קפיצת פחת בזמן גשם כשלא הייתי בבית

ליאורפפ

New member
היי,
יש לי בעיה מאז שתיקנתי את ההארקה בבית והיא שהפחת קפץ פעמיים באקראיות:

1. פעם אחת כשישנתי
2. פעם שניה כשלא הייתי בבית

כשלא הייתי בבית עבדו רק מכשירים מאוד בסיסים (ראטור וכאלה). בשני הפעמים זה קרה במזג אוויר גשום וסוער.

יש לכם רעיונות למה הפחת קפץ למרות שרוב המכשירים היו סגורים? דוד או מזגנים חיצוניים יכולים לקצר גם אם כבויים?

תודה!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
היי,

1. פעם אחת כשישנתי

כשלא הייתי בבית עבדו רק מכשירים מאוד בסיסים (ראטור וכאלה). בשני הפעמים זה קרה במזג אוויר גשום וסוער.

יש לכם רעיונות למה הפחת קפץ למרות שרוב המכשירים היו סגורים? דוד או מזגנים חיצוניים יכולים לקצר גם אם כבויים?

תודה!
יש לך תריס חשמלי? אולי זה בגלל שחדרה רטיבות וארגז התריס או למנוע? כיום החוק דורש להתקין מפסק דו קטבי לתריס. פעם לא הייתה חובה כזו והנה לך הזמנה לצרות.
מה לגבי תאורת חוץ בגינה? יש? אולי חדרה רטיבות לאחד החיבורים?
ו.. פעם היה לי סרט מסוג אחר לגמרי... מצאתי את המעגל שזולג ופירקתי שקעים ומפסקים. מצאתי לטאה שהתחשמלה בין ההדקים והיא עשתה את הצרות.

רשר

Well-known member
מנהל
היי,

1. פעם אחת כשישנתי

תודה!
פחת מנתק כאשר יש זליגה מעל לתכנון שלו,
מכשירים שמחוברים להארקה עלולים ליצור זליגות לכן כדאי לבדוק את המכשירים, כדי לאתר מכשיר מסוים יש כמה אפשרויות:
מד זרם צבת על הארקה הראשית יזהה זליגות לפי רמת הדיוק שלו, אם יש באופן קבוע זליגה של 0.009A שהם 1/3 מהזרם של הפחת הוא יגיב בצורה שתארת מדי פעם על כל עלית זליגה שולית מכל ציוד אחר,
ניתן לזהות זליגות בדרך עקיפה עם ציוד מדידה שמראה באיזה רמה הפחת מנתק ובמידה וזו נמוכה מ 0.025A יש זליגה כללית גבוה בבית,
כל ציוד המחובר קבוע ומופעל עם שלט או נמצא בכוננות עבודה: מקרר כביסה תנור כיריים מזגן,,, יכול לזלוג בלי ל"עבוד",

רוני1955

Active member
היי,

1. פעם אחת כשישנתי

תודה!
יש אפשרות שממסר הפחת קופץ בגלל תקלה במקרר. כשמערכת ההפשרה האוטומטית נכנסת לעבודה, יש שם גוף חימום שמתחיל לחמם, ויכול להיות שהוא תקול וגורם לבעיה. מערכת ההפשרה נכנסת לעבודה כל 6 שעות בערך.

למעלה