קפה טחון מול קפסולות

MOVEREP

New member
קפה טחון מול קפסולות

שלום

אז מה יותר טרי? קפה בקפסולות או קפה בפולים שטוחנים באותו רגע במכונת הקפה?
יצרני הקפסולות טוענים שהפולים באים במגע עם האויר ומאבדים שליש מהארומות שלהם. מנגד הם טוענים שהקפה שנקלה ונארז באותו רגע ונאטם
בקפסולת האלומיניום (כמו אלו של נספרסו) שומר על הארומות של הקפה. מה דעתכם?

שאלה שנייה, האם יש קפסולות נוספות שמתאימות למכונות של נספרסו למעט מה שנספרסו מוכרים אצלם?

אילו קפסולות של נספרסו מתאימות בעיקר לשתיית הפוך?

תודה

MOVEREP

New member
אוקיי עכשיו ראיתי את האזהרה למעלה :)

בבכל אופן אשמח להבהרות לגבי שאלה 1

dudi4321

Active member
את הקפה בבית אני מכין

קונה כמה זני קפה כמו רובוסטה, אתיופיה, קולומביה, ברזיל, הודו ועוד.
קולה כמות של צנצנת נסקפה קטנה בערך 50 גרם. ככה מכמה זנים.
לקראת הכנת הקפה טוחן במטחנת קפה מיקס לפי איך שאני אוהב.
מכניס כפית או 2 לסלסלה. מהדק ודוחס. מרכיב בראש עם הידית ועושה קפה, כאמור מנה או שתים.
&nbsp
ניסיתי פעם לשים בקפסולה ריקה ולדחוס קפה שהכנתי ולעטוף עם נייר כסף. במכונת נספרסו יצא קפה דלוח. גם הכמות לא היתה 8 גרם. אני חושב שהם גם שמים להגברת הטעם גם נס קפה. ולא בדקתי מעולם. עובדה שיש בכל מיני טעמים שהם לא קפה כמו וניל ואחרים.
&nbsp
עצם ההכנה עושה לי כייף.
&nbsp
טריות:
הכנת אספרססו בכל העולם נעשה כמו שאני מכין. האם בכל העולם יש איבוד ארומה? לא.
לאחר הקליה צריך שהפולים ישהו באויר נדמה לי יומיים ולא סוגרים מיד. אחרי הטחינה הלחות והחמצן מקלקלים את הקפה. וצריך מיד למצות אותו.

MOVEREP

New member
קשה לי להאמין שהם יתלכלכו וישימו תוספות בתוך הקפסולות שלהם

אחרת מזמן היו עולים על זה.
מה שכן אני פתחתי את האלומיניום של הקפסולה שנקלתה לפני חצי שנה. הריח והארומה הייתה כאילו הקפה עכשיו נקלה ונטחן. דיי הופתעתי האמת יש לציין מאחר והייתי בטוח שהארומה לא תהייה משהו, אבל דיי הופתעתי שכן הריח היה נהדר.

אגב מה העלות של מכונה שאתה משתמש בה ועלות הקפה?

תודה

dudi4321

Active member
יש לי כמה מכונות אבל במטבח עובדת

chromex ES180D
קפה יש רובוסטה בערך ב25 ש:ח לקילו ועד אחרים שאני לא שלם יותר מ35 ש"ח לקילו. אחרי הקליה הקפה מעבד מהמשקל.
&nbsp
הקפה ההכי יקר עלה לי המון. מ5 עצי קפה בגינה נשארו 3. כל עץ עלה בערך 400 ש"ח ומניב בעונה טובה כ90 גרם קפה ירוק ערביקה. אז לשנה עלה לי 2000 ש"ח בערך 200 גרם קפה.
מצד שני יש לי שתילים שגדלו בחצר מהפולים.

למעלה