קערית בצק ממולא ביצה

שחמטית

New member
קערית בצק ממולא ביצה

זה מה שהכנתי הערב לפע מתכון של יוכי המקסימה! את הבצק הכנתי פרווה כדי שגם בעלי שאכל בשרי יוכל להנות, עשיתי כמות וחצי כי רציתי 5 קעריות, טרפתי ביצים עם מלח וחילקתי ביצה אחת ל-2 קעריות. ניסיתי לשים את הבצק בתנית רגילה אבל כל הזמן התיישרו לי השוליים אז בסוף שמתי בתבנית עגולה הצמדתי דופן לדופן- כמו החלות תלישה, ואז יכולתי לשים את הביצה (שבכל אופן קצת נזלה). גבינות לא שמתי כדי שיחהיה פרווה. הילדים, הבעל ואנוכי מאוד נהנו, היה טעים! תודה יוכי

יוכי68

New member
שחמטית, תודה על המחמאות ושתמיד תהנו בע"ה

הביצה נזלה לך כי הכנת מעין חביתה לעומת עין שיחסית נשארת במקום......גם חביתה יוצא טעים.......תהנו ותתענגו.

לא הבנתי מה הכנת, אפשר לצרף מתכון למי שפספס?

(נראה לי שבן זוגי אוהב את המאפה הזה, אז אולי אפתיע אותו...)

יוכי68

New member
שירה, קבלי מתכון ותמונה לקערית ביצה עין וגבינ

קערית ביצה עין וגבינה/יוכי בקערה: 2 כוסות קמח רגיל 1 כפית שטוחה שמרים יבשים 1 כף סוכר שטוחה כפית שטוחה מלח 1 כף שמן זית חצי כוס חלב וחצי כוס מים סה"כ כוס נוזלים ללוש את כל החומרים, מתקבל בצק דביק יחסית....להמשיך ללוש כמה דקות.....להתפיח כחצי שעה. ליצור קעריות מהבצק......לפתוח את הבצק בעזרת ידיים משומנות וליצור שקע במרכז......לעשות זאת בתבנית........מתקבלות כ 4 קעריות. לשבור ביצה בצלוחית ולהעבירה בזהירות לקערית הבצק..לפזר מעל מעט מלח ופלפל , גבינה צהובה מגוררת או כל גבינה אחרת.......אני שמתי גבינה צהובה וגבינה בולגרית. לאפות בחום גבוה 200 מעלות כ 20 דקות או עד להזהבה של הבצק והתקרשות במידה הרצויה של הביצה. אני מרחתי שמן זית על הבצק ופיזרתי שומשום..............טעיםםםםםםםםםםם......עם...סלט ולבנה....מושלם.

שחמטית

New member
יוכי...

באיזו תבנית את אופה אותם? איך השוליים לא התרחבו והתיישרו לך?

יוכי68

New member
שחמטית, הכנתי בתבנית של התנור...אולי

משום שהכנת כמות וחצי הוספת יותר נוזלים, מה גם שהכנת ביצה טרופה ולא עין....... בפעם הבאה תוסיפי מעט קמח..... ייתכן שיש הבדל בין בצק עם חלב לבין בצק עם מים כמו שאת עשית. ראי תמונה של הבצק בתבנית>>>>>>>>>

למעלה