קפצתי לבקור של אמצע השבוע,ריחות

• פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

orlu

New member
קפצתי לבקור של אמצע השבוע,ריחות

הגולש נמוגו,הרקוט קרומפלי מתעכל לו ומתכננים את סוף השבוע(?) לגבי השיח סלנג שמתרוצץ לו כאן אז לדידי קשה קצת להיות מעודכן בסלנג,ניראה לי שבכל מדינה אם אתה לא חי בה באופן שוטף אתה מאבד את השפה היומיומית שלא נדבר על סלנג. מי היה מבין מזה חבל על הזמן וכזה כאילו וכו....... מעניין איך זה נשמע בהונגרית

olee

New member
אין תזוזה , מסוף השבוע אין יכולת

להתגלגל שמאלה וימינה איזה סף שבוע?שנה הבאה אחרי סוף שבוע שכזה הגרופיז (גם סוג של סלנג)

הסלנג ההונגרי (לא מעודכן)

כולל מספר גדול של ביטוים שמקורם בעברית בהברה האשכנזית. דאגמאות בודדות למילים כאלה: גנב חברה תלך יד בודאי יש עוד. אגב את המושג חברה מצאתי בימים אלה באתר תיירות הונגרי!

Asafma

New member
נכון מאוד....

כאשר ההונגרים רוצים להגיד על מישהו שהוא חבר ממש טוב, אז במקום להשתמש במילה barát הם משתמשים במילה haver שהיא נגזרת ישירה של המילה חבר. בסלידה רבה מאוד, אולי זה ה-"אחי" שלהם..... אסף (באמצע הכנת paszuly főzelek)

orlu

New member
מעניין מה היה קורה להונגרים אם

היו נתקלים בקבוצה שלנו לא ברשת אלא במציאות אותי בטוח לא היו מבינים ,ההונגרית שלי הייתה נשמעת להם מן הסתם ס ל נ ג

Asafma

New member
לאו דווקא סלנג...

אלא הטעמה שונה של השפה. כאילו לא הוגים טוב את המילים. כשאני הייתי שם ודיברתי (לפחות ניסיתי לדבר), היו פעמים שהייתי צריך לחזור על עצמי 4-5 פעמים עד שהבינו אותי כראוי ולרוב, כבר אחרי שתיקנו אותי, הייתי בטוח שדווקא כן ביטאתי את המילים כמו שצריך.

למעלה