קפצתי לביקור קצר

• פותח הנושא sky*
  • פורסם בתאריך

sky*

New member
קפצתי לביקור קצר ../images/Emo13.gif

מה שלומכם? אצלי יש קצת התחדשויות, העו"ס הקודמת שהיתה ממש גרועה עזבה. כמובן שהיא הודיעה לי ולבנות רק שבוע לפני, בלי לעשות חפיפה לעו"ס החדשה ובלי לעשות הכנה לבנות בכל הנוגע לפרידה ממנה. כבר כל כך שמחתי, ממש קיוויתי שעכשיו תגיע מישהי מקצועית שתדע לא לפחד מהבנות וגם לא ממני ומהגישה שלי ושתדע להעניק לבנות תחושה של בטחון ויציבות. לעומת כל זאת, הגיעה עו"ס מאוד מאוד צעירה עם גישה של מדריכת תנועת נוער. היא כמעט ולא עושה שום עבודה טיפולית, רק קובעת נהלים וכללים כל הזמן ומחדדת אותם ומנמקת אותם וכל הזמן דשה בהם... בקיצור, אין שינוי כל כך גדול בין העו"ס הקודמת לנוכחית. מה אני אגיד, ממש לא כיף לעבוד ככה ואפילו מאוד מתסכל. מה גם שבעבודה כזאת ההדרכה המקצועית וההנחיה היא חיונית ובתכל'ס אין לי אותה. בקיצור, רציתי לבקש קצת חומר תיאורתי על עבודה עם נוער בסיכון, מאפיינים,הקשיים, צרכים ובעיקר כיצד ניתן לסייע להם מבחינת כלים מנטליים וחברתיים (כלומר בתור מדריכה באיזה גישה לנקוט, מתי לייעץ, מתי להקשיב, מתי להתערב וכו'...) אני יודעת שזה הרבה יותר מורכב ממה שכתבתי לעיל וברור שזה לא תחליף להנחיה פרטנית אבל זה הרבה יותר טוב מכלום ואני מקווה שזה יתן לי קצת כיוונים בעבודה עם הבנות. תודה וחג שמח sky

אולי שווה לך להתחיל לדבר איתה

היא עוד חדשה, ואני בטוחה שאם תעשי איתה על ההתחלה תיאום ציפיות יהיה בסדר.. יכול להיות שהיא צריכה ניעור כדי לקלוט את העניין

אל תתיאשי מהחדשה כ"כ מהר...

זה נראה כאילו מרב אכזבה ותסכול מהעוסית הקודמת (הללויה! היא עזבה!), את לא נותנת מי-יודע-מה צ'אנס לעוסית שרק עכשיו הגיעה... תנסי לערוך תיאום ציפיות איתה, תבהירי לה שאת מחכה וזקוקה להנחיה ממנה, תרחיבי בדיוק מה הגישה שלך, איפה הבעיות שלך ומה היתרונות שלך, מה ציפית ממנה, איפה היא בתמונה, איך את מצפה שהמידע ועדכונים על הנערות יעבור ביניכם? עד כמה את מעוניינת בקשר אתה וכו', וכו', וכו'... חבל לשרוף על ההתחלה את כל הקלפים ומיד לשים עליה איקס. נסי הכל כדי שיהיה טוב (זה חשוב- הקשר שלכם משליך גם על הנערות!!!) תשתדלי לא לשפוט אותה על פי מה שהיא מקרינה על ההתחלה, כי סה"כ כל ההתחלות קשות. (נדמה לי שגם כשאני הייתי עובדת טריה, הייתי ירוקה לאללה, פתי בטירוף, קצת חנונית... אבל איפסתי את עצמי ועם הזמן משתפרים). אני ממש מקווה שילך וישתפר!!! משנה עו"סית- משנה מזל...

my sTar

New member
איזה כייף לקרוא אותך שוב!

דבר ראשון, אני שמחה לקרוא שהעו"ס הקודמת עזבה, אני זוכרת שהיו איתה הרבה בעיות.. דבר שני, אני שמחה לשמוע שקיבלת עו"ס חדשה, וזה שהיא צעירה וחדשה בתחום לא אומר בהכרח שהיא לא תהיה טובה אני דווקא הייתי נותהת לה צ'אנס להכנס לעסק ובמידת הצורך גם לעזור לה דווקא שהיא באה עם המון מרץ ומוטיבציה יכול להועיל.. בכל מקרה, שיהיה לך באמת המון בהצלחה. תזכרי שאת עושה עבודת קודש! חג שמח!!

joyjoy

New member
מצטרפת למיכל, כייף לראותך פה

ותראי איך דברים לאט לאט מסתדרים, נראה שאת יודעת מה את עושה ובהמון אהבה ורצון טוב את מצליחה, אז שנסי מותניים ונסי להפיק את המיטב מזה שבאה עוסית חדשה, ולגבי ספרים זוכרת שביקשת גם בעבר וגם בעבר התפלאתי לגלות יחד איתך שאין כל כך הרבה היצע בעניין הזה, אולי מישהו פה ירים את הכפפה ויכתוב לנו איזה ספר הדרכה ? מה שבטוח יהיה לזה ביקוש רב :) בואי לבקר יותר

למעלה