קערת בצק ולחמניות ומיני סדנה

קערת בצק ולחמניות ומיני סדנה

הבצק של הקערה והלחמניות זהה, אך לקערה שיניתי מעט את סוג הקמח (לקבלת בצק קשיח יותר)
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=92971


1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)

אופן ההכנה
לשים במיקסר את וו הלישה
לערבב את כל חומרי הבצק פרט למלח. לערבב 2 סיבובים ולהוסיף את המלח.
וללוש מס´ דקות לבצק אחיד וגמיש.


הכנת הקערה

את הקערה הכנתי מכמות כפולה של המתכון = 1 ק"ג
ערבבתי 2 קמחים - 1/2 ק"ג קמח לבן רגיל + 1/2 ק"ג קמח חיטה מלא.
(הימרתי 1/2 כמות של הקמח הלבן בקמח מלא)
לאחר לישה השארתי להתפחה
לאחר ההתפחה (רק התפחה אחת) פתחתי את הבצק גדול מאוד לא עבה על השולחן
יצרתי שתי וערב עם מכשיר
לקחתי קערת נירוסטה ענקיתתתתתתתתתתתת הפכתי אותה וכיסיתי אותה בנייר אפיה
גילגלתי את הבצק על המערוך הרמתי והנחתי אותו מעל הנייר האפיה

אפיתי בחום בינוני 180 מעלות כ-3/4 שעה
----------------------------------------------

לאחר האפיה הפכתי והוצאתי את נייר האפיה ואת קערת הנירוסטה מהסלסלה.
הסלסלה הפוכה על הקערה לאחר האפיה
הקערה - אפיתי כשהיא הפוכה ,ומעליה שמתי נייר אפיה, ומעל הנייר את הבצק

הכנת הלחמניות - חשוב מאוד
הכנתי את הלחמניות ללא אבקת חלב!!!! ועם קמח לבן בלבד (ללא קמח מלא)
לקבלת לחמניות רכות מאוד , לאחר הלישה הבצק צריך להיות דביק
 
מתכון מפורט ללחמניות

הכינה וצילמה 1מדינת ישראל
מומלץ מאודדדדד - מתכון מעולה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=38829



רכיבים:
לבצק (כ 5 ביגלה גדולים):
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)

לציפוי:
ביצה להברשה
הרבה סומסום לפיזור
מעט סוכר לפיזור

אופן הכנה:
לשים במיקסר את וו הלישה
לערבב את כל חומרי הבצק פרט למלח. לערבב 2 סיבובים ולהוסיף את המלח.

לערבב את חומרי הבצק וללוש מס´ דקות לבצק אחיד וגמיש.

לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים.

ללוש מעט את הבצק על משטח מקומח, לחלק ל 5 כדורים,
להכניס אגודל למרכז הכדור עד לצד השני ולהתחיל לפתוח לבייגלה גדול (קצת פחות מאורך התבנית), להניח על תבנית עם נייר אפייה (מקומח),
צריכים להתקבל בייגלה צרים וארוכים,
להשאיר מרווח בין הבייגלה לצרכי תפיחה.

למרוח בביצה ולפזר מעל הרבה סומסום,
מעל הסומסום לפזר מעט סוכר עם היד (נותן אפקט של מתקתקות,
כמו בפיתות סומסום של אבולעפיה).
לכסות עם מגבת ולהתפיח כ חצי שעה במקום חמים.

האפיה כ 15 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות,
במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב.

אם אוהבים בייגלה עם קרום דק יותר… אז לאחר האפייה להכניס לתוך מגבת עבה למספר דקות.

אם אוהבים בייגלה עם קרום קשה יותר… אז לאפות עד לקבלת צבע כהה יותר….
ולקרר על רשת.

הערות:
וריאציות נוספות:
ניתן ליצור גלילים ארוכים ודקים ולפזר על חלק סומסום,
על חלק פרג ועל חלק סוכר וקינמון.
ניתן לחלק ל 10 כדורים קטנים ולהכין לחמניות עגולות קטנות.

החימום, בטוסטר אובן (ללא חימום מראש), כ 8 דקות (180 מעלות)…
ויתקבל ממש כמו לאחר האפייה.

מומלץ.
 
ועוד סלסלת בצק + מיני סדנה

מהמתכון שלי להכנת עוגיות מלוחות - כאכ עם שומשום

עוגיות כאכ מלוחות בתוך סלסלת בצק - מתכון זהה
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx…


מתכון לעוגיות מלוחות
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=744&aId=40973

החומרים

1 ק"ג קמח לבן
50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים
חופן מלח
1 בצל מגורד וסחוט
2 חבילות מרגרינה (סה"כ 400 גרם)/ מחמאה / חמאה
2 - ½ 2 כוסות מים פושרים
1 כף קמח

לטבילת הכעכ - 1 ביצה ו-1 כפית שמן + שומשום

אופן ההכנה

לשמן שתי תבניות אפייה.
להמיס את השמרים עם ¾ כוס מים פושרים בתוספת 1 כף קמח. לערבב ולהניח להתפחה כפולה. שמרים יבשים לא מתפיחים .
בקערה, לנפות קמח ליצור גומה ולהוסיף מלח, בצל מגורר וסחוט.
להמיס את המרגרינה על אש נמוכה ולהוסיף לקערה של הקמח.
להוסיף את השמרים שתפחו.
להוסיף בהדרגה את המים הנותרים עד שמתקבל בצק קל לעבודה שלא נדבק ביד.
לא חייבים להשתמש בכל המים הנותרים.
ללוש את הבצק לישה ארוכה וחזקה עד שהבצק קל (והאויר יצא מהבצק ).
להכניס חזרה לקערה מעט מקומחת, לכסות במגבות ולהשאיר להתפחה כפולה.
לאחר מכן ללוש שוב הרבה , על משטח מעט מקומח.

לחלק הבצק ל- 8-10 כדורים. להניח להתפחה מכוסה, על משטח עבודה מקומח.
לקחת כדור אחד, לגלגל אותו לגליל ארוך מאוד, לחתוך לאורכו חתיכות בערך כל 2 ס"מ. כל חתיכה לגלגל לגליל (כמו נחש) ולסגור עיגול.
להמשיך כך עם כל הכדורים (שאר הבצק).

להכין 2 צלחות עמוקות לטבילת העוגיה –
אחת עבור השומשום והשניה עבור הביצה (לערבב במזלג).
לטבול כל עוגיה מעוגלת קודם בביצה ואחר"כ בשומשום.

לאפות בחום בינוני 220 מעלות כ-30 דקות או עד להזהבה.

מתכון להכנת הסלסלה
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=744&MessageId=53007129&archive=1#53007168
 
והתמונה





 
למעלה