קפה שחור

מרים1959

New member
חג שמח. אודה על פתרון חלום..
רקע
נכנסת לדירה חדשה בשכירות.מתלבטת וחוששת האם יהיה לי טוב בדירה והכל בסדר.ואבתדר כלכלית.. ..קונה וקניתי כל הריהוט חדש התפטרתי מהריהוט הישן שלי...לקח לי הרבה זמן למצוא דירה מתאימה.

החלום
בבית שלי. עם אחותי ועם בעלה ז"ל ..(שבמציאות הייתי מאוד קרובה אליהם וביחסים ממש טובים(). .הוא מבקש שהכין לו קפה שחור.. אני לקחתי פינג'אן על הגז מים וקפה וערבבתי. )])(במציאות הוא לימד אותי להכין כך קפה) אחותי/אלמנתו שאלה מה עושה אמרתי כמו שהוא אוהב..והיא אמרהנ עזבי תעשי רגיל..ואני המשכתי על גז ונתתי לו. אבל בחלום לא ראיתי שהוא מגיש את היד ולוקח. אלה מסתכל עלי ומרוצה.

אלישבע777

Well-known member
חג שמח. אודה על פתרון חלום..
רקע
נכנסת לדירה חדשה בשכירות.מתלבטת וחוששת האם יהיה לי טוב בדירה והכל בסדר.ואבתדר כלכלית.. ..קונה וקניתי כל הריהוט חדש התפטרתי מהריהוט הישן שלי...לקח לי הרבה זמן למצוא דירה מתאימה.

החלום
בבית שלי. עם אחותי ועם בעלה ז"ל ..(שבמציאות הייתי מאוד קרובה אליהם וביחסים ממש טובים(). .הוא מבקש שהכין לו קפה שחור.. אני לקחתי פינג'אן על הגז מים וקפה וערבבתי. )])(במציאות הוא לימד אותי להכין כך קפה) אחותי/אלמנתו שאלה מה עושה אמרתי כמו שהוא אוהב..והיא אמרהנ עזבי תעשי רגיל..ואני המשכתי על גז ונתתי לו. אבל בחלום לא ראיתי שהוא מגיש את היד ולוקח. אלה מסתכל עלי ומרוצה.
הי מרים וברוכה הבאה לפורום. מאחר שזה חלומך הראשון , אין לי רקע קודם עלייך וגם לא חלומות קודמים לקרוא. חסר לי רקע יותר מתאים לחלום הזה. קראי את דרישות הפורום. כתבי לי כאן או באופן פרטי, עליך - גיל, עיסוק, מה מעניין אותך. ועוד ארועים שקדמו לחלום ועוררו אותו. ברור לי שהחלום אינו מתייחס לקשר שלך עם אחותך וגיסך, אלא לדברים אחרים (אירועים אחרים או אנשים אחרים). הוא חלום טוב בסך הכל. אבל כדי לפרש לעומק אני צריכה עוד רקע, בעיקר של הארועים שהעסיקו אותך לפני החלום ( בנוסף לקניית הרהיטים) . אני אנסה בהמשך לפרש את החלום כפי שהוא, אם אוכל, אבל אני מעדיפה שיהיה לי רקע יותר רציני, כדי להעלות רעיונות לפרוש.

אלישבע777

Well-known member
שלום מרים,

בחלום גיסך בעלה של אחותך עדיין בחיים והוא מבקש ממך (ולא מאשתו) להכין לו קפה שחור כפי שהוא נוהג להכין ( בהרתחה על הכיריים בפינג'אן).. אני מעלה רעיון שהפתיחה לחלום מצביעה על משהו שאת מתכננת (=הקפה שאת מבשלת על הכיריים) לפי הוראות שאת מכירה בעל פה, אולי משהו עבור מישהו חשוב לך (חשוב כמו הגיס שלך ז"ל),אולי בן זוג? (לא ציינת ברקע). את יודעת בדיוק מה הוא רוצה ואיך עושים את זה. התוכנית הזאת, צריכה להיות משהו טוב, מעורר, נוח לבליעה ( כמו קפה שחור - שמבשל מי שמבין בקפה!)

עד כאן הכל בסדר גמור. פתאום אחותך ( אשתו) מתפלאה על מה שאת מבשלת!! והיא שואלת אותך שאלה ( מה את עושה?!) שהיא יותר נזיפה מאשר שאלה...

דווקא אחותך אינה מרוצה מאופן פעולתך. למה? אחותך מסמלת כאן מישהי קרובה, אולי חברה, אולי מישהי בעבודה או בלימודים, או בוסית, (או אקסית של בן זוגך ?) שהיא אינה מרוצה ממשהו. את עונה לה תשובה הגיונית (= אני מכינה את הקפה, כמו שהוא אוהב) אבל היא מציעה לך "לעשות רגיל". כלומר לא לטרוח כל כך הרבה. לקצר תהליכים. לא לעשות כמו שהוא אוהב, אלא כמו שהיא רוצה! למה?
הרי היא ( בחלום זו אחותך הטובה) צריכה לשמוח שאת מכינה לו את הקפה כמו שהוא אוהב! אבל היא ( לא אחותך במציאות אלא גברת אחרת שאני לא יודעת מי) לא רוצה שאת תהיי יותר טובה ממנה!!

את לא מתווכחת איתה! לא נכנסת לוויכוח או להתנצלות. במציאות את חותכת עניינים כהרף עין ויש לך מענה לשון. אבל כאן... את שותקת! למה? כי יש לך תוכנית והיא צריכה להתבצע כפי שצריך, ובשקט. במקום לענות - את ממשיכה להכין את הקפה כפי שהוא (בחלום הוא הגיס) בתום הפעולה ( הרתחת הקפה) את מגישה לו את התוכנית ( =הקפה) שהכנת ( לפי הכללים).

את לא רואה שהוא מושיט יד לקחת את הקפה, אבל את מבחינה בכך שהוא מסתכל עלייך בשביעות רצון. לפני שהוא טעם את הקפה ועדין לא הושיט יד לקבלו, הוא כבר מרוצה!!! הוא מעריך את עבודתך, ואת הקדשת הזמן. אין פלא שהוא הטיל את העבודה עלייך ולא על אשתו (בחלום זו אשתו, אחותך, אבל היא סמל למישהי אחרת ). הוא סומך עלייך שאת תכיני אותה יותר טוב מכל אחת אחרת.

החלום הוא על מישהו חשוב, אין לי רקע על כך. לא ברור לי אם החלום קשור למעבר לדירה השכורה החדשה ולהחלפת הרהיטים. את יכולה למצוא קשר, אולי הגיס שלך מסמל את בעל הבית החדש? בן זוג חדש? בחלום הגיס שלך עדיין בחיים, אולי החלום הוא על חבר מהעבר, שהיית רוצה לחזור אליו או להחיות את הקשר איתו?

אכן החלום הטוב הזה, היה לי קצת קשה לפצוח. לפחות נתתי לך חומר למחשבה. אשמח לחוות דעתך עליו .

מרים1959

New member
היי. לשאלתך. אין בן זוג ברקע. ולא במחשבה...אבל לגבי האקס לא הבעל....אני מרבה לחלום עליו הרבה עם זה עם בת זוגתו...או שחולמת שאני רוצה אותו בחלום והוא מתחמק לא מעוניין...לגבי פתרון החלום הנוכחי הקפה... אכן יכול להתאים. במקום העבודה..יש מישהי שמפשלת לא טורחת ועל כל טעות קטנה שלי. עושה עניין. לשמחתי הבוס מאוד מרוצה וסומך עלי יותר מאשר עליה...מאוד מאוכזב ממנה.

אלישבע777

Well-known member
היי. לשאלתך. אין בן זוג ברקע. ולא במחשבה...אבל לגבי האקס לא הבעל....אני מרבה לחלום עליו הרבה עם זה עם בת זוגתו...או שחולמת שאני רוצה אותו בחלום והוא מתחמק לא מעוניין...לגבי פתרון החלום הנוכחי הקפה... אכן יכול להתאים. במקום העבודה..יש מישהי שמפשלת לא טורחת ועל כל טעות קטנה שלי. עושה עניין. לשמחתי הבוס מאוד מרוצה וסומך עלי יותר מאשר עליה...מאוד מאוכזב ממנה.
אכן החלומות החוזרים על האקס שאת מתגעגעת אליו הם חשובים כרקע. איני בטוחה שהם קשורים לחלום הזה. אם אנסה לקשור אותם לחלום זה - אגיד קצת בדוחק, שיתכן שבחלום אחותך מסמלת את האקס שאינו מעוניין והגיס שלך מסמל את האקס שהוא כן מעוניין ( מעין מילוי משאלה, שהוא יהיה מרוצה ממך כמו שהיה פעם)

למעלה