קסמ מעוף פי 3

talbibi

New member
קסמ מעוף פי 3

הי הי נניח אני קונה קסמ ת"א 25 ממונף פי 3 (כאשר המדד 1000 נק') ב100000 ש"ח כעבור 10 שנים המדד יהיה 2000 נק' האם שווי יהיה 600000 ש"ח? לפני מס? האם יש מגבלה בכמה המדד עולה או יורד. איך מחושבת עמלת הקרן? איך מחושב המינוף קראתי את ההסברים באתר אבל לא הצלחתי להבין פרקטיקה

hrefael77

New member
ממש לא

תעודת סל ת"א 25 פי 3 יומי היא תעודה שמשתייכת לקטגורית מינוף קבועה ואמורה לתת תשואה של פי 3 יומית אבל בטח שלא לתק' זמן ארוכה יותר יש הבדל תהומי בין תעודה עם מינוף קבוע ( על בסיס אחוזים) חבין תעודה עם מינוף משתנה ( ע"פ נקודות) על מנת להבין את ההבדלים בין תעודות הסל הממונפות והאגריסיביות אני ממליץ לך לקרוא את הסקירה הבאה http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1521026 ___________________________________________________________________ "ההיסטוריה מלמדת אותנו שדברים שמעולם לא קרו- קורים" הבלוג שלי בנושא שוק ההון

Eldadius

New member
לא סביר, אבל למה שלא תבדוק את נוסחת השווי?

כשמונפקת תעודת סל היא מלווה תמיד בתשקיף. אם לא ברור לך כיצד נקבע שער התעודה, עליך לקרוא את התשקיף ולבדוק את זה. התשקיף צריך לכלול בתוכו נוסחת שווי הוגן שצריכה להבהיר לך את התשובה לשאלה ששאלת.

אסף 555

New member
נוסחת שווי הוגן

נוסחת שווי הוגן מופיעה בדף המוצר. כששואלים רק על הנוסחה או פרטים מרכזיים מהסוג הזה- עדיף תמיד לשלוח לדף המוצר שכתוב בצורה פשוטה ותמציתית (אגב המנפקים חייבים על פי התקנות לפרסם כזה באתר שלהם), רוב האנשים בציבור מתקשים להתמודד עם התשקיף ולחפש בו את התשובה. צירפתי לינק לדף הזה. בכל מקרה השאלה שנשאלה כאן היתה שאלה עקרונית אחרת, hrefael77 כבר ענה לו באופן מלא ויסודי.

Eldadius

New member
אתה כמובן צודק

רק שכחת נקודה מהותית אחת, והיא העצלות האנושית, שברשעותה מנעה ממני להציג את הקישור שאתה הבאת מתוך ציפיה שמישהו אחר יעשה את זה. מסתבר שזה עבד

למעלה