קפיצת שרשרת. בשתי הרכיבות האחרונות

malgami

New member
קפיצת שרשרת. בשתי הרכיבות האחרונות

קורה לי שהשרשרת על גלגש אחורי גדול+אחד שלפניו ומקדימה קטן או בינוני, רק בזמן מתח שרשרת (עליה) יש קפיצות שרשרת , אבל לא לגלגש"ים אחרים אלא פתאום רבע פידול על ריק. האופניים בני שנה השרשרת בת חודשיים(רכיבות פעם בשבוע). מה יכולה להיות הסיבה?

oferbic

New member
זה קורה כאשר השרשרת חדשה

והקסטה כבר שחוקה. נראה לי שאין מנוס מלהחליף קסטה.

הסבר לא ברור.

האם השרשרת נופלת לגמרי מהגלג"ש ועולה (
) בחזרה? או שאתה מרגיש פתאום חוסר מתח ופידול על רק ואז ה"אחיזה" חוזרת לפדלים? אם האפשרות השניה נכונה אז אתה צריך להחליף פריילופ.(תן לי לנחש, נבא דאור?) צוף

malgami

New member
ניחוש נכון- אפשרות שניה נכונה. אבל

למה זה מורגש רק בג"גשים 1-2 באחורי?

jimmy12

New member
כי הם הכי שחוקים כנראה

ובטח אלה הגלגש"ים שאתה נוע עליהם הכי הרבה..

oferbic

New member
שתי אפשרויות

או שמדובר בקסטה והגלגלשים האלו הכי שחוקים, או שמדובר בפרילוף, לא שאני מכיר בעיה כזו בפרילוף, ואז זה קורה כאשר אתה בהילוך נמוך עם הרבה כח. תנסה לפדל בכח גם בהילוכים הגבוהים בקסטה, ואם גם שם יהיו קפיצות אז זו הקסטה.

noamwax

New member
הייתה לי בעייה דומה...

אצלי זה קרה בכל ההילוכים. הבעייה נפתרה כאשר החלפתי כבל ומוליכי הילוכים (כניראה היו כבר ישנים מידי והכבל לא זזש טוב בתוך המוליך.

nintense

New member
תבדוק אם האוזן עקומה

אם כיוון עדין לא עוזר, זה בד"כ בעיה של אוזן. יכול להיות גם פריילוף שחוק, אך לא כל כך סביר לאופניים בני שנה עם 4 רכיבות בחודש. לא סביר גם קסטה שחוקה בגלגלים הגדולים, הם נשחקים הרבה יותר לאט מחבריהם הקטנים, אך מתעקמים מהר יותר, וזו האופציה הבאה אם יישור האוזן לא עובד. בהצלחה.

malgami

New member
אם זה אוזן או שיניים שחוקות/עקומות

אז למה הקפיצות /מהלהך ריק ותפיסה בעליה ולא גם במישור ללא מתח שרשרת?

malgami

New member
אם זה אוזן או שיניים שחוקות

אז למה הקפיצות הן בעליה /מתח שרשרת ולא כל הזמן. נ.ב ילד נכנס למכולת ואומר למוכר :תן לי מהןכלבעבאאלי חלב! אומר המוכר: אתה רוצה שתי שקיות של מה??

nintense

New member
כשהשרשרת מתוחה...

מופעלים עליה לחצים מאוד גדולים שגורמים לה להגיב לכל פגם בכיוון \ שיניים \ אוזן. לכן, לעיתים מוציאים מהחנות אופניים חדשים לגמרי, שכוונו בצורה מדהימה על הסטנד ופתאום מגלים שההילוכים לא מכוונים כבר ברכיבה הראשונה, מקומם ? מקומם מאוד...

למעלה