קפיצת גדילה

miss1s

New member
קפיצת גדילה

איך מזהים "קפיצת גדילה" , הבת שלי בימים האחרונים לא רגועה בשעות הערב ומאוד רעבה בערב, זה מגיע למצב שכל שעה אני מניקה אותה, רציתי לדעת אם אלה הסימנים.

קפיצת גדילה

לא מכירה את המושג. אני רואה ברעבתנות של בתך סימן אפשרי לרעב. האם כמות החלב אותה את מספקת היא הכמות הנחוצה? איך יודעים ? שוקלים את התינוקת במרווחים של 7-10 ימים ואם עליתה במשקל אינה כצפוי לגיל, אז ייתכן ואין לך מספיק חלב. אפשר גם להציע ארוחה חד פעמית מבקבוק ( יכול ליהות חלב שאוב) בכמות מבוקרת מותאמת לגיל ולמשקל, כדי לראת אם בדרך הזאת היא רגועה יותר. אך חוסר שקט פתאומי שלא היה קודם גם יכול להיות סימן ראשון למחלה . העובדה שהיא דורשת יניקה היא לא בהכרח סימן שהיא רעבה , ייתכן והיא מתנחמת בדרך הזאת מפני מצוקה כלשהי. אם כן, סימנים נוספים ייתפתחו בימים הקרובים. דר'מילה ברק

קפיצת גדילה היא מצב מוכר היטב

והמאפיין אותו הוא כמה ימים של הנקות תכופות וארוכות מהרגיל. חשוב מאד ללכת עם התינוק, כי זו הדרך של הטבע לסמן לגופך שדרוש יותר חלב. בחלב האם עצמו יש חומר המדכא ייצור חלב, (FIL), ולכן, ככל שהשד ריק יותר נוצר יותר חלב. כאשר מרוקנים את השד היטב לעיתים קרובות משך כמה ימים, כמו בקפיצת גדילה, ייצור החלב עולה. מתן בקבוקים (אפילו עם חלב שאוב) בעת קפיצת הגדילה לא מאפשר לגופף לדעת שדרוש יותר חלב, ולמעשה זה יגרום לכך שבאמת לא יהיה מספיק. לפרטים נוספים את מוזמנת לאחד הפורומים להנקה.

אני מציעה שתפני לפורום הנקה

או ייעוץ הנקה כאן בתפוז על מנת לקבל ייעוץ מדוייק יותר בנוגע לקשיים בהנקה.

למעלה