מה שאני עושה...
זה להרתיח קודם את המים, בדיוק בכמות הדרושה (לא כוס גדולה מידי). אח"כ - להוסיף כפית קפה שחור - אני שם כפית גדושה - אבל לפי הטעם שלך. להרתיח שוב את המים עם הקפה, ושניה לפני הגלישה - להנמיך את האש, להוסיף את הסוכר, ולהשאיר על אש קטנה תוך כדי בחישה, עד שמרגישים שגרגרי הסוכר נמסו. אז להוריד, ולכוס (אם אפשר לחמם קודם את הכוס - זה אחלה). פשוט נכון? אם למישהוא יש שיטה יותר טובה - אשמח לקרוא. מה שהכי חשוב - זה סוג הקפה. לקפה מבושל בפיג´אן, אני משתמש באל-נחלה באריזה ירוקה. יש לו טעם מר ואקזוטי, אבל צריך להיזהר: הוא עלול לגרום לתגובות קצת חזקות של מערכת העצבים. לא מתאים לילדים, זקנים ונשים בהריון. לגבי החוואג´ - זה בעצם ג´ינג´ר. קח תבלין ג´ינג´ר מהמדף של התבלינים - שים קמצוץ יחד עם הקפה, ותקבל משקה ריחני וטעים, מומלץ בעיקר בחורף (אה, דרך אגב, יש כאלה ששונאים ג´ינג´ר..).