קפיצות

אודליה60

New member
קפיצות

יש לי בקבוצה ילדה שאמורה לבצע בתחרות קפיצה על מקפצה- מעוף ועמידת ידיים לגוף בננה על ערימת מזרנים. הילדה היא מתעמלת מוכשרת אם כי קשה לה בקפיצות (בת 8 ) היא לא קופצת, לא נותנת כוח למקפצה, שוקעת. אשמח אם תשתפו אותי בשיטות לשיפור העיניין, ורעיונות לתרגילים שקשורים בקפיצות. שאלה שניה- אשמח אם תעזרו לי למצוא שיטות נחמדות ללמד ערבית- תרגיל בעייתי אצל הרבה ילדות. אודליה- מאמנת

אמא לה3

New member
קפיצות

שלום אודליה, כמה רעיונות בקשר לקפיצות תיק- תקים, תיק-תקים - זה הכי חשוב, ברגע שהילדה תדע לבצע את התיק תק היטב, היא לא תשקע בכתפיים, בנוסף לתרגל את המעוף והדחיפה מקפצית, זה יקל עליה, לתרגל משיכת ידיים נכונה ולחזק את חגורת הכתפיים עוד ועוד. נסי להפריד בין הריצה והקפיצה, תרגלי איתה את עניין הריצה והניתור לעמידה על ערמת המזרונים, תנסי לעבוד איתה גם על ניתור פליאומטרי (ממקום גבוה כמו ארגז 4 דיוטות למקפצה ומשם יציאה לעמידת ידיים דחיפה). לגבי הערביות, יש המון המון תרגילים לנושא לדוגמא: 1. לתרגל ערבית מירידה מספסל. 2. ערבית בין שני מזרונים גבוהים (גבינה/נחיתה) העניין הוא, לבדוק את הילדה, לראות היכן הטעות ולתת תרגילים לפי הטעות, אני אנסה להעלות קישור לסרטון נחמד שמדבר על ערביות)

Tammie

New member
מסכימה עם אמא ל3

בנוגע לערבית, אני אוהבת לפרק לבנות מתחילות את התרגיל לגורמים ולעבוד בתחנות שונות. תחנה רק לניתור קדם לגלגון, בדרך כלל אני גם מציירת להן ידיים כדי שיניחו את היד בפוזיציה נכונה. תחנה של קורבטים, תחנה של ירידה ממקום גבוה, מאוד משפר את הירידה, ותחנה של סיבוב הגוף בסוף הערבית, אפשר מעל קובייה עם יש, אפשר לעשות גלגלון לפני מזרון גבינה ולנחות עליו עם הבטן. יש אין סוף רעיונות לתחנות. אני חושבת שיש לי לפחות 20 תחנות שונות שאני אוהבת להשתמש בהן, כמובן שכולן עובדות על אותם דברים בדרכים שונות :) לטעמי הכי חשוב פה- להסתכל לבנות על הערבית, למצוא טעויות וכל הזמן לתקן להן.

אמא לה3

New member
יפה תמי,

אהבתי את התחנה של גלגלון סגירת רגליים ונחיתה על הבטן למזרון גבינה, יש לי כמה בנות שמה שלא עשיתי איתן, הן לא מצליחות לסגור רגליים... בנוסף, מה עושים עם ילדה (נערה), שלא מבינה דחיפה בערבית? היא עושה תיק תקים, אבל בערבית פשוט לא דוחפת, גם לא כשאני מבקשת ממנה לסיים על ערמת מזרונים (לא גבוהה במיוחד)?

דחיפה בערבית

הדחיפה בערבית שונה מהתיק-תק. בערבית מבצעים קורבט. קורבט זאת מיומנות לא פשוטה בכלל ויש להקדיש לה הרבה זמן ותחנות לימוד, כמו למשל: תרגול קורבט בעמידה ישרה (על הרגליים), תרגול ה"קפיץ" מהכתף, זריקת חפצים בתנועת קורבט, קורבט לשכיבה על הבטן לערימת מזרנים, קורבט ממקום גבוה לנמוך, קורבט ממקפצה; קורבט עם עזרת מאמן ועוד; לאחר שהילדה הבינה קורבט, את יכולה לתת לה לתרגל ערבית מעל מכשול. כלומר, ניתור קידם והנחת ידיים לפני המכשול (למשל קובייה/ דיוטות ארגז עם מזרנים מעל) ומעבר ונחיתה אחרי המכשול. צריך ליצור מצב שאם הילדה דוחפת היא מצליחה לעשות ערבית מעל המכשול, ואם היא לא דוחפת היא נוחתת על הבטן על המכשול, אך כמובן שלא יכאב, שיהיה מזרן רך על המכשול.

אמא לה3

New member
תודה נועה,

את התיק תקים נתתי כדוגמא לזה שהיא מספיק חזקה בכתפיים... זריקת חפצים עם קורבט אנחנו כן עושות...עם כדורי פיזיו ענקיים, נעליים, ספסלים וכל מה שבא ליד..
אני כן אנסה איתה באימון הבא קורבט לבטןואת הערבית מעל המכשול... אספר לכן איך היה.

daksha2

New member
בקשר לדחיפה בערבית

לנו פשוט נתנו לעמוד מול קיר ולדחוף אותו מהכתפיים כזה, כמו שצריך לדחוף בערבית, קפיץ ידיים וכו'....

למעלה