קפה לואיז

blackberry3

New member
קפה לואיז

האם למישהו יש מתכון לממרח שום ושמן זית המעולה שהם מגישים ביחד עם סלסלת הלחמים?
 

ladybug6

New member
הו, הוא מצוין

אין לי מתכון מדויק אבל אם מכינים מיונז טבעוני (לפי המתכון בבלוג שלי, רק טיפ-טיפונת פחות חרדל ולימון) ומוסיפים לו שום קונפי שטוחנים פנימה, זה יוצא מאוד דומה. את השמן אני פחות ממליצה להמיר לשמן זית למרות שבשלהם אני יודעת שמשתמשים בו, כי זה יוצא פחות טעים עם המתכון של המיונז שאצלי.
 

gs1234

New member
לגבי השמן - כדאי להשתמש במעט שמן זית בכל זאת

מכינים מיונז משמן נייטרלי (תירס, סויה או קנולה) ומוסיפים שום קלוי, ובסוף גם מעט שמן זית חזק ואיכותי.
 

ladybug6

New member
צודק, לא ציינתי אבל שום קונפי מכינים

בשמן זית, אז השום הנוטף משמן זית אמור כבר לעשות את העבודה..
אני חושבת שעדיף קונפי מאשר קלוי כי שום בקלייה קל לשרוף ואז הוא נהיה מר ונדבק בשיניים. בבישול בשמן קל יותר להשגיח וגם משהו בטעם יוצא יותר מעודן מאשר קלייה בתנור..
 

ladybug6

New member
שום מבושל בשמן זית

קונפי זה שם כללי לירקות שעשויים באותה שיטה - בישול בשמן שמבעבע קלות בלבד ומרכך את הירק בלי לשרוף/לטגן אותו
 

RSPA

New member
ואגב לגבי "קונפי" (Confit)

מדובר בשיטת בישול/שימור מזון לא רק של ירקות ולא רק באמצעות שמן אלא גם בעזרת סירופ סוכר (למשל, כל מיני ריבות / קונפיטורות וכד').
 

ladybug6

New member
נכון, במקור

השיטה הומצאה כדי לשמר מזון
 
למעלה