קעקועים והשפעה.

Wing Chan

New member
קעקועים והשפעה.

כחובב קעקועים שנהנה לשבת תחת המחט ולקרוא דברים על קעקועים (למרות שבנתיים יש לי רק אחד), מעניין אותי אם למישהו יש כאן איזה מאמר\קישור\משהו בסגנון על ההשפעה של קעקועים על הבנאדם. מבחינה רוחנית אולי, למרות שאני ממש לא בטוח שזה המונח הנכון. ברור לי מן הסתם, שישנה השפעה. עם זאת, הייתי רוצה לקרוא איזה תאוריות או משהו בסגנון שאנשים העלו לגבי זה. בטוח יש משהו. אז, מי יעשה לי את היום? (או את הערב)

Wing Chan

New member
אה, וזה פה משתי סיבות:

1. זה ידוע שבעת העתיקה במחוזות פגאניים (ולא רק, העת העתיקה בכללי) קעקועים היו בעלי משמעות רוחנית (ומאגית, אבל לא על זה אני מדבר) בנוסף למשמעות המעמדית וסימון הסטטוס של הבנאדם. 2. לא מצאתי מקום טוב יותר לתקוע את זה. בפורום קעקועים ופירסינג אין ממש מה לדבר על זה.

laoch gaidhlig

New member
אין לי מה לחדש לך ...

למרות שחיפשתי אני לא מצאתי, אבל אני יכול לתאר לך את שיש לי. בהתאם למסורת הגיילית/קלטית הלוחמים היו מקועקעים בכחול , הקעקועים מחולקים למ"ס סוגים , הסוג הראשון הם המגנים, אלה הם סמלים אשר משמשים כקמעות הגנה והבטחת הגילגול של הנשמה באם נהרגת בקרב. הסוג השני הם ספירלות ומבוכים שלפי האמונה האוייב אשר מביט בהם מאבד את עצמו בתוכן ונמנעת ממנו יכולת הלחימה. והסוג השלישי אלה קעקועים זומורפים אשר מעניקים לנושא אותם את התכונות של הב"ח האלה כגון חזיר בר ליכולת התמדה בלחימה , כלב ליכולת הגנה, שור לסיבולת , עיט לדיוק, וכדומה . בימים העתיקים הלוחמים הקלטים יצאו לקרב רק עם הנשק כך שהקעקועים היו ניראים לעין , ככול שמעמדך בשבט היה גבוה יותר , חלקים רבים יותר של גופך היו מקועקעים. כיום מעטים מאיתנו ממשיכים במסורת של הקיעקוע לוחמים ורק טואט (שבט) אחד מחייב את לוחמיו בזה (טואט נה קרידיי). כמו כן אני יוצא לפעילות מבצעית לבוש מדים, שח"פוד , וקסדה, המשמעות של הקעקועים היא בהחלט רוחנית בשבילי, הם מזכירים לי מי ומה אני,ומאפשרים לי לימצוא את הכח הנפשי ומתוכו את הכח הפיזי לבצע את שאני צריך.

wierdi

New member
מאיפה המידע?

נתחיל מזה שהקלטים/גאלים מכסה את רוב אירופה ולא היו לקלטים/גאלים תרבות משותפת מאוחדת מסונכרנת בעלת מרכז. ונמשיך עם זה שאחד התיאורים היחדים של הקלטים/גאלים שאשכרה באה מתקופתם (פרה-רומא) היא של יוליוס קיסר ולא רק שהוא לא היה הכי אמין בעולם ונמצאו עדויות שסותרות את העדות שלו, אלא גם שהוא בכלל לא נכנס לפרטים על העבודה המאגית שלהם. האירים הם כמעט היחדים ששמרו משהו מהמסורת הקלטית שלהם כי רומא לא הגיע לשם, אבל גם אז רוב המקורות (כמו חלק מספרי טאליסין למשל) באים, וזה הכי ישן שיכלו להוכיח, מהמאה השישית לספירה. אז, מאיפה הגיע המידע הזה? איך את/ה יודע דברים כל כך מפורטים על הקלטים/גאלים העתיקים? ואם המקור שלך הוא ספר או אתר, שווה לבדות מה המקורות שלו.

laoch gaidhlig

New member
המקורות שלי הם ...

כמו שכבר אמרתי פה , אני סינסרכט. הפרוש בגיילית דרך האבות. אין אני היחיד בעולם , נהפוך הוא יש שבטים גדולים באר"הב ואוסטרליה. דרכנו היא החייאה של התרבות הגיילית הפרה אנגלית והדת הפרה נוצרית. (הקלטים הגיילים בני אירלנד,סקוטלנד,והאי מאן,לא גאלים שהם הקלטים מוולס,קרונוול,ובריטון.) אם רוצים יותר פרטים אני מצרף את האתר של הקונפדרציה שלנו

ChildOfTheWoods

New member
חיחי עשית קעקוע אתמול???...

אני יכול להגיד לך מתוך חוויה אישית שהערך העצמי שלי עלה בפני עצמי... כי ראיתי את עצמי ככה לפני שעשיתי את הקעקוע... הקעקוע בעצם השלים משהו שהיה "חסר" בי בשבילי...

T i a

New member
מסכימה במאה אחוז!!! ../images/Emo45.gif

מאז שעשיתי את הקעקוע שלי שתכתנתי במשך זמן מאוד מאוד ארוך אני מרגישה שהוא משלים אותי, משהו מאוד אישי וחלק בלי נפרד ממני. הרגשה גובלת בהתמכרות...קשה קשה לעמוד בפניהם. אני מאמינה שמבחינה רוחנית או מאגית קעקעוים הם סמלים. איזה קעקוע אתה עושה ואיפה זה כבר תלוי בך אבל אני ממליצה לחשוב טוב על זה כדי שלא תתחרט על איזה בגס באני עוד שנתיים. לדעתי אפשר "לתכנת" אותם כצ'אקרות ולהפעיל בעת הצורך. אפשר לעשות אותם כתליסמן קבוע על הגוף (כמו שרוב האנשים עושים כאשר בוחרים סמלים בתור קעקועים). לצורך זה אני הרבה פעמים משתמשת בציורי גוף הניתנים לשטיפה או חינה, ממליצה בחום. וכמובן כמו שאמרת קעקועים מסמלים סטטוס. קעקועים זה ביטוי עצמי. נטלי

Wing Chan

New member
אתמול? לא.

ולי יש את הסיבות שלי להתקעקע, אתם ממש לא צריכים להסביר לי, סמכו עליי.

למעלה