קפטן הוק/נער הסיפון

אביטל186

New member
קפטן הוק/נער הסיפון

הדמות של הוק בפרק היתה מענינת. המטרה היתה כנראה להפוך אותו לפחדן בסיבוב הנוכחי וגם נשלט. הסופר שם אותו על הספינה שלו אבל בתחתית הפירמידה. באיזה צד הוק היה אמור להיות? גיבור לוזר? לא הבנתי את ההגיון. הוא היה נבל בסיפור המקורי . האם האופי החדש שלו שכנע אתכם? לא הצלחתי אפילו להגדיר מהו בדיוק. הסצנה של הוק אמה וצאמינגס. הבנאדם הקריב את חייו למען אשה מטורפת עם סיפור עוד יוצר מטןרף. הוא אומר לה: אם תצליחי להחזיר אותנו לעולם האמיתי זה לא באמת משנה מה יקרה לי עכשיו נכון? עזבו את האמונה הזאת/תמימות/ נאיביות/ טמטום במה שהיא אמרה, הןא היה מוכן להיהרג. שזה בטוח לא הדבר הכי נעים בעולם. איך הוא בכלל הבין שלא משנה מה יקרה לו הוא יחזור לתחיה? עד שהוא לא אמר את זה לא חשבתי על זה. זה לא היה נראה מוגזם ההקרבה הזאת/לא אמין?

לא כולם התהפכו שם

זה לא עולם מראה, רובין נשאר דומה לעצמו, זלינה נשארה קנאית, בל נשארה שבויה מרצון של עוצלי...

אם הסופר היה יותר יצירתי
העוגים היו תמימים וטובים
והכפריים היו בורחים מפחד מהפיות
או משהו כזה, זה יכל להיות מגניב.

ההיגיון של הוק נשמע לי ברור מאליו, דווקא מאמה
קצת התפלאתי שהיא נלחצה שהוא עומד למות. (כשהיא עצובה שהוא מת זה כבר מובן)

האמון המהיר של הוק באמה זה כבר סיפור אחר...

אביטל186

New member
זהו שהבנתי מהסופר שזה כן עולם מראה.

הבעיה היא רק שיש כאלו ששינו את הכותרת שלהם והם כבר לא רעים, אבל לא היתה שום חוקיות וזה עצבן אותי.
אז גם רגינה היא הטובה בסיפור ואין לה סוף טוב, גם סנואו הרעה בלי סוף טוב, משהו שם היה אמור לצאת אחרת בין שתיהן!
רגינה עם סוף טוב וסנואו לא נגיד.אז או שהוא החליט לדפוק את רגינה עד הסוף, או שסתם עשו מה בא להם בלי שום הגיון.
ורובין נשאר בסדר... אבל הגמדים גם כן נהפכו לרעים.
זה הגיוני שאמה נלחצה לי זה לא היה ברור שהוא יתחיה מחדש.. אה בגלל שלא הבנו באמת איך זה עובד הספר החדש..

niviri

New member
"סתם עשו מה בא להם בלי שום הגיון" - זה ההסבר

נכון, בנאום של הסופר למעריצים הוא אמר שכתוב הפוך, שהרעים מקבלים סוף טוב והטובים לא, וזה לא בדיוק מה שקרה....

niviri

New member
כן זה היה מאוד מוגזם

אבל הפרק עמד להיגמר, לא היה זמן לבנות את האמון של הוק, להוכיח לו שהנרי ואמה צודקים.
אפשר לפתור את זה בכך שכנראה בעולם ההוא בדמות של הוק היתה מאוד מאוד נוחה להשפעה.
&nbsp
לגבי ההקמה לתחיה, גם אני לא הבנתי את זה והאמת שאני עדיין לא מבינה את זה. לפי מה שנאמר זה כי הם לא סתם עוברים מעולם הספר לעולם האמיתי, אלא כל מה שהיה בספר כאילו לא קרה מעולם. אבל למה? גם כשהם עברו לעולם הספר כאילו העולם האמיתי לא קרה מעולם, ועדיין לא הקימו לתחיה אף אחד

הספר השני לא אמיתי

זה יוצר כמה בעיות, אבל בגדול, ההתייחסות היא שכלום שם לא אמיתי, אז כשהוא מתבטל לא נשאר ממנו כלום, בניגוד לעולם המקורי.

אני הולך לישון

אביטל186

New member
את צודקת...

ההגיון שם קשה להבנה הגיונית...
כנראה הוק היה גם פתי בנוסף להכל ולכן זה עבד ככ מהר עליו.
זה רק מראה שבתוכו פנימה הוא אכן גיבור.
הוא הקריב את עצמו למען האחר אפילו שהוא פחדן הפעם.
הוא נלחם בחרב למרות שהוא לא ידע כלום, והראה כישרון מולד באיזה שהוא שלב.
מה שאומר זה שאו- הוא השתנה באמת בעולם האמיתי,
או- הוא אף פעם לא היה נבל אמיתי. (אבל הוא כן..)

niviri

New member
אני אף פעם לא ראיתי בהוק נבל

(למרות שבסדרה מתעקשים להחשיב אותו ככה)

אביטל186

New member
נכון!! אני גם לא החשבתי אותו בתור נבל קלאסי.

ממש לא אפילו. אבל זה מה שהתעקשו לאמר.. לא היה לו קסם והוא לא הרג מאות אנשים סתם...

אביטל186

New member
הי חברים, חשבתי על זה שלא הזכרנו בכלל את בל..

לכאורה דמות שולית ולא ככ מענינת ומסעירה א-ב-ל!איך אהבתי את הסצנה שלה בסוף, כשנכנסה לגראניז להודיע לאמה שרמפל עוד שניה הופך לחלום בלהות לכולם..היא היתה מעולה שם!

למעלה