קפקא - "הגלגול"

קפקא - "הגלגול"

קפקא. מאד שונה ממה שציפיתי. עיינתי לי כבדרך אגב בקובץ יצירות שאני עתידה ללמוד מתישהו בשלהי השנה הבאה כחלק מהיחידות ה-4 וה-5 בספרות, ואי שם נתקלתי ב"הגלגול" (אני מדברת על הסיפור, לא על הספר). התחלתי לקרוא, ואני חייבת לציין - באמת שונה ממה שציפיתי. קפקא,עם כל הכבוד לו, נשמע לצופה התמים מהצד כבחור שכותב בצורה די ארכאית. טעות. מאד קריא, מאד מעניין, עמוס פרשנויות וניואנסים, מרתק. אני חייבת לציין שהיה זה א.ב יהושע שעזר לי לגבש דעה כה חיובית על קפקא, עם הפרשנות שלו ל"הגלגול" שהופיע בעמוד שאחרי, תוך כדי שילוב תאוריות פסיכואנליטיות מבריקות, אם כי מעט מצוצות מהאצבע. אף פעם לא הסכמתי עם פרויד ... בכל מקרה, אני הולכת לחפש קצת עוד קפקא .. אני אסמך לקבל המלצות, ניתוחים, הארות, הערות, כראות עינכם. אנונימוסית .

אני בדיוק קוראת את זה גם עכשיו,

בשביל קורס באוניברסיטה שכולו על קפקא, והאדם פשוט גאון. שמעתי הרבה על הסיפור הזה ובאמת כמוך לא לזה ציפיתי. אנחנו גם בד בבד מדברים קצת על האדם עצמו, הביוגרפיה שלו, השפעות אפשריות, תחומי עניין ידועים וכו´. זה פשוט מרתק. בקשר לתיאוריות הפסיכואנליטיות ופירוש של אנשים אחרים לסיפור, את לא חייבת לקבל את זה. האינטרפטציה שלך היא לא פחות טובה מכל אינטרפטציה אחרת. היא זאת המתאימה לך.

קראתי איפשהו

שקפקא טען כי ניתן ליחס משמעות פסיכואנליטית לכל סיפור שלו. אל תביני אותי לא נכון, הסיפור הקסים אותי הרבה בגלל אותה משמעות שניתנה לה, אבל הסכמתי רק עם חלק מאד מסויים בה, ובאשר לכל השאר - נותר לי רק לחייך למשמע תאוריות מאד היסטריות של פרויד, שלא ברור לי איך התקבלו בעולם המודרני ללא כל הסתייגות חזקה או לפחות איזה פיקפוק קטן ...

galahead

New member
"הגלגול" - בהחלט! :)

זוהי אחת הנובלות הטובות ביותר שנכתבו אי פעם... ואני מודע לכך שזוהי דעתי האישית בלבד (וגם לא הדעה הכי מלומדת מכיוון שלא קראתי את כל הנובלות שנכתבו אי פעם, אבל בכל זאת...:)) איזו גירסת תירגום קראת של "הגלגול", כי גם זה גורם חשוב ביותר בהנאה מקפקא (אני אהבתי את כל התירגומים שיצאו עד היום, אבל כמו שנאמר כבר - בכל זאת...)? המלצות על קפקא? ברצון! "המשפט" כמובן. רומן מעולה שלו ואבן פינה בספרות המודרנית - מספר את סיפורו של יוסף ק. שבוקר בהיר אחד מגלה שהוא נאשם. במה? לא ידוע. למה? לא ידוע. הוא פשוט נאשם ומכאן והלאה טחנות הצדק טוחנות אותו...:) על הרומן "אמריקה" ועל "הטירה" ניתן לוותר, מכיוון שהם לא מעניינים במיוחד (לדעתי, לדעתי, כל הזמן זו דעתי הנפשעת בלבד), אבל מה שכן כדאי מאוד לקרוא זה את כל קובץ הסיפורים הקצרים שלו שמאוגד באוסף שנקרא "סיפורים" (זו ההוצאה הישנה יותר של שוקן) או "הרופא הכפרי" (שזו ההותאה החדשה של עם עובד, בתירגום חדש) - יש שם כמה סיפורים קצרים שאם אהבת את הגלגול אני מניח שגם ימצאו חן בעיניך, כגון: אמן התענית (או אמן הצום), דין וחשבון לאקדמיה, מושבת העונשין ועוד. יש גם מס´ סיפורים קצרצרים גאוניים שבהם רמת הדימוי והציור הלשוני שלו פשוט מתעלה..:)) טוב, די להתלהב - קראי ותהני! בהצלחה, גל

הצלחת להדביק אותי בהתלהבות שלך ..

יש לי את "אמן התענית" ממש כאן, ואני חושבת שאני אקרא אותו, למרות שזה שוב יבוא על חשבון הספר "לוליטה" (שהתחיל בכלל לא רע לעניות דעתי, אבל אחרי שכבר ראיתי את הסרט, זה מתחיל מעט לחזור על עצמו ...
) וד"א, אין לי מושג איזה תירגום קראתי, מכיוון שהחוברת הכחולה לא סיפקה אינפואמציה רבה. בכל מקרה, תודה על ההמלצות, אנונימוסית .

galahead

New member
טוב, מודה באשמה -

אני מיסיונר קפקא מדופלם! (וגם מיסיונר טולקין, אבל זה לפעם אחרת...)

tookmy

New member
בעניין טולקין, וגם קפקא-

גיליתי לאחרונה חנות קטנה בטיבעון שמשלבת בין ספרים יד שניה לחדשים, הרוב יד שניה. הם מחזיקים שם חלק נכבד של פנטזיה: טולקין, ממלכת נרניה וכו´, בעיקר חדשים. ולעומת זאת ראיתי שם כמה של קפקא יד שניה. לא זוכרת כרגע את שם המקום, אבל אם מישהו יתעניין אברר.

the red bh

New member
עם עובד

הוציאו גם ספר בסדרת "קלאסיכיס" הכולל סיפורים רבים של קפקא ("גזר הדין וסיפורים אחרים") המכיל כמה מן הסיפורים המדהימים ביותר שקפקא כתב - רופא כפרי, דין וחשבון לאקדמיה, לפני החוק והסיפור שלדעתי הוא הטוב מכולם - דף ישן. הספרון הזה ליווה אותי באחת מהתקופות הקשות ביותר שהיו לי בצבא (ספרי הקלאסיכיס יושבים נהדר בכיס של המדים) ועזר לי להבין כמה הכל חסר משמעות וכמה אין צורך לקחת דברים ללב. נראה לי שאני היחיד שקפקא גורם לו להיות אופטימי. חנוכה שמח אדום עד דום

אם בקפקא עסקינן...

אז, כפי שהוזכר כבר, "המשפט", אך גם לא לשכוח את "לפני החוק". בסולם גאונות ספרותית קפקא, לדעתי, ניצב די למעלה. קריאה נעימה.

galahead

New member
המממ... כן, אבל

אומנם "לפני החוק" ניצב כסיפור קצר בקובץ הסיפורים הקצרים, אך לא לשכוח כי הוא מופיע בתוך "המשפט" (כסיפור מוסר השכל אותו מספר הכומר לקפקא).

קראתי את "לפני החוק" לראשונה לפני

כמה שבועות ופשוט נפעמתי כמו שמזמן לא נפעמתי.

galahead

New member
אכן, זהו סיפור חזק ביותר

ומיוחד. בהחלט אחד הדברים היותר זכורים ומשפיעים שקראתי.... וחוצמזה גם עשיתי אותו כקטע דרמטי במסגרת סדנת דרמה, אז בכלל הוא נחרט בזיכרוני..:)

galahead

New member
לפני החוק כספר? אבל זהו סיפור קצר

של שני עמודים... איפה ראית אותו כספר עצמאי?

למעלה