קפה רימון- אמפריה?
חדשה בפורום, נעים מאוד. אני עובדת בקפה רימון. קפה רימון היא המסעדה הגדולה ביותר בירושלים. קפה רימון היא אמ-פר-יה-!!! תשאלו כל ירושלמי היכן המסעדה ממוקמת והוא ישר יצביע לכם על האיזור מדויק! אני עובדת במסעדה הזו קרוב לארבעה חודשים. המסעדה הזו מגלגלת ביום 100 אלף שקל. ביום! ואני לא מגזימה. ההזמנות נעשות במחשב, לכל מלצר יש כרטיס מגנטי אותו הוא מעביר במחשב. דרך תוכנה מיוחדת המנות נשלחות למטבח, לבר, לגלידות. בקיצור- מתוחכם. בסוף המשמרת מוציאים לכל מלצר את כמות הכסף שהוא צריך להביא למסעדה, מכיוון שהלקוחות משלמים לו ישירות, והוא מעביר את הכסף למסעדה רק בסוף המשמרת. כל מלצר סוגר למסעדה איזה 2000. 10 מלצרים בכל משמרת- בקיצור, קרוב ל-50 אלף רק בחלבי, כאשר בבשרי עוד 10 אלף פלוס משלוחים, טאייק אווי. בקיצור- אלפים!!! הידעתם? המסעדה המהוללת הזו לא משלמת אגורה למלצרים שלה- אנחנו חיים רק מטיפים- לא שהטיפים גרועים. בתכלס, זה מקום ענק, הרבה משפחות, קבוצות של אמריקאיים, ואם יש מקום שנפגע הכי פחות מהפיגועים בירושלים זו המסעדה הזו. בתכלס, ממוצע למשמרת (אני עושה משמרות ערב, משש עד 12 וחצי אחת), נע בין 200-250. ערב טוב 300. מבחינת כסף שווה ביותר! מבחינת עבודה עם לקוחות- מדובר בלקוחות מפונקים שרגילים שמבטלים להם כל דבר, רגילים שיעשו להם הנחות, יפנקו אותןם וילקקו להם. מבחינת יחס- אתה מכונת כסף. מבחינתם אתה פשוט מכונה של כסף. שני אחים מנהלים את המסעדה, (אחרי האבא כמובן), עוד אח אחד אחראי על משלוחים. במקרה האח הזה גנב מהמסעדה 160 אלף שקל. הפלירטוטים נמצאים שם בקצב, הטרדות בכיף ובעיקר, המונמון לכלוך שבתכלס אנחנו המלצרים הקטנים לא יכולים לעשות נגדו כלום. מלאנטה של עובדים ערבים ובאמת לא בקטע של שנאה, פשוט לעבוד עם ערבים זה שונה. מנטליות אחרת, יחס אחר. אני עובדת עם חרא של מטבח, שלפעמים בדקה אחת יש לו שלושים הזמנות בו זמנית. מנות מתעכבות, הרבה כעסים, לחץ נפשי- בקיצור מלחמת התשה יומיומית עם מטבח שמקלל, ברמן מעופף, מעבידים שמפלרטטים איתנו כל היום, וחיוך מאולץ- כי מה לעשות, חייבים... ולמרות שאני יודעת שיש אח אחד גנב, השני הכניס מלצרית להריון השלישי מפלרטט עם כל מה שזז, והאחראי משמרת הערבים שלי חושבים שאני עוד איזו פאטמה מהכפר שלהם, ומתייחסים אליי בהתאם... אני עדיין ממשיכה לעבוד שם. למה? כי למרות שלא משלמים לי, באיזה עוד מקום אני יעשה 250 שקל טיפים מזומן? ישר לכיס? באיזה עוד מקום אני עובדת עם כמות כזו של מלצרים? שלפעמים די כיף לדבר ולהתחבר איתם. באיזה מקום לא מכריחים לעבוד כל יום, אני יכולה לקחת חופש לשבועיים רצוף ככה, כדי לנוח? איפה אפשר עוד להוציא מנות על חשבון הבית בלי שישימו לב, כדי לקבל טיפ יותר גדול, או סתם כי ידיד שלי נמצא במסעדה? מבחינת כוחות? זה סוחט ממני את כל הכוחות, לריב כל יום, לא לומר כלום על הפלירטוטים... לשמוע כל יום על עוד ליכלוך, או סתם לחזור הביתה מבואסת כי רבתי עם המטבח... מה אתם אומרים?
חדשה בפורום, נעים מאוד. אני עובדת בקפה רימון. קפה רימון היא המסעדה הגדולה ביותר בירושלים. קפה רימון היא אמ-פר-יה-!!! תשאלו כל ירושלמי היכן המסעדה ממוקמת והוא ישר יצביע לכם על האיזור מדויק! אני עובדת במסעדה הזו קרוב לארבעה חודשים. המסעדה הזו מגלגלת ביום 100 אלף שקל. ביום! ואני לא מגזימה. ההזמנות נעשות במחשב, לכל מלצר יש כרטיס מגנטי אותו הוא מעביר במחשב. דרך תוכנה מיוחדת המנות נשלחות למטבח, לבר, לגלידות. בקיצור- מתוחכם. בסוף המשמרת מוציאים לכל מלצר את כמות הכסף שהוא צריך להביא למסעדה, מכיוון שהלקוחות משלמים לו ישירות, והוא מעביר את הכסף למסעדה רק בסוף המשמרת. כל מלצר סוגר למסעדה איזה 2000. 10 מלצרים בכל משמרת- בקיצור, קרוב ל-50 אלף רק בחלבי, כאשר בבשרי עוד 10 אלף פלוס משלוחים, טאייק אווי. בקיצור- אלפים!!! הידעתם? המסעדה המהוללת הזו לא משלמת אגורה למלצרים שלה- אנחנו חיים רק מטיפים- לא שהטיפים גרועים. בתכלס, זה מקום ענק, הרבה משפחות, קבוצות של אמריקאיים, ואם יש מקום שנפגע הכי פחות מהפיגועים בירושלים זו המסעדה הזו. בתכלס, ממוצע למשמרת (אני עושה משמרות ערב, משש עד 12 וחצי אחת), נע בין 200-250. ערב טוב 300. מבחינת כסף שווה ביותר! מבחינת עבודה עם לקוחות- מדובר בלקוחות מפונקים שרגילים שמבטלים להם כל דבר, רגילים שיעשו להם הנחות, יפנקו אותןם וילקקו להם. מבחינת יחס- אתה מכונת כסף. מבחינתם אתה פשוט מכונה של כסף. שני אחים מנהלים את המסעדה, (אחרי האבא כמובן), עוד אח אחד אחראי על משלוחים. במקרה האח הזה גנב מהמסעדה 160 אלף שקל. הפלירטוטים נמצאים שם בקצב, הטרדות בכיף ובעיקר, המונמון לכלוך שבתכלס אנחנו המלצרים הקטנים לא יכולים לעשות נגדו כלום. מלאנטה של עובדים ערבים ובאמת לא בקטע של שנאה, פשוט לעבוד עם ערבים זה שונה. מנטליות אחרת, יחס אחר. אני עובדת עם חרא של מטבח, שלפעמים בדקה אחת יש לו שלושים הזמנות בו זמנית. מנות מתעכבות, הרבה כעסים, לחץ נפשי- בקיצור מלחמת התשה יומיומית עם מטבח שמקלל, ברמן מעופף, מעבידים שמפלרטטים איתנו כל היום, וחיוך מאולץ- כי מה לעשות, חייבים... ולמרות שאני יודעת שיש אח אחד גנב, השני הכניס מלצרית להריון השלישי מפלרטט עם כל מה שזז, והאחראי משמרת הערבים שלי חושבים שאני עוד איזו פאטמה מהכפר שלהם, ומתייחסים אליי בהתאם... אני עדיין ממשיכה לעבוד שם. למה? כי למרות שלא משלמים לי, באיזה עוד מקום אני יעשה 250 שקל טיפים מזומן? ישר לכיס? באיזה עוד מקום אני עובדת עם כמות כזו של מלצרים? שלפעמים די כיף לדבר ולהתחבר איתם. באיזה מקום לא מכריחים לעבוד כל יום, אני יכולה לקחת חופש לשבועיים רצוף ככה, כדי לנוח? איפה אפשר עוד להוציא מנות על חשבון הבית בלי שישימו לב, כדי לקבל טיפ יותר גדול, או סתם כי ידיד שלי נמצא במסעדה? מבחינת כוחות? זה סוחט ממני את כל הכוחות, לריב כל יום, לא לומר כלום על הפלירטוטים... לשמוע כל יום על עוד ליכלוך, או סתם לחזור הביתה מבואסת כי רבתי עם המטבח... מה אתם אומרים?