קפיצת Credit Score

Fellowship

New member
קפיצת Credit Score

בנושא האשראי, אנחנו "משחקים לפי הכללים" הידועים והציון עולה בכל פעם במספר נקודות בודדות.
בעדכון הקודם, בפעם הראשונה הציון ירד במספר נקודות בודדות,
שזה היה מוזר, לא ביצענו שום דבר חריג או אפילו חדש, אלא הכל כרגיל,
ולאחר מספר ימים נוספים, הציון קפץ ועלה ביותר מ 20 נקודות בבת אחת.

אם זו היתה בורסה זה היה נראה כמו תיקון, ועדיין אחד חריג ומוזר.

סתם מתוך סקרנות, למישהו יש מושג או הסבר לפעילות כלשהי העלולה לגרום לשינויים כאלו?
(כאמור, לא בוצע שום דבר חדש ו/או חריג בשום קנה מידה)

possum2

New member
המסקנה שלי היא

שאתה חייב למצוא עבודה, כדי להפחית קצת את התלאובות שאתה מערים על המערכת האמריקאית. תן להם לעבוד יומיים בלי לנג'ס להם, ותראה איך הכל מסתדר.

placid1

New member

possum2

New member
זה שאתה מסתדר זה ברור.

השאלה היא איך הם מסתדרים שם, עם כל העבודה הברוכה שאתה מעתיר עליהם.

placid1

New member
השאלה היא למי אכפת ולמה זה חשוב

בכלל....
אגב, מה הם הכללים הידועים? הכל שטויות ובזבוז אנרגיה. הכלל היחיד הוא להוציא פחות ממה שיש לך ולשלם בזמן. תראה איך שיהיה לך ציון מעולה בלי כאב ראש והתעסקות מיותרת באלוהים האלטרנטיבי, ה"קרדיט סקור".

John the Savage

New member
ע"ע תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין

"שלושה קפצה להם הקרדיט. אליעזר עבד אברהם ויעקב אבינו ופלאו שיפ".

Midriff

New member
לאלוהים פתרונות

אף אחד לא יודע בדיוק איך האלגוריתמים של חברות האשראי עובדים - מה גם שהדירוג שלך בכל אחת מהם יהיה גם ככה קצת שונה כי כל חברה מחשבת את זה קצת אחרת.
יש הערכות וניחושים מושכלים על איך זה עובד אבל לא שום דבר מעבר. יכול להיות שעברת איזה מחסום זמן, אשראי או תשלומים יכולים להיות גם הרבה דברים אחרים

KallaGLP

New member
אני חוששת שאת נותנת יותר מדי קרדיט לאלוהים.

לדעתי אפילו הוא לא מבין עד הסוף איך זה עובד.

Anat Shemer RDI

New member
אני ארחיב את

שתי התגובות האלה גם לנושאים אחרים שאתה שואל לגביהם ובראשם התנהלות עם מערכת הבריאות. נראה שלגבי הרבה נושאים יש לך דימוי כאילו יש כללים ברורים, אחידים, ויציבים שידועים למי שמתגורר כאן כבר זמן-מה ויכול להסביר לך אותם באופן שגם אתה תהיה בין יודעי-הסוד.
אבל זה לא כך. אפשר לתת כיוון כללי, כמה כללי-יסוד, וזהו בעצם. לכל אחד מאיתנו יש התנסויות שונות ומשונות עם מערכות ציבוריות ופרטיות בארה"ב - שמשתנות בין ארוע לארוע בהתאם לפקיד המסוים, הסטייט, טון הדיבור שנקטנו, טרמינולוגיה שהשתנתה וכ"ו.
ועוד משהו - כדאי שכשאתה שואל תבהיר אם אתה צריך עזרה מעשית לבעיה אמיתית, או שסתם תוהה על משהו. זה לא שאין מקום להשביע סקרנות, אבל זה קצת אחרת מלנסות לעזור בבעיה\שאלה אמיתית ואולי גם דחופה.
אני אומרת את זה ברוח לגמרי טובה, אני מאוד אוהבת שאלות ולומדת המון מהשאלות של כולם כולל אלו שלך.

Fellowship

New member
למדתי רבות מגולשי הפורום

ברור לי שיש שונות רבה בין מדינות, בין הידע של הגולשים השונים, של הניסיון האישי של כל אחד וכו'.
זה ברור כשמש, כפי שברור כשמש שאין לכם ספר סודי שבתוכו כל התשובות ושיום אחד גם אני אקבל עותק ממנו, או לפחות ציטוטים נבחרים.
יחד עם זאת, לניסיון יש משמעות לא קטנה, ולכן, במגבלות של הכתוב מעלה, זה עדיין עדיף על כלום ולכן אני שמח לקרוא את התגובות של כולם.
בנוגע לדבר הנוסף שציינת - קיבלתי, תודה!

Fellowship

New member
תודה. בנוגע למשפט האחרון:

זה בדיוק העניין, לא נראה שיש שום דבר שיסביר ירידה של מספר נקודות ומייד לאחר מכן קפיצה של למעלה מ 20 נקודות (ב FICO אפילו יותר).
בכל מקרה, תודה.

מזכיר לי שגם ניסיתי להבין משהו, קצת שונה

יש לנו בגינה עץ מייפל גדול עם גזע מאוד מפוסל ומעוות, ענפים עבותים צומחים לכל הכיוונים. אמרנו לילדה שלנו שזה עץ פיות, וכבר שהגענו חיכתה לה נדנדה על אחד הענפים. לא הרבה זמן אחר כך, הוספתי כמה שרשראות אורות (אורות כריסמס שקנינו במחירי חיסול אחרי כריסמס קודם) ובלילות הקיץ החמים היה מאוד נעים לראות את העץ הקסום מואר. שמתי טיימר, וכשעשו שיפוצים בבארן, ניתקתי אותו, ושכחנו מהאורות למשך חודש.
לפני יומיים החלטתי להוסיף אורות צבעוניים כי אנחנו הבית היחיד ברחוב בלי אורות, וגיליתי שהסנאים כירסמו את החוטים, חלק מהם ממש חתכו לפיסות קטנות וחלק סתם ניתקו.
עשיתי שירשור מחודש , של מה שנשאר תקין + אורות צבעוניים, וזה היה נחמד למשך הלילה, במהלך הבוקר הסנאים כירסמו חוט נוסף ועד הערב נותרה רק שרשרת אורות אחת. ניתקתי את הכבל מהחשמל ומחר אבדוק אם נשאר משהו שאפשר להציל ואולי להשתמש בו במקום אחר ומוגן יותר.

אז אני מתוך סקרנות מנסה להבין:
מה יש לסנאים עם החוטים האלה? יש איזו הסבר לפעילות כזאת?
איך זה שהם לא התחשמלו? ואולי אמצא מחר איזה סנאי חרוך ליד העץ?
אולי זה סימן אלוהי לכך שאנחנו צריכים להתמקד בחנוכה ולא במנהגי חג המולד?
אם זה סימן אלוהי, זה אומר שאנחנו יכולים להעמיד חנוכיית חב״ד גדולה והם לא יאכלו את החוטים שלה?
ראיתי טיפ שכדי להרחיק סנאים מתחנת האכלה לציפורים, אפשר לשים ״סוכריית מקל סבא״ של כריסמס, וריח המנטה מבלבל אותם. אם אלה סנאים יהודיים שמתנגדים לאורות כריסמס, זה יכול לעצבן אותם יותר אם נשים סוכריית כריסמס?
הזמנתי מאמזון כמה אורות על סוללות עם טיימר, מה הסיכוי שהסנאים לא יאכלו גם אותם? אם הייתי סנאי שאוכל חוטים שמחוברים לחשמל, לא הייתי מפחד מחוטים שמחוברים לשלוש סוללות אצבע. אבל אולי הם בעצם נמשכים לחשמל במתח גבוה, ובשביל שלוש סוללות אצבע הם אפילו לא יפתחו את הפה?
יכול להיות שהרקון שהפך לנו את ערימת הקומפוסט לפני שבועיים קשור לסיפור הזה? רקונים וסנאים יכולים לתקשר?

Fellowship

New member
להלן תשובותי

"מה יש לסנאים עם החוטים האלה? יש איזו הסבר לפעילות כזאת?"
בעבר כתבתי שאלה דומה בנוגע לאכילת ריפוד ריהוט גן, המסקנה מהקריאה והכתוב הוא שהם כנראה בודקים האם זה אכיל,
בנוסף, לעיתים רכיבים מסויימים במוצר אכן מהווה עבורם סוג של מזון.

"איך זה שהם לא התחשמלו? ואולי אמצא מחר איזה סנאי חרוך ליד העץ?"
הם בהחלט יכולים להתחשמל, כתלות בזרם ובחשיפה.

"אולי זה סימן אלוהי לכך שאנחנו צריכים להתמקד בחנוכה ולא במנהגי חג המולד?"
אין אלוהים, לכן זה לא סימן מאלוהים, מ.ש.ל.

אם זה סימן אלוהי, זה אומר שאנחנו יכולים להעמיד חנוכיית חב״ד גדולה והם לא יאכלו את החוטים שלה?
ראה תשובה לשאלה קודמת.

ראיתי טיפ שכדי להרחיק סנאים מתחנת האכלה לציפורים, אפשר לשים ״סוכריית מקל סבא״ של כריסמס, וריח המנטה מבלבל אותם.
אם אלה סנאים יהודיים שמתנגדים לאורות כריסמס, זה יכול לעצבן אותם יותר אם נשים סוכריית כריסמס?

מכיוון ש"יהודי" מתייחס לאדם, סנאי לא יכול להיות יהודי, ומכאן - הוא לא יכול לכעוס מתוך יהדותו שאינה קיימת.

הזמנתי מאמזון כמה אורות על סוללות עם טיימר, מה הסיכוי שהסנאים לא יאכלו גם אותם?
מכיוון שלא בוצעו מחקרים בנושא, אין מידע פומבי המתייחס לכך,
במידה ותחליט לערוך מחקר תצפיתי, נשמח אם תפרסם את המאמר בכתב עת בעל Impact Factor של 45 לפחות.

אם הייתי סנאי שאוכל חוטים שמחוברים לחשמל, לא הייתי מפחד מחוטים שמחוברים לשלוש סוללות אצבע.
אבל אולי הם בעצם נמשכים לחשמל במתח גבוה, ובשביל שלוש סוללות אצבע הם אפילו לא יפתחו את הפה?

יתכן, ממליץ לבדוק גם את התאוריה הזו במחקר.

יכול להיות שהרקון שהפך לנו את ערימת הקומפוסט לפני שבועיים קשור לסיפור הזה?
יתכן.

רקונים וסנאים יכולים לתקשר?
אומרים שלדביבונים יש אינטיליגנציה גבוהה, לא אתפלא אם הם למדו שפה נוספת.

למעלה