1מדינת ישראל
New member
קערת בצק ולחמניות ומיני סדנה
הבצק של הקערה והלחמניות זהה, אך לקערה שיניתי מעט את סוג הקמח (לקבלת בצק קשיח יותר)
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=92971
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)
אופן ההכנה
לשים במיקסר את וו הלישה
לערבב את כל חומרי הבצק פרט למלח. לערבב 2 סיבובים ולהוסיף את המלח.
וללוש מס´ דקות לבצק אחיד וגמיש.
הכנת הקערה
את הקערה הכנתי מכמות כפולה של המתכון = 1 ק"ג
ערבבתי 2 קמחים - 1/2 ק"ג קמח לבן רגיל + 1/2 ק"ג קמח חיטה מלא.
(הימרתי 1/2 כמות של הקמח הלבן בקמח מלא)
לאחר לישה השארתי להתפחה
לאחר ההתפחה (רק התפחה אחת) פתחתי את הבצק גדול מאוד לא עבה על השולחן
יצרתי שתי וערב עם מכשיר
לקחתי קערת נירוסטה ענקיתתתתתתתתתתתת הפכתי אותה וכיסיתי אותה בנייר אפיה
גילגלתי את הבצק על המערוך הרמתי והנחתי אותו מעל הנייר האפיה
אפיתי בחום בינוני 180 מעלות כ-3/4 שעה
----------------------------------------------
לאחר האפיה הפכתי והוצאתי את נייר האפיה ואת קערת הנירוסטה מהסלסלה.
הסלסלה הפוכה על הקערה לאחר האפיה
הקערה - אפיתי כשהיא הפוכה ,ומעליה שמתי נייר אפיה, ומעל הנייר את הבצק
הכנת הלחמניות - חשוב מאוד
הכנתי את הלחמניות ללא אבקת חלב!!!! ועם קמח לבן בלבד (ללא קמח מלא)
לקבלת לחמניות רכות מאוד , לאחר הלישה הבצק צריך להיות דביק
הבצק של הקערה והלחמניות זהה, אך לקערה שיניתי מעט את סוג הקמח (לקבלת בצק קשיח יותר)
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=92971
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)
אופן ההכנה
לשים במיקסר את וו הלישה
לערבב את כל חומרי הבצק פרט למלח. לערבב 2 סיבובים ולהוסיף את המלח.
וללוש מס´ דקות לבצק אחיד וגמיש.
הכנת הקערה
את הקערה הכנתי מכמות כפולה של המתכון = 1 ק"ג
ערבבתי 2 קמחים - 1/2 ק"ג קמח לבן רגיל + 1/2 ק"ג קמח חיטה מלא.
(הימרתי 1/2 כמות של הקמח הלבן בקמח מלא)
לאחר לישה השארתי להתפחה
לאחר ההתפחה (רק התפחה אחת) פתחתי את הבצק גדול מאוד לא עבה על השולחן
יצרתי שתי וערב עם מכשיר
לקחתי קערת נירוסטה ענקיתתתתתתתתתתתת הפכתי אותה וכיסיתי אותה בנייר אפיה
גילגלתי את הבצק על המערוך הרמתי והנחתי אותו מעל הנייר האפיה
אפיתי בחום בינוני 180 מעלות כ-3/4 שעה
----------------------------------------------
לאחר האפיה הפכתי והוצאתי את נייר האפיה ואת קערת הנירוסטה מהסלסלה.
הסלסלה הפוכה על הקערה לאחר האפיה
הקערה - אפיתי כשהיא הפוכה ,ומעליה שמתי נייר אפיה, ומעל הנייר את הבצק
הכנת הלחמניות - חשוב מאוד
הכנתי את הלחמניות ללא אבקת חלב!!!! ועם קמח לבן בלבד (ללא קמח מלא)
לקבלת לחמניות רכות מאוד , לאחר הלישה הבצק צריך להיות דביק