קפיצות על הספה

ציפורת26

New member
קפיצות על הספה

עינת שלום. יש לי שלושה ילדים. הבכורה שלי בת שלוש ושלושה חודשים מאוד אוהבת לקפוץ על הספה. לא מפריע לי הנזק לספה מה שכן מפריע לי זה שהיא קוראת לאחיה הקטן (בן שנה ותשע) ומעודדת אותו להצטרף אליה..ואז הסכנה לנפילות גדולה (הם משתוללים ומתפרעים) אני מנסה לא להגיב כשהם מתנהגים לא יפה ולא להעיר יותר מדי פעמים, אלא פשוט להתעלם...אבל במקרה הזה קשה לי להתעלם כי אני חוששת שהבן הקטן יפול מהספה ולכן יוצא שאני מעירה כמה פעמים מורידה אותם מתעצבנת ולבסוף נותנת אולטימטום שעוזר לכמה דקות. איך פותרים את הבעיה? תודה!

המפתח לפתרון הסוגייה: יצירתיות בהורות...

שלום רב, במקרים שצפויה סכנה אנו חייבים להפעיל את "אשכול השור" את החלק האסרטיבי בנו שאומר "לא" חד וחד משמעי . אני שמחה לשמוע על ההתנהלות שלך בשגרה. כאן נכנס מועד חרום. יחד עם זאת, מזמינה אותך לשמור על קור רוח, להכניס את הילדים ל"סירה אחת". כלומר, לדבר אליהם במסר ה"אני" ובלשון רבים. טון הדיבור צריך להיות רציני והאופן תקיף ואדיב. לשמור על הגבולות יחד עם שמירת כבוד הילדים. בשעה שקטה שוחחי ביחידות עם בתך והגדירי לה את הגבול. חשבו יחד מה ניתן לעשות כדי שהיא תוכל לקפוץ בלי להסתכן? (בשלב זה מציעה לך לדבר אליה/איתה , ללא קשר לאח הצעיר) אפשרי לה למצוא פתרון לבעיה. הצעות שתוכלי להציע/ הסכמות שתוכלו להגיע אליהן הן : א. אפשר לקפוץ על הספה, כאשר יש בסביבה מבוגר משגיח. היא תוכל לפנות אליך בבקשה לקפיצה, ולדעת שאם את יכולה להיות לידה/ם זה אפשרי. ב. או יש אפשרות לשים מזרון על הרצפה ועליו ניתן לקפוץ כשרוצים. לאן אני מכוונת? להליך שך פתרון קונפליקטים מושכל, הוגן והגון הלוקח בחשבון את כל הנפשות. גישה כזו תלמד אותה הרבה ערכים חשובים לחיים. כגון: רצונותיה נלקחים בחשבון, אפשר לעשות מה שרוצים במסגרת של כללי בטחון שנקבעים יחד, היא לומדת לפתור קונפליקטים בדרך של שלום. מה דעתך? עינת

למעלה