קפיצת מדרגה..

Island Woman

New member
קפיצת מדרגה..

הי לכולן, חדשה כאן...
באופן כללי, אני רצה כמעט קבוע מעל שנתיים (בעיקר על המסילה במכון, כאשר לא יותר מ 6 ק"מ, לפעמים יצא שגם יותר. לפני כשנה עשיתי מירוץ של 5 ק"מ באחת מערי ישראל וביום שישי האחרון העזתי לעשות את המקצה של ה 10 ק"מ בטבריה..
מאוד נהניתי, ולא היה יותר מידי קשה, וזה כמובן הוביל אותי לתחושה (שכבר חשתי בעבר) והיא שאני רוצה עוד. עוד מירוצים ועוד קילומטרים..
השאלה הגדולה היא איך עושים את זה? לפי תכנית מובנית באינטרנט? קבוצות ריצה? (אני גרה בטבריה ולא מכירה קבוצות שרצות באופן רציני) מאמן אישי?
אני רוצה להתקדם באופן מחושב ובריא ולא סתם לקפוץ קדימה כדי להגיד "עשיתי".. כרגע השאיפה/ הרצון הוא להגיע לחצי מרתון תוך שנה.. (אני לא בטוחה שניתן תוך שנה לקפוץ מ 10 ק"מ למרתון שלם.. תקנו אותי אם אני טועה)
אשמח לחוות דעתכן המנוסה

תודה :)

melon

New member
שלום לך

כל הכבוד על ה -10 בטבריה. וזה שאת מרגישה שאת רוצה עוד זה מעולה.
לי לקח 4 חודשים בערך לעבור מ-10 ק"מ לחצי מרתון ראשון. לאט, הדרגתי ונטול פציעות. את רצה קבוע יותר משנתיים. יש לך בסיס טוב.
איך ממשיכים :
כמו שציינת יש הרבה אופציות. וכולן טובות.

אישית הלכתי על קבוצה. בריצות הארוכות , שכובשים יעדים חדשים, זה רשת ביטחון ותמיכה עבורי.
פעם ראשונה 15 ק"מ היתה ממש מרגשת עבורי.במזג אויר מרגיז זה גורם מדרבן ובריצות ארוכות יש עם מי לדבר.

אבל
בגלל אילוצי לו"ז - את אימוני אמצע השבוע , הקצרים יותר עשיתי לבד. אולי שווה למצוא קבוצה במרחק נסיעה סביר , ולהצטרף בארוכות וכשיוצא ? לשלב אימונים לבד עם קבוצה

השלב הבא:
לחפש מירוץ שבא לך ואפשרי מבחינתך
לבדוק מה מתאים לך מבחינת לו"ז , טעם אישי , תקציב וכו
לפרגן לעצמך חגורת ריצה - תצטרכי אותה בקרוב

בהצלחה - ותעדכני אותנו בדרך המרתקת לחצי הראשון

Island Woman

New member
תודה על התשובה :)

מ 10 לחצי מרתון ב 4 חודשים זה מדהים.. זו חתיכת דרך!!! כל הכבוד!!
בינתיים מתכננת עוד 10 במרתון תל אביב הקרוב..
אם מישהי יודעת ומכירה קבוצות ריצה באיזור טבריה אני אשמח לקבל פרטים..:)
תודה שוב על הכל ובהחלט אעדכן על החצי הראשון.. :)

oggi2

New member
כמעט הכל ניתן, אבל השאלה למה :)

ובאיזה מחיר.
קודם כל- ברכות (אולי הייתי הפייסרית שלך :), שנית- תמיד יש לאן להשתפר מהעשרה ק' הראשונים, אני הייתי מתמקדת בשיפור תוצאה בעשרה, בהרגשה טובה בעוד כמה כאלו- זו בדיוק העונה שתיכף מתחילים, בקיץ מעלה קצת נפחים ומכוונת לחצי בבית שאן בדצמבר, גם קל"ב וגם מסלול מעולה.
לא מכירה קבוצות באיזור, אבל בטוח יש, תשאלי גם בפורום השכן, יש תכניות ברשת ל-10ק' ויש אופציה של מאמן אישי מרחוק- כזה/ו שכותב/ת לך תכנית על פי הלו"ז שלך ואת מקבלת פידבק כל פעם עם אפשרות לשינויים על פי צורך.
בהצלחה!

Island Woman

New member
נצמדתי לפייסריות של ה 65 דקות :)

ושתיהן היו מקסימות!!
ותודה על העזרה.. זה מה שחשבתי לעשות.. לשפר תוצאות של ה 10 ותוך שנה להגיע בהדרגה לחצי.
צריכה לחשוב גם על אימוני כוח בין לבין שהם לא פחות חשובים..
לצערי התחום בטבריה קצת לא מפותח כמו באזורים אחרים בארץ..

susieada

New member
ברוכה הבאה!

קיבלת עצות טובות, שונות. כמו בכל תחום, עליך להחליט מה מרגיש לך הכי טוב. יש לך בסיס מצוין!
כל הכבוד על ה10 ק"מ בטבריה שלא היו קשים!
בהצלחה במציאת מסגרת קרובה לבית. נכון, תוכלי לשאול בפורום השכן.

Island Woman

New member
תודה!!!

אכן שאלתי ואפילו קיבלתי הכוונה..
אין ספק שהמרוץ בטבריה נתן לי לחשוב קדימה עוד יותר. זה בשבילי לעבור "לכיתה של הגדולים" ורק המחשבה על זה מרגשת.
תודה על הכל, ומקווה עם הזמן לא רק ללמוד מכן אלא גם לתרום :)

susieada

New member
את תורמת מהנוכחות שלך.

כמה כייף לשמוע כמה שההצלחה של הריצה בטבריה פרצה לך גבולות!
תהני מכל מחשבה קדימה!

למעלה