קפיצות בסרט לאחר עריכה בפרמייר

rhsegal

New member
קפיצות בסרט לאחר עריכה בפרמייר

לאחר עריכה של סרטי וידאו ממצלמת Mini DV בתכנת פרמייר ל PC שמתי לב למעין קפיצות קטנות של התמונה החוזרות על עצמן כל ~30 שניות. תופעה זו נצפית כאשר אני רואה בטלויזיה את הסרט הערוך, לאחר שהוקלט חזרה לקלטת Mini DV. ה"קפיצות" לא מופיעות בסרט המקורי. כיצד אפשר לתקן את הבעייה? האם הבעייה הינה ב HardDisc שאינו במהירות גבוהה??? פרטים טכניים: המצלמה מחוברת בחיבור Firewire עם כרטיס מתאים למחשב עם מעבד P4 1600 זכרון 256MB RDRAM 800, לוח אם Intel Maryvile D850MV וHardDisc של Seagate 40GB מהירות 7200.

oferbar

New member
לא נראה שזו הבעיה

7200 RPM אמור להספיק. הבעיה שלך יכולה להיות אחרת, למשל: 1. זכרון - בדוק כמה זכרון פנוי יש לך על המחשב בזמן הרצת פרמייר. אם נגמר, אז המערכת משתמשת בדיסק לזכרון וירטואלי נוסף וזה עלול להאט את המהירות. בכל אופן הייתי ממליץ לך להוסיף לפחות עוד 256 MB. זה לא יקר ונותן ביצועים למחשב, בעיקר בעריכה. 2. התנגשויות IRQ. בדוק דרך מנהל ההתקנים איזה IRQ הוקצה לכל התקן, בעיקר האם יש התנגשות על כרטיס ה Firewire. כמו כן, לא ציינת מערכת הפעלה.

rhsegal

New member
קפיצות - תשובה לעופר

אני עובד עם XP Pro. עשיתי בדיקה: זכרון RAM לא מגיע ל-0 אבל המחשב בונה Paging File בגודל של ~300 MB. כשניסיתי להוריד את ה PF ל-0 קיבלתי התראה על משאבים נמוכים במערכת. האם עדיין לדעתך כדאי להוסיף 256MB/512MB ? תודה

oferbar

New member
אתה צריך להעלות את הגודל

בערך 2,3 פעמים הזכרון הפיזי, כלומר משהו סביב 768 MB ולא להוריד לאפס. כמו כן, הוספת זכרון בהחלט תעזור באופן כללי, גם אם לא תפתור את הבעיה הספציפית.

ehudt

New member
אני יכול אולי לעזור

היתה לי גם בעיה דומה, שכל כמה שניות היתה קפיצה קטנה בוידאו בסרטים שערכתי בפרימייר במחשב שלי. אני לא יודע מה גורם לבעיה, אך פתרתי אותה. כל סרט שעושה את הבעיה הזאת, מה שעושים זה פשוט לעשות export לכל הסרט, ואז הוא שומר אותו כקובץ אחד. אז פותחים פרוייקט חדש ומכניסים אליו את הקובץ של הexport של כל הסרט ומקליטים למצלמה. אני רק יכול להניח שהבעיה מלכתחילה נגרמת בגלל שהמחשב צריך לטפל בזמן אמת בהרבה דברים, ואין לו מספיק משאבים בשביל זה. לכן עושיפ מכל הסרט קובץ אחד ואז אין קפיצות. תנסה.

למעלה