קפיצת גדילה אצל תאומים ועוד...

קפיצת גדילה אצל תאומים ועוד...

איך זה מתבטא? התאומות שלי בנות 3 שבועות ניזונות מהנקה מלאה (ובקבוק תמ"ל בלילה)... היום אחת מהתאומות לא מפסיקה לינוק! כל חצי שעה היא רוצה עוד ואני נותנת - כנראה קפיצת גדילה, נכון? ומה עם השניה? הקפיצות גדילה של תאומים זה ביחד או לחוד? ואם אחת עברה שלב והשניה לא זה לא מפריע?!

דבר שני, בדר"כ יש לנו 2 ארוחות בלילה, בסביבות 24:00 ו-3:00 בכל אחת מהן אני מיניקה אחת והשניה מקבלת מאבא שלה 60 מ"ל מטרנה. אם אני רוצה לישון רצוף וששתיהן יקבלו מטרנה באותה הארוחה נוצרת לי בעיה של גודש. מה עושים??? בערך כל שלוש שעות החזה שלי נהיה כואב וכבד, אז איך אפשר לישון 5-6 שעות בלי להניק?

מדויקות כמו שעון !!!

שלושה שבועות זו בדיוק הקפיצה הראשונה... יממה של הנקה בלתי נגמרת ואת מתחילה לתהות מה יהיה ? האם הן לעולם לא ירדו לך מהציצי ???? יום אחרי פתאם תשימי לב שהן ישנות אולי קצת יותר מהרגיל והופס, חוזרים לשגרה עד לקפיצה הבאה...
(לא יכולה לייעץ על הלילה מחכה שיבואו חכמות ממני...)
בכל מקרה, כל הכבוד לך !!

גלגס

New member
קפיצת גדילה

אני הרגשתי עם התאומים שכל פעם אחד עשה קפיצת גדילה בשביל שניהם. אחד ינק פתאום בלי הפסקה והגביר את הדרישה מהגוף וכך את ייוצר החלב ואז השני לא היה צריך לעשות זאת כי כבר היה לו מספיק חלב.
מעניין אם בנות נוספות חוו את זה ככה.
בכל קרה צריך הבין שזה תהליך טבעי ורצוי, לצלול למיטה עם בקבוק מים ולהניק כל הזמן עד שזה עובר. מבטיחה שזה עובר.
לגבי הלילה- למה את לא מניקה אותם בו״ז? ניסית?
לוותר על הנקה של שניהם ולתת תמל לטובת שינה אני עוד מבינה, אבל אם את בכל מקרה קמה להניק אז כבר תניקי את שניהם... לא?
דרך אגב, הולך לך להניק בשכיבה על הצד? זה משדרג את יכולת החיים ממש...
לגבי הגודש- זה גיל ממש צעיר כדי לדלג על הנקות בצורה לא קבועה. אם את מחליטה שאת נותנת את הבקבוק זה בלילה, אז עדיף שזה יהיה בשעה קבועה כדי שהגוף יתרגל לזה וייצר פחות חלב בשעה הזאת.
אני לא יודעת מה התכניות שלך לטווח הארוך, אבל חשוב שתדעי שתמל במקום הנקה בלילה יכול לפעמים להשפיע על משק החלב לטווח הארוך- כלומר, יש בנות שמרגישות בגיל כמה חודשים שנגמר להם החלב והן מפסיקות להניק וזה יכול להיות קשור לשילוב של תמל בלילה במקום הנקה. עם זאת, יש גם בנות ששילבו תמל בלילה והן מניקות לטווח ארוך מאד מאד...
ולגבי לישון רצוף- בסוף זה יקרה. אבל זה עלול לקחת זמן. הרבה זמן. אני ישנתי לילות רצופים בלי הניק רק סביב גיל שנה.
אוף, יצא לי מייל לא כל כך מחזק ואולי קצת מייאש, אבל לדעתי עדיף להכיר גם סיפורים יותר מבאסים כדי להיות מוכנים לזה...
בכל מקרה, כל הכבוד לך! זאת תקופה אינטנסיבית ומתישה... זה שווה את זה!

תודה

ניסיתי להניק את שתיהן בצורת פוטבול עם כרית מיוחדת וזה קצת מסורבל... ברגע שאחת עוזבת ואני מנסה להחזיר אותה בינתיים השניה תופסת פחות טוב ומתחיל לכאוב לי... מה עושים? חוץ מזה שזה קצת כואב לי אחרי, ברור שהנקה בו זמנית זה מדהים!!!
כשאצליח להניק בו זמנית יותר טוב אז בלילה אניק את שתיהן... כרגע אני מניקה אחת אחת ואין לי סבלנות להניק כל הלילה אחת אחרי השניה. אז בזמן שאחת יונקת השניה מקבלת בקבוק

קפיצת גדילה והנקות בלילה

הי מחכה

את כבר לא מחכה יותר - יכולה לשנות את ה"ניק" :)
ברוכה הבאה אלינו, מזל טוב.

אני מניחה שתה שאת מתארת הוא באמת קפיצת גדילה.. בדיוק כמו שגלגס כתבה.. תחושה שלא יורדים לך מהציצי ומה קורה פה ???
אבל זה נרגע אחרי 24-48 שעות והן חוזרות להנקה רגילה.
לפעמים קפיצת הגדילה עוברת על שי התינוקות ביחד ולפעמים לחוד. הם שניים או שתיים שונות.. ויכולים להיות הבדלים ביניהן.
ושוב, כמו שגלגס כתבה - לעיתים - תינוק אחד "עושה את העבודה" גם בשביל השני בהגברת הביקוש ואז השני ממשיך לינוק כרגיל וכמות החלב כבר גדלה בעזרת התינוק הראשון.

אני מאוד מבינה את הרצון הגדול ואת הצורך בשינה. אבל - קחי בחשבון שלאורך זמן יכולה להיות לזה השפעה על כמות החלב שאת מייצרת.
נסי ללמוד לישון בהפסקות, גם אם משכי השינה הם קצרים יותר משש שעות רצופות.
חשוב להקפיד לרוקן את השדיים בתדירות גבוהה יחסית ולא לעשות הפסקות ארוכות מידי. מעבר להשפעה על כמות החלב שיכולה לרדת, גודש יכול גם להגיע לדלקת וזה לא נעים וכדאי להימנעה מכך עד כמה שאפשר.
בכל מקרה - כדאי לרוקן את השד לפני השינה ומייד כשאת קמה - בהנקה או בשאיבה.

בהצלחה

הנקה בו זמנית

מה התנוחה העדיפה לתינוקות קטנים? יש לי חזה גדול וכשהנקתי אותן ביחד והחזקתי את הראש שלהן הרגשתי שהחזה נופל ואז הן תופסות פחות וזה גורם לכאבים..מה עושים?
ברגע שאניק אותן יחד אוותר על המטרנה בלילה

תנוחת הנקה עם חזה גדול

הי

בדרך כלל - עם חזה גדול כדאי לנסות להניק "בפוטבול".
הראשים שלהן מקדימה והרגליים - פונות לגב שלך.

http://www.twiniversity.com/2012/baby-basics-nursing-twins/
מצרפת תמונה.

האם ניסית להניק כך ?
לא זוכרת מה כתבת לגבי הכרית. עם כרית הנקה טובה - זה יכול להיות מאוד נוח, כי את פחות צריכה להחזיק את הראשים שלהן.

נסי לתאר איך את מחברת ואז אמשיך לתת עוד עצות.

כרית ותנוחה

אני לא זוכרת אם כתבת איפה את גרה או באיזה כרית השתמשת כדי לנסות. יש לי בבית מאמאסיטה לתאומים שנמצאת כרגע בהפוגה (בדיוק חזרה מחברה שילדה תאומים לפני כמה חודשים) ואשמח להשאיל לך אותה וגם, אם את גרה באזור, לקפוץ לראות ולסייע בתנוחת הפוטבול הדו צדדית. לי המאמאסיטה שינתה את החיים ואני חושבת שבלעדיה לא הייתי צולחת את הנקת התאומים הזו...

שלום לך

אני גרה באיזור ירושלים.. רלוונטי?
יש לי כרית שמיועדת להנקת תאומים! מישהי הלוותה לי, היא קנתה אותה בחו"ל כשנולדו לה התאומים, מהתמונות של מאמאסיטה זה אותו העיקרון.
והבעיה אצלי זה שאני מאגישה שהחזה נופל בהנקה... וגם מאד קשה לי החיבור של שניהם, כשאני מחברת את השניה- זה הורס את החיבור של הראשונה וכו'

בטח אפשר לשפר את זה !

אני ממזכרת בתיה. אולי נצליח לארגן איזה "ביקור בית" מתישהו בין החגים והשבתות ?!?!? לפי התיאור שלך נשמע שאולי הכרית לא מספיק עוזרת. ממה שאני זוכרת, כשמניחים אותם על המאמאסיטה במיקום המתאים, לא צריך לעבוד קשה מדי סביב החיבור שלהם. נסי למקם אותן כך שהפטמה שלך בערך בגובה האף שלהן, ואם צריך את יכולה לתמוך בהן בגב העליון (בין השכמות) אבל לא בעורף או בראש מאחור. נסי גם להיעזר בשרפרף שעליו תניחי את כפות הרגליים ויתן מעט הגבהה והצמדה שלהם אלייך על הכרית. אולי תנסי קודם כל עם אחת וכשתרגישי נח איתה תוכלי לנסות לצרף עוד אחת ? תרגלי נשימות עמוקות תוך כדי החיבור הכפול כי לפעמים מרב לחץ אנחנו מחזיקות הכל נורא חזק ומכווץ... ספרי איך הולך !
היה פה פעם קישור לסרטונים של הנקה כפולה אנסה למצוא ולחבר.

גמר חתימה טובה.

הסתכלתי על הסרט...

יש לי כרית בדיוק כמו בסרטון... (אז אין צורך במאמאסיטה נכון?!)
הבעיה שלי שהבננות שלין קטנות והן לא יודעות לתפוס את השד לבד.. אז לא מספיק להניח אותן על הכרית ולהרים את החולצה, בשביל לחבר אותן לשד שלי אני צריכה להיעזר ב2 ידיים, יד אחת מחזיקה את השד ויש שניה את הראש שלהן. אחרי שאני מחברת אחת אני עוזבת את אותו השד... מחברת את השניה ואז מחזיקה להן את הראש במשך ההנקה. והבעיה שבזמן החיבור של ה2 החיבור של הראשונה עלול להיהרס...

המשך

הי

קראתי את מה שכתבת ומה שענו הבנות.
שימי לב שגם הבנות כתבו שהגובה של הכרית חשוב.
קצת קשה לעזור בכתב בלי שראיתי מה את עושה ואיך.. אבל אנסה בכל זאת.
לא הבנתי אם יש לך כרית שנסגרת - אני חושבת שזה חשוב , כי אז היא לא מחליקה, לא "נשפכת" לצדדים.
אחרי שאת מחברת את הראשונה - שימי מגבת קטנה מגולגלת או חיתול בד מגולגל מאחורי הגב שלה. זה יכול לעזור לה להישאר במקום, ואז תוכלי לשחרר את היד כדי לחבר את השניה.
ניסית את זה ?

אולי תנסי להגיע איתן למפגש של ליגת לה לצ'ה באיזור שלך ?
כך המדריכה תוכל לראות מה את עושה ולעזור לתקן את זה.
אני מתנצלת, אבל אני לא מאיזור ירושלים..

תודה לכולכן על העצות

באמת עוזר להניח כרית נוספת לראש שלהן...
והטיפ עם החיתול המגולגל מתחתם בזמן שאני מחברת את השניה עוזר פלאים!
כמעט ברוב ההנקות אני מניקה כבר יחד וזה ממש כיף!

תודה

עוד על התנוחה

תראי, למיטב זכרוני, המנח עם הכרית בפוטבול כזה שהשד כמעט נופל להם לתוך הפה ככה שצריך מעט מאד לתמוך בהם ומכיוון שהכרית מביאה אותם לגובה המתאים אין מצב שהן משתחררות מהשד, מבינה ? יכול להיות שעם הכרית המספיק מגיעות לשד? אולי יש מקום לשקול להוסיף שרפרף עליו תניחי את כפות הרגליים וזה יתן עוד תוספת גובה ? האם הכרית מונחת ממש סביב המותניים שלך צמוד צמוד ? (כן אי יודעת שזה נורא נורא מחמם ולא פשוט בתנאי הלחות המטורפים שיש כרגע...). העניין עם הכרית הוא מאד חשוב אני ממש זוכרת את ההבדל (בעיקר בעצבנות שלי אבל לא רק) בין הנקה עם כל מיני שפצורים לעומת הנקה עם המאמאסיטה בחיבור נכון.

למעלה