הבהרה על פי בקשת תמי
א. מתנצל שעניתי ליעקב באותה לשון שבה הוא כינה אותי... לא עניני ולא במקום מצידי. ב. אין לי שום מידע או דעה שלילית על נורדיק או קרלסון. להיפך אני יודע שהם משתמשים בשמן איכותי, כלומר הם מקבלים שמן טרי, לא מחומצן ולא מזוהם. מה שהתכוונתי הוא שלא ניתן לדעת באיזה צורה הם מטפלים בשמן. לא שהם לא מטפלים בו טוב אלא רק שאין לנו (או ליעקב) דרך לדעת זאת. בארה"ב המידע הזה לא נגיש לציבור בניגוד לישראל שבה חוקי משרד הבריאות שומרים על שקיפות כלפי הצרכן (לזכותו של משרד הבריאות הישראלי ניתן לומר שהתקינה וההקפדה בארץ יותר חמורה מאשר במקומות רבים אחרים, כולל וביחוד ארה"ב שבה בזכות חופש העיסוק נכללת גם הזכות לשקר ולהרעיל את הציבור). לגבי שמירה בקירור (שזה רק אחד התנאים לשמירה על השמן) אני חושב ומשער, לא יודע בוודאות, ששני המפיצים הללו לא שומרים בקירור. זה לא אומר שהמוצר לא תקין ביום שבו אתה קונה אותו אלא רק אולי שחיי המדף שלו התקצרו (זה תלוי באיזה טמפרטורה הוא נשמר, בקנדה זה 10 מעלות בממוצע, במיאמי זה 25 מעלות בממוצע). ביחוד אם הם שומרים את השמן תחת חנקן באריזות כאשר הם מבקבקים או מבצעים אנקפסולציה. אם יעקב או מישהו אחר יוכל לחלץ מהיצרנים הללו את ספציפיקציות השמן , ביקורת האיכות שהם מבצעים וספציפיקציות השמירה והטיפול בו אצלם, אשמח מאד לראות את המסמכים וגם לנתח אותם ולספק חוות דעת גיא