קפקא בוועדה רפואית

פלסטיק

New member
המלצה

אותה המלצה בfnv ערוצים שונים: 1. בקשר לאבחנה תנסה לקבל אבחנה באמצעות חברת GivenImaging (יש להם מוצר שיכול אולי לעזור באיבחון בעיתך). כמו כן אותה חברה אולי נמצאת בקשר עם רופאי גסטרו מתאימים. 2. כמה שאני הבנתי צה"ל מכיר בבדיקה באמצעות המוצר של Given Imaging. תדרוש מצה"ל שישלח אותך לרופא מומחה (צבאי) שיפנה אותך לביצוע הבדיקה על חשבון צה"ל. בסך הכל אם לצה"ל חסרים הנתונים הוא צריך לשלם עליהם, מדוע אתה צריך לשלם? (אולי כדאי שתפנה לנקח"ל או קצינת פניות הציבור בנוגע להפניה הרפואית והעלויות). 3. פנה לרופא גסטרו פרטי שגם יושב בועדות הרפואיות הצבאיות. יעלה לך בטח בסביבות ה 500 שקל אבל בטוח שאותו רופא ידע איך להתעסק עם המערכת הצבאית (יוכל למשל להמליץ להם על סעיף פרופיל מתאים). בהצלחה

אייל74

New member
תודה לך, אבל זקוק לשם של רופא

תודה על תשובתך "פלסטיק", אך עדיין לא קיבלתי מענה לבעיה.. בדיקת הגלולה המצלמת מוכרת לי אך גם היא איננה מבטיחה תשובה חד משמעית, עלות הבדיקה אלפי שקלים, והצבא כמובן לא ישתתף בעלותה. כאמור, פרקטית אני מעוניין בתשובה מבעל ניסיון בתחום של ועדה רפואית צבאית אשר יוכל לציין שם של רופא מומחה אשר ידע לנסח המלצה רפואית אשר תתאר את מצבי הבריאותי לאשורו (ואשר איננו מאפשר בשום פנים שירות צבאי) למרות שלא קיימת הבחנה חד משמעית. (מן הסתם הבנתם שהייתי אצל מומחה או שניים שהעדיפו ניסוח מעורפל ואמורפי ושאיננו תכליתי).

פלסטיק

New member
אין לי שם רופא אבל

אולי תנסה את הבא: לנסות לשים יד על ספר הפרופילים (פעם טענו מולי שלטונות צה"ל שניתן אפילו לקנות אותו בסטמצקי) לנסות למצוא סעיף רפואי (אחד או יותר) שמגדיר את המגבלות שלך. להציע להם (לועדה הרפואית) לקבוע פרופיל רפואי לפי הסעיפים שאתה מציע ההצעה שלי מבוססת על שתי ההנחות הבאות: 1. ספר הפרופילים איננו ספציפי לפי מחלה אלא לפי תיאור סימפטומים ומגבלות (ולכאלה יהיה קל יותר לרופא המומחה להתחייב מאשר למחלה שאולי קיימת ואולי לא) 2. הועדה איננה מציעה סעיף ליקוי מתאים משום בטלנותה ולכן מישהו אחר צריך להיות חרוץ במקומה. או אתה או רופא מומחה מתאים (אם תמצא). בינתיים גם אם לא תשיג שחרור מלא תנסה להשיג מכסימום מגבלות כדי שגם אם תשאר במצבת כוח האדם של צה"ל הוא פשוט לא ירצה לגייס אותך ובקשר לעלויות של בדיקה: תלחץ דרך נציבי הקבילות למיניהם. לי כבר אישרו בדיקת MRI אחרי לחץ לא כל כך מתון. בכל מקרה תמשיך לטפל בעניין גם כשאין לך צו ביד. ההנחה של קציני הקישור ושאר מזמנים היא שאם אתה מתעורר רק כשיש לך צו תקף ביד סימן שאתה מתחזה. אל תרפה מהעניין.

על פניו

נראה שיש לך אכן מגבלה אמיתית. אין בהכרח קשר בין אחוזי נכות לפרופיל רפואי, מדובר בשתי סקלות שונות שמעריכות את הדברים שאפון שונה. אולם 74 אחוזי נכות בדרך כלל נובעים ממצבים שגם גורמים להורדת פרופיל. להערכתי הפרופיל הריאלי שלך (אם ספר הפרופילים זכור לי נכון) הוא 31 או 45 מה שמונע ממך לשרת ביחידת שדה. זה עדיין לא פוטר אותך משירות מילואים, אבל אם אכן יש מגבלות נוספות המקשות עליך לתפקד בחיי היום יום (וזה הנתון המשמעותי) אני מניח שהועדה הרפואית תוריד את הפרופיל שלך ליותר מזה. אין צורך באבחנה חד משמעית כדי לקבוע סעיף רפואי בפרופיל, ויש גם פרופיל זמני. לדעתי כדאי שתצטייד בחוות דעת מומחה עדכנית עם המלצות ברורות למה מותר לך ומה אסור לך ובמה אתה מוגבל. זה לא צריך להיות רופא שמבין בפרופיל ובענייני צבא (אם כי זה יכול לעזור) אבל גם לשלוח מכתב בנוסח: "הנ"ל סובל מ------------- ולכן יש לשחררו מצה"ל" הוא מכתב פוגע ומעליב. יש להתייחס לוועדה הרפואית בכבוד הראוי גם אם יושב שם ´ילד´ בן 27 (שמן הסתם סיים לימודי רפואה- 6 שנים וגם שנת סטאז´ וגם תפקיד ביחידת שדה כזו או אחרת לפני הגיעו לוועדה). הרופא בוועדה צריך לקבל מסמכים שעוזרים לו להבין את מהות הבעיה וכך לתת לך את השירות הראוי שאתה זכאי לו.

רם30

New member
תתעלם מאחיתופל תמשיך לחפש מומחה

אייל תתעלם מנפיחה מעלה תהיות של פלוץ פרו מערכתי בוגר מדעי ההתנהגות, שאולי מבין איך הדברים עובדים אצל הקב"ן אך אין לו שמץ מהנעשה בחלק מהועדות הרפואיות. אני כמעט בטוח שידוע לי על איזה חר"פ ורופא מדובר ומתוך ניסיון דומה אכן איבחנת נכון את "ראש הוועדה". עקב אמנם בעיות רפואיות שונות בתכלית הגעתי אליו עם אבחנות חד משמעותיות על הפגיעה הרפואית באיכות חיי, אבל הדגרנט השיב כי "כל עוד אין סעיף פוסל" אינני משחרר אותך, רק באיום מרומז שהעברתי כי בכוונתי לתבוע את צה"ל על החמרה במצבי ולאחר שמצאתי רופא מומחה נוסף שמכיר את ספר הפרופילים ניצלתי מחטא הגאווה של חלב אם הניגר משפתיו

אני חושב שלא קראתי נכון

אתה בוודאי איש מאוד מנוסה וחכם וגם יודע הכל. גם לי יש קצת היכרות עם ועדות רפואיות ובכלל עם תפקוד מערכת הרפואה הצבאית. אולי בגלל שאני משרת כרופא גדודי. אבל מה זה משנה הרי אתה כלכך מומחה וגם יש לך עורכי דין טובים ואם לא תקבל מה שאתה רוצה מיד תוכל לשסות אותם במערכת הצבאית. כמובן שאתה מצפה לקבל כבוד בלתי נגמר מהמערכת (כל מערכת שהיא) אבל כבוד מינימלי לאנשים אחרים אין לך. ולי נותר רק לתהות האם מנהל הפורום חס על כבודם של הכותבים בו או שפה מותר פשוט להשתלח בלי גבולות בכל מי שבא לנו... אני זוכר את הערת האזהרה שכתבת פה למישהו שניבל את פיו בפורום. הערת אזהרה כזו היתה מתקבלת בברכה גם כאן.

למעלה