קפיצה באוטובוס.

yanivtr

New member
קפיצה באוטובוס.

כותרת קצת מטומטמת. אבל יש לי תהייה שעוברת לי בראש כבר הרבה זמן ועדיין לא הצלחתי להבין מה התשובה. אם נגיד אני נמצא באוטובוס נוסע, ואני עומד בתוך האוטובוס ואז קופץ. אני מניח, אבל ממש לא בטוח, שלאחר שאני אקפוץ אני כאשר אני אפול חזרה לריצפה, אני לא אפול לאותו מקום שממנו קפצתי, אלא אזוז טיפה, כיוון שהאוטובוס המשיך לנסוע בזמן שהייתי באוויר. ככה נראה לי. אבל ששאלתי מישהו הוא אמר לי שזה לא כך ולא ידע להסביר לי. גם כשאני מנסה להיות ריאלי, לא נראה לי באמת שאם אני אקפוץ אני אנחת במקום שונה. אז מה בעצם התשובה? תודה

TuTyBoP15

New member
לדעתי..

מה שאתה אומר נכון ואתה תזוז.. כי תחשוב על זה.. אתה נמצא באוטובוס.. ושאתה קופץ אתה לא קופץ לצד כלשהו אלא למעלה ואתה נשאר במקום אבל האוטובוס זז קדימה.. תנסה לעשות דבר כזה.. תיקח משהו שטוח ותיקח מחברת גדולה את המשהו השטוח תחזיק מעל המחברת(שתהיה על משהו שטוח כמו שולחן) תזרוק את המשהו השטוח לאוויר ואת המחברת תזיז קדימה לא יודעת..לא יצא שהטוש(לקחתי מדגיש שטוח כזה חח) הטוש נפל במקום אחר מהמקום שהחזקתי אותו מעליו והקפצתי אותו..

Yellow Fever

New member
את יודעת שיש המשך לחתימה שלך, נכון?

ואם קצת יכולת וקצת שכלול, פיל יכול לעשות את כל הלול

Loneos

New member
עם המון רצון וקצת יכולת

גם פיל יכול ל**** תרנגולת...

lkxfjn

New member
"הניסוי" שלך שגוי

אדם בתוך אוטובוס "נע" באותה המהירות שהאוטובוס נע. לעומת זאת, במקרה שלך, לטוש לא הייתה מהירות "קדימה" בעוד שלמחברת כן הייתה. מקווה שאנ'לא טועה.

yodan

New member
לא תזוז אפילו מילימטר יחסית לאוטובו

הכל על פי החוק הראשון של ניוטון (התמדה). האוטובוס נוסע במהירות קבועה (יחסית לכביש) בזמן שאתה קופץ. לפני הקפיצה, אתה לא נע בכלל ביחס לאוטובוס, משמע - גם אתה נע במהירות קבועה ביחס לכביש. כשאתה קופץ כלפי מעלה אתה מפעיל כוח בכיוון האנכי, אך לא בכיוון האופקי - ולכן תשנה את מהירותך האנכית, אך תתמיד במהירותך האופקית. בשעה שאתה באוויר אתה נע כלפי מעלה ואחר כך כלפי מטה, אבל אתה גם לא מפסיק לנוע קדימה, כפי שנעת עם כיוון נסיעת האוטובוס לפני רגע הקפיצה. אם תצייר את מסלול התנועה שלך מנקודת מבט של מישהו שנוסע איתך על האוטובוס, הוא יגיד שקפצת למעלה ונפלת למטה בקו אנכי ישר לחלוטין (|). לעומת זאת, אם מישהו שעומד על הכביש היה רואה אותך רק בזמן הקפיצה (נגיד שהאוטובוס היה בלתי-נראה) הוא היה רואה אותך עושה מסלול פרבולי (כמו U הפוכה, בערך).

UrbanDK

New member
וחשוב לציין שזה לא יעבוד על גג של

אוטובוס. ההבדל הוא שבתוך האוטובוס גם האוויר מושפע מההתמד ולכן לא "מתנגד" לתנועה קדימה. על הגג האוויר ה"חיצוני" לא זז קדימה כמוך, ולכן יעצור אותך מלהתקדם קדימה. אם היה וואקום - זה היה עובד גם על הגג.

yanivtr

New member
אוקיי

תודה על התשובה המפורטת, וברשותך אנסה לשאול קצת יותר- אנו דיברנו על קפיצה רגעית, ואני מניח(או שלא?) שגם תשובתך התבססה על זה שהקפיצה קורת שניות ספורות. אז אם אני אהיה באוויר הרבה זמן, המצב יהיה דומה? לדוגמה אני אטיס מסוק על שלט בתוך האוטובוס. האם אני אצטרך להפעיל רק את הכוח שמעלה את הטיסן למעלה-אופקית. או שאצטרך להפעיל גם את כוח דחיפה קדימה- ז"א האם אני אצטרך גם להטיס את המסוק קדימה כדי שישמור על קצב האוטובוס? תודה שוב

yodan

New member
במקרה זה, זה תלוי במצב החלונות

אם כל החלונות סגורים, אין סיבה לתנועה מופרזת של האוויר בתוך האוטובוס, כלומר האוויר שבאוטובוס נע קדימה יחסית לכביש בדיוק כמו האוטובוס. המסוק "תלוי" באוויר ולכן מתקדם קדימה עם האוויר. אם תפעיל את הכוח שמניע את המסוק קדימה, הוא יתקדם באוטובוס (בדיוק כמו שמסוק שעומד במקום באוויר שבחוץ לא נע יחסית לקרקע, למרות שהקרקע (כדור הארץ) נעה - כי האוויר נע יחד עם הקרקע). אם יש חלונות פתוחים, האוויר ינוע בתוך האוטובוס בצורה פחות סדירה ולכן יהיה הרבה יותר קשה לקבוע בבירור את מצב המסוק באוויר.

אבל אם נמצאים הרבה זמן באוויר

זה יכול להשתנות אם האוטובוס מאט או מאיץ. אבל כל עוד הוא באותה מהירות, אז אין בעיה.

yodan

New member
ברור, אם האוטובוס משנה מהירות

זה מסבך את כל הסיפור וקשה למדי לחשב את התוצאה.

למה קשה לחשב את התוצאה?

האוטובוס מאט - העצם שבאוויר נופל קדימה האוטובוס מאיץ - העצם נופל אחורה

yodan

New member
כי זה אוויר, לא עצם שמחובר לאוטובוס

תנועה של אוויר, גם במהירות קבועה, זה דבר לא פשוט - אז בתאוצה בכלל...

נטלי 100

New member
שהיינו ילדים..

ביסודי בהסעה הביתה היינו עומדים ותופסים בכיסאות וכל פעם שהאוטובוס היה עולה על פס האטה (הרמפות האלה בכביש..) היינו קופצים..-היה מטורף הנהג התחרפן אבל חפיף.. אבל כשקפצנו כמובן תפסנו בכיסאות כי פחדנו ליפול על הפרצוף.. שקופצים באוטובוס אתה לא נוחת באותו מקום שקפצת ממנו כי יש תזוזה או אין לי מושג למה אבל מי שלא היה תופס חזק בכיסאות היה עף.. שבוע טוב ~נטלי~

למעלה