגדי לטבע שלך ותתנגדי לאצם קיומך תחשבי על כל מה שקרה באלף שנה האחרונות מיליונים מתו וזה לא בגלל איזו טעות אלא בגלל שבני אדם אחרים בחרו להרוג אי אפשר לעצור את ההרג או את הפגיעה כל מה שאת היסברת מציג משהו יפה והגיוני אבל לא מציאותי העובדה היא שככל ואנחנו טובים יותר כך אנחנו רעים יותר אור לא קיים בלי אפלה (אני לא אוהב את המושגים הללו בגלל שאני לא מעמין בדואליות אבל הישתמשתי בהם כדי להוכיח נקודה בגלל שבאצם גם אור וגם חושך הם אחד) אוטפיה לא קיימת בלי שכל היצורים החיים בה לא יוכלו לזוז ובטח לא לפגוע זה בזה אני אוהב ילדים ואני מעמין שאני יכול ללמד אותם להוציע את הכאבים שלהם בצורה נכונה אבל הם אדיין יוציעו אותם אז דרך הומור או דרך שמחה אבל מישהו יפגע בני אדם הם חיות והיכולת לחשוב עושה אותנו מסוכנים יותר מרוב החיות אחרי עידן של שלום נביא מלחמה אחרי עידן של כאב נביא ריפוי אבל לא להרבה זמן אחרי מלחמת העולם הראשונה גרמניה הרגישה מתוסכלת בגלל שהיא לא קיבלה מה שהובטח לה אז היא האשימה את היהודים ושילבה בזה מאוד שנים של דעות קדומות זו עובדה מוכרת כולנו שווים נכון אבל אנחנו גם זקוקים זה לזה כדי להיתקיים וגם במותם של אחרים כדי להמשיך לשרוד וכך גם בכעבם זה עצוב נכון אבל זה נכון אני אוהב לעזור אני נהנה מזה נהנה להעמין שהידע שלי יגדל באחרים אבל אני לא מסוגל להביא לשלמות אף אחד לא מסוגל

imdark

New member
אופס לא ידעתי שזה נפל אחורה

החשב שלי לא עידקת את אצמו והוא פתוח כבר כמה ימים אבל אני רוצה שמישהו יקרה את ההודעה שלי

ornit4

New member
מקסים,

זה נשמע כאילו את מספרת, ותוך כדי מרחמת, מעריצה, וחוששת לגורלה. כתיבה יפהפייה.

Michallllllllll

New member
את כותבת מ ד ה י ם!! ונוגע. את יכול

לה להוציא ספר ילדים זה גם יפה וגם יכול לעזור למשפחות!

למעלה