קפה...תחליף לשומן?

קפה...תחליף לשומן?

מקור מאוד אמין הדהים אותי כאשר הודיע שהקפה, שאני מאוד אוהב, בעצם משמש לגוף שלנו כתחליף לשומן. וגופנו במקום לפרק את השומן מפרק את הקפה וכך השומן נשאר בגוף. אז זה נכון?

המקור מאוד אמין

והאימרה באה מהרצאה באיזה שיעור ביולוגיה בטכניון. אז מה אתם מציעים? להתעלם?

אלי ו.

New member
אני מציע שאם הנושא מענין אותך

שאל פיזיולוג, מישהו כמו מולי אפשטיין בפורום וינגיט. מראש אזהיר אותך שלא תקבל שם תשובה אחרת.

רון ו

New member
יש בסיס לטענתו בהתחשב בויטמיני B

שים לב, הוא לא טוען שקפה עוזר לפרק שומנים - להיפך. שתית קפה מרובה פוגעת בויטמינים מקבוצת B שאחראים למטבוליזם בין היתר של שומנים בגוף. Research has shown that drinking coffee causes a significant loss of several vitamins and minerals, including vitamins B and C, calcium, iron, and zinc. http://www.diagnose-me.com/cond/C293259.html מובא כאן: sugar, alcohol, coffee, caffeinated tea, all cause the B vitamins to be used up in the body. Thus, we are certainly eroding our B vitamin stores by eating the way we are today, focusing on white grains, coffee with sugar, myriad sugar-based foods and desserts, and wine and beer de-rigeur. http://www.lionsgrip.com/adelleB.html הפתרון הוא בתיסוף קומפלקס B (שלכל הדעות לא מזיק גם במינון יתר) עבור שותי קפה כבדים.

אלי ו.

New member
רון, יש מספר בעיות

1. האתרים שמצאת אינם אמינים במיוחד. הראשון טוען שקפאין הוא בכלל חומר מסרטן. 2. "מחקרים אומרים" זה נחמד, אבל צריך לראות את המחקרים. 3. גם אם פיזיולוגית הכל נכון, עדיין יש לבדוק את הענין בפועל. כל תעשית התוספים מבוססת על עובדות פיזיולוגיות נכונות, הבעיה היא ביישום. למשל, עובדה פיזיולוגית: ל-קרניטין מוביל חומצות שומן אל המיטוכונדריות בשריר לשימוש השריר לאנרגיה. טענה: תיסוף של ל-קרניטין יסיע להרזיה. (בכל "תוסף הרזיה" יש קרניטין) בפועל: אין שום תועלת בתוסף. להרזיה הוא לא עוזר. עוד עובדה, הפעם על קפאין: עובדה: קפאין מעכב את השימוש בפחממות לאנרגיה טענה: אם נצרוך קפאין רוב האנרגיה תבוא משומן (כמעט בכל "תוסף הרזיה" יש קפאין) בפועל: ראה קרניטין, חבל על הכסף. אגב קפאין הוא ממריץ של מערכת העצבים ולכן יהיו כאלה שיטענו שכדאי לקחת קפאין לפני פעילות גופנית בשביל ה"מרץ". אם הנושא מענין אותך אתה צריך לחפש זה מחקר שבודק השפעה של קפאין על ירידה במשקל. מקום טוב להתחיל לחפש יהיה גוגל סקולאר (ולא גוגל הרגיל) מחקר טוב יקח שתי קבוצות רנדומליות, יתן לשתי הקבוצות אותו תפריט, לקבוצה אחת יתן גלולות קפאין ולאחרת פלצבו, ויבדוק שינויים במשקל לאחר זמן מסוים.

רון ו

New member
הבעיה שהטעון שדנים בו הפוך.

הטענה היא שקפה מעכב ספיגה או גורע מרמת ויטמיני B וההנחה היא שברמה נמוכה של ויטמין B נפגע המטבוליזם ונגרמת ירידה בניצול השומן לאנרגיה. בגוגל מחקרים מצאתי שקפה ללא פילטר מעלה את רמת ההומוציסטין http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/71/2/480 האחרון מושפע מאוד מויטמין b6 b12 וויטמין C כלומר צריכה מוגברת של קפה תגרום לעליה בדרישה לויטמיני B אשמח לשמוע גם את דעת הדיאטניות על הכדאיות בתיסוף ויטמיני B לשתייני קפה

אלי ו.

New member
שוב, שים לב כמה דברים צריך להוכיח

ראשית קבל ח"ח על מציאת מקורות אמינים יותר למחקרים.
גם אם הראת ששתית ליטר קפה חזק ללא פילטר ליום גורמת להעלאת ההומוציסאטין מ 12 ל 14, עדיין יש לך דרך ארוכה להראות ששתית קפה מעכבת הרזיה. לפי התאוריה שלך, אתה צריך להוכיח שקפה מוריד את רמת הויטמינים משמעותית וגם אז עדיין לא הוכחת דבר, עדיין נשאר לך להראות שבפועל זה באמת מתבטא בפגיעה בירידה במשקל. מול העובדה הפיזיולוגית הזו, אני יכול להציב מחקרים שמראים על דחית השימוש בפחממות כתוצאה מקפאין ולטעון (שלא בצדק!!) שהקפאין הוא תוסף טוב להרזיה. אני אפילו יכול למצוא איזה מחקר או שניים שיספרו לך שהקפאין מעלה קצת את ה BMR. בקיצור, הקפיצה המחשבתית שלך עדיין גדולה מכדי להגיע להמלצות. זאת בייחוד והחשיבה המקובלת (שאני מתנגד לה!) היא שקפאין דוקא תורם להרזיה.

למעלה