תודה!
trilliane Well-known member מנהל 24/8/21 #3 נכתב ע"י libira: תודה! לחץ כדי להרחיב... שייכות מיידעת ולכן "הקפה שלי" כמו "הבית שלי" (או ביתי, ואז אי אפשר להוסיף ה"א הידיעה). שימוש ב"שלי" בלי יידוע מצלצל כמו פנייה, למשל "נחל שלי".
נכתב ע"י libira: תודה! לחץ כדי להרחיב... שייכות מיידעת ולכן "הקפה שלי" כמו "הבית שלי" (או ביתי, ואז אי אפשר להוסיף ה"א הידיעה). שימוש ב"שלי" בלי יידוע מצלצל כמו פנייה, למשל "נחל שלי".
מ מ א י ה אלון Active member 26/8/21 #4 נכתב ע"י trilliane: שייכות מיידעת ולכן "הקפה שלי" כמו "הבית שלי" (או ביתי, ואז אי אפשר להוסיף ה"א הידיעה). שימוש ב"שלי" בלי יידוע מצלצל כמו פנייה, למשל "נחל שלי". לחץ כדי להרחיב... "חברה שלי"?
נכתב ע"י trilliane: שייכות מיידעת ולכן "הקפה שלי" כמו "הבית שלי" (או ביתי, ואז אי אפשר להוסיף ה"א הידיעה). שימוש ב"שלי" בלי יידוע מצלצל כמו פנייה, למשל "נחל שלי". לחץ כדי להרחיב... "חברה שלי"?
trilliane Well-known member מנהל 28/8/21 #5 נכתב ע"י מ א י ה אלון: "חברה שלי"? לחץ כדי להרחיב... מה השאלה?
מ מ א י ה אלון Active member 28/8/21 #6 נכתב ע"י trilliane: מה השאלה? לחץ כדי להרחיב... זה תקין? שייכות לא מיודעת.
trilliane Well-known member מנהל 28/8/21 #7 נכתב ע"י מ א י ה אלון: זה תקין? שייכות לא מיודעת. לחץ כדי להרחיב... תקין. במקרה הזה אפשר והגיוני (גם) לא ליידע כי יכולות להיות הרבה חברות. למעשה רבים עושים הבחנה בין "חברה שלי" (אחת מרבות) לבין "החברה שלי" (בת זוגי).
נכתב ע"י מ א י ה אלון: זה תקין? שייכות לא מיודעת. לחץ כדי להרחיב... תקין. במקרה הזה אפשר והגיוני (גם) לא ליידע כי יכולות להיות הרבה חברות. למעשה רבים עושים הבחנה בין "חברה שלי" (אחת מרבות) לבין "החברה שלי" (בת זוגי).
נ נוף-צלול Active member 22/8/21 #2 אם מדובר על כוס קפה, או קנקן קפה, או שׂק פולי קפה - לדעתי: הקפה שלי. אם מדובר על בית הקפה של הגב' שלי - קפה שלי....
אם מדובר על כוס קפה, או קנקן קפה, או שׂק פולי קפה - לדעתי: הקפה שלי. אם מדובר על בית הקפה של הגב' שלי - קפה שלי....