קפצתי לבלבל לכם את המח!!!!

קפצתי לבלבל לכם את המח!!!!../images/Emo80.gif

אני מאוד מקווה שהשאלות והאסוציאציות בסוף יעזרו לכם, תכתבו לי איזה סוגי שאלות או אסוציאציות הכי מענינות/עוזרות לכם ואני אשתדל לשלוח עוד לפני שאני אטוס ביום שישי. 1. ליבלוב : שלכת א)פריכה : נשירה ב)סתיו : קיץ ג)פרסום : שווק ד)פרח : פרפר 2.גידם : מתאגרף ב)גנן :קיטע ב)רצען :פיסח ג)איטר :חרש ד)סומא :צלף 3."אין עיוורים שאינם רואים את העתיד" איזו תשובה חוזרת על מה שנאמר בטענה? א) מי שאיננו עיוור אינו רואה את העתיד ב) רק הרואים את העתיד הם עיוורים ג) עיוורים אינם רואים את עתידם ד) הרואים את עתידם אינם עיוורים 4.איציק קרא את שני המשפטים הבאים: I - "פסילת רישיון נגרמת ממהירות מופרזת" II- "מהירות מופרזת נגרמת מרשלנות" איציק הסיק מ-2 משפטים אלה שפסילת רישיון גורמת לרשלנות. לפי אותו היגיון, מה יסיק איציק מהמשפטים הבאים? I - "יצר ההרפתקנות גורם לרצון לנדוד" II- "הרצון לנדוד גורם לבדידות" א) בדידות גורמת ליצר הרפתקנות ב) יצר הרפתקנות גורם לבדידות ג) הבדידות נובעת מיצר הרפתקנות ד) הרצון לנדוד נובע מיצר הרפתקנות 5."אם יש גשם, יש עננים.מכאן שאם אין גשם, אין עננים". לאיזו מהטענות הבאות מבנה דומה? 1.אצליח בבחינה אם אתכונן כמו שצריך ,לכן אם לא אתכונן כמו שצריך לא אצליח בבחינה. 2.אם ניסע אז נחזור,מכאן שאם לא נחזור אז לא ניסע. 3.אם יצלצלו בדלת,אל תפתח, וגם אם לא יצלצלו אל תפתח. אם הכלבים לא ינבחו החתולים ייללו. מכאן שאם החתולים ייללו, הכלבים לא ינבחו. ולסיום פירושים ישירים לביטויים בארמית כדי לזכור את הפירוש: בוקי סריקי - בקבוקים ריקים - דברים חסרי בסיס מאי נפקא מינה - מה יוצא ממנו? - למה זה טוב? מה ההבדל(בין זה לבין דבר שכבר קיים)? בעלמא - בעולם - סתם הא בהא תליא - זה בזה תלוי - כמשמעו ואידך זיל גמור - מכאן לך תלמד - תלמיד שואל את רבו שאלה, הרב מסביר לו את העיקר ואומר "סיימתי להסביר לך את החלק הקשה, מכאן אתה יכול להמשיך לבד". חרב פיפיות - זוהי חרב שיוצאים ממנה מספר להבים לכיוונים שונים מה שעושה אותה טובה יותר מחרב רגילה אך גם מסוכנת לנושא אותה. הכוונה בביטוי הוא לדבר שיכול להועיל אך גם להזיק. איסתרא בלגינא קיש קיש קריא - איסתרא=מטבעות לגינא=כד קריא=קוראים כלומר כד עם מטבעות שעושות רעש. זהו משל חביב על כדים שהכילו מטבעות זהב: כד אחד שהיו מטבעות זהב עד אפס מקום - לא משנה כמה חזק ניערו אותו הוא לא היה עושה שום רעש. כד שני שהיו בו רק מטבעות בודדות עשה הרבה רעש שניערו אותו. הנמשל הוא שאנשים שראשם מלא חכמה הרבה בד"כ יושבים ובשקט לעומת אנשים שאינם יודעים הרבה תמיד "יעשו רעש" ותמיד ישתדלו להראות את המעט שהם יודעים. שיהיה לכווולם בהצלחה!!
ילד חורף

תשובות ../images/Emo13.gif

1)הפכים , ולכן התשובה היא לא ב´ (סתיו לא ההפך של קיץ , אלא חורף) , לא ד´ ולא ג´ (פרסום הוא לא ההפך משיווק) ,כלומר א´ (יש טעות כתיב...) 2)א´ לא יכול להיות ב´ --->ולכן התשובה היא ד´ 3)ב´ 4)א´ 5)לא ממש בטוח אבל ד´. ותקנו אותי אם אני טועה

פוגטיב

New member
תשובות משלי

1. א 2. ד 3. אני חושב שיש טעות בשאלה, כי מבחינה לוגית שום משפט אינו מתאים, אבל הכי מתאים זה ב 4. ב 5. 1 ועוד תיקון טעות- חרב פיפיות זה בהחלט!!! לא "דבר שיכול להועיל אך גם להזיק" (טעות חמורה!!!). הייתי מפרש את זה כ-ליפול במלכודת של עצמך, מעשה שכוונותיו (השליליות) יחזרו אל עושאו כבומרנג.

uv1234

New member
ואולי גם קפה ועוגה?

סתם, אני צוחק, זה התבקש
...

פגעסוס

Well-known member
תשובות (לדעתי)

1. בניגוד לדעת הרוב, אני מאמין שלא הייתה כאן טעות כתיב. לבלוב:שלכת שני שמות פעולה המבטאים מחזור מסויים של קודם ואח"כ. בתחילה העץ עובר לבלוב ולאחר מכן שלכת, האחד נובע מן השני שכן ככל שיש יותר לבלוב, כך גם יותר עלים נושרים במהלך השלכת. פריכה:נשירה זה היה יכול להתאים אך יש כאן הטעיה. פריכה איננה פריחה ולכן האנלוגיה הזו שגויה מיסודה. תשובה א´ אינה נכונה. סתיו:קיץ אכן זה מבטא קודם ואח"כ, אך יש שתי בעיות. הראשונה היא שאין מדובר בשמות פעולה כפי שמדובר באנלוגיה הראשית. כמו כן אין כאן קשר כמותי. ככל שיש יותר סתיו, אינו גורם ליותר קיץ. ולכן תשובה ב´ אינה נכונה. פרסום:שווק שני שמות פעולה המבטאים מחזור מסויים של קודם ואח"כ. בתחילה המוצר עובר פרסום ולאחר מכן שווק, האחד נובע מן השני שכן ככל שיש יותר פרסום, כך גם יותר מוצרים נמכרים במהלך השווק. לכן לדעתי תשובה ג´ היא נכונה. פרח:פרפר אינני רואה כל קשר לאנלוגיה המקורית. ולכן תשובה ד´ אינה נכונה

פגעסוס

Well-known member
2

גידם:מתאגרף הגידם אינו יכול להשתמש בידיו, ולכן אינו יכול להיות מתאגרף אשר משתמש בידיו למען עבודתו. גנן:קיטע ניתן לאמר שגנן משתמש ברגליו במהלך עבודתו, אך אין זה החלק העיקרי שבו הוא משתמש. מלבד זאת הסדר של המילים שונה, באנלוגיה הראשית, המום מופיע ראשון והמקצוע שני, בעוד בתשובה א´ המום מופיע שני והמקצוע ראשון. לכן תשובה א´ אינה נכונה. רצען:פיסח חלק מהעבודה של רצען היא לתקן נעליים, אך הוא אינו משתמש לשם כך ברגליו, ואילו פיסח הינו נכה רגליים או צולע. כמו כן גם כאן כמו ב-א´ יש בחלפה במקומות בין במקצוע למום. לכן תשובה ב´ אינה נכונה. איטר:חרש איטר זהו אדם שמאלי אינו מקצוע כלל וכלל. חרש זהו אדם שאינו שומע. אין קשר בין השניים לא כל שכן שחסר מקצוע. לכן תשובה ג´ אינה נכונה. סומא:צלף הסומא אינו יכול להשתמש בעיניו, ולכן אינו יכול להיות צלף אשר משתמש בעיניו למען עבודתו. ולכן תשובה ד´ נכונה.

פגעסוס

Well-known member
3

אין עיוורים שאינם רואים את העתיד המשפט הזה זהה מבחינה לוגית למשפט: כל העיוורים רואים את העתיד. ולכן בהסברים, אתייחס למשפט "כל העוורים רואים את העתיד". או בקיצור: עיוור
רואה את העתיד מי שאיננו עיוור אינו רואה את העתיד בקיצור ניתן לרשום את המשפט כך: לא עיוור
לא רואה את העתיד. המשפט הנ"ל אינו זהה למשפט הראשי ולכן תשובה א´ אינה נכונה. רק הרואים את העתיד הם עיוורים משפט מהסוג: רק A הוא B. זהה לוגית למשפט: כל B הוא A. לכן המשפט שבכותרת זהה למשפט "כל העוורים רואים את העתיד" או בקיצור: עיוור
רואה את העתיד ולכן תשובה ב´ נכונה. עיוורים אינם רואים את עתידם במשפט הזה אומר: עיוור
לא רואה את העתיד. ולכן תשובה ג´ אינה נכונה. הרואים את עתידם אינם עיוורים המשפט הזה אומר: רואה את העתיד
לא עיוור. מכאן קל לראות שתשובה ד´ אינה נכונה.

פגעסוס

Well-known member
4

הסבר קל לפני שניגש לתשובות: I - "פסילת רישיון נגרמת ממהירות מופרזת" II- "מהירות מופרזת נגרמת מרשלנות" איציק הסיק מ-2 משפטים אלה שפסילת רישיון גורמת לרשלנות. אם נשים לב, משתי הטענות ניתן להסיק בקלות ש"רשלנות גורמת לפסילת רשיון". איציק לעומת זאת הסיק ש "פסילת רשיון גורמת לרשלנות". מכן נובע שאיציק מסיק בצורה שונה מאיתנו ולכן בתשובות עלינו לחפש את דרך ההסקה של איציק ולא את דרך ההסקה הרגילה שלנו. וכע לתשובות: שתי הטענות הן.. I - "יצר ההרפתקנות גורם לרצון לנדוד" II- "הרצון לנדוד גורם לבדידות" המסקנה המתבקשת היא שיצר ההרפתקנות גורם לבדידות. אך מאחר ואנו כבר מכירים את איציק, אנו מחפשים תשובה זהה ללוגיקה שלו. ע"פ הלוגיקה שהודגמה למעלה אנו יכולים לדעת שאיציק יסיק את המסקנה הבאה: בדידות גורמת ליצר הרפתקנות. והתשובה שמתאימה למסקנה זו באופן מושלם היא א´.

פגעסוס

Well-known member
5

משום מה קודם לא שמתי לב שיש 5... אהפוך את כל הטענות ל A ו B טענה ראשית: אם יש גשם, יש עננים.מכאן שאם אין גשם, אין עננים הופכת ל: אם A
אז B. מכאן שאם לא A
אז לא B טענה 1: אצליח בבחינה אם אתכונן כמו שצריך ,לכן אם לא אתכונן כמו שצריך לא אצליח בבחינה הופכת ל: אם A
אז B. לכן אם לא A
אז לא B טענה 2: אם ניסע אז נחזור,מכאן שאם לא נחזור אז לא ניסע הופכת ל: אם A
אז B, מכאן שאם לא B
אז לא A טענה 3: אם יצלצלו בדלת,אל תפתח, וגם אם לא יצלצלו אל תפתח הופכת ל: אם A
אז B, וגם אם לא A
אז B טענה 4: אם הכלבים לא ינבחו החתולים ייללו. מכאן שאם החתולים ייללו, הכלבים לא ינבחו. הופכת ל: אם A
אז B, מכאן שאם B
אז A שזה זהה ל: אם A
אז B, מכאן שאם לא A
אז לא B כפי שניתן לראות גם טענה 1 וגם טענה 4 מגיעות לאותה תוצאה. לדעתי יש לשאלה הזאת שתי תשובות, אם אני טועה, אשמח אם מישהו יצביע על הטעות.

tvfreak

New member
זה לא ארבע

אם תקרא שוב את ארבע, תראה שגם מה שבא אחרי החץ הראשון, וגם מה שבא לפני החץ השני, זה אותו דבר (החתולים ייללו), כך שזה לא מתאים למסגרת.

פוגטיב

New member
אני עדיין חושב שיש כאן טעות כתיב

קשה לי להאמין שיעשו כאן הטעייה כל-כך בוטה ושקופה. והתשובה שנתת אינה נכונה בהכרח: העובדה שככל שמלבלבים יותר עלים כך נושרים יותר במהלך השלכת אינה רלוונטית בכלל. כפי שאמרת, מדובר במחזור מסויים. שני המצבים הם כרונולוגיים- ראשית יש לבלוב ולאחר שהוא נפסק מתחילה השלכת- קודם נוצר ואז נעלם. פרסום ושווק לא נכון. ראשית כל מדובר במילים כמעט זהות במשמעותן, המילה שווק מכילה את המילה פרסום, שכן חלק ממהלך השיווק של אובייקט מסויים הוא פרסום שלו (יש יחצנות, ועוד אמצעים שונים). מדובר במילים נרדפות. שני המצבים הם מקבילים- פרסום מתרחש במקביל לשיווק והמצבים אינם כרונולוגיים. לא קיים אלמנט של הווצרות והעלמות, של יש ואין. ולכן התשובה אינה נכונה. סתיו קיץ- שוב, אינני חושב שקשר כמותי הוא רלוונטי בכלל. כפי שאמרת, מדובר בשמות עצם ולא שמות פעולה, אין הקשר של יש ואין או סיבה ותוצאה. ולכן זו אינה התשובה הנכונה. פריחה ונשירה- זו התשובה הנכונה- כל האלמנטים נמצאים- הווצרות והעלמות, כרונוגיה. ועוד יותר מכך- פריחה = לבלוב נשירה = שלכת מציבים במשוואה...

פגעסוס

Well-known member
../images/Emo26.gif

אם אכן הייתה כאן טעות כתיב, אזי אני מסכים איתך. אך אני יוצא מתוך הנחה שאין כאן טעות ובמצב זה התשובה פרסום:שווק, היא הכי מתאימה.

למעלה