קצבאות הילדין

קצבאות הילדין

כנראה שבסוף השנה נקבל סכומים גבוהים על ביטול קיצוץ הקצבאות שהיה בתקופת לפיד.
לדעתי זה מצויין , אם זה לא יפגע בבטחון או בשאר הדברים החברתיים שלנו.

זה בהחלט מצויין למי שיש לו הרבה ילדים והוא לא עובד לפרנסתם.

למשלם המיסים המצוי זה זוועה.
ברור שלא יקצצו בביטחון.. אז כל הנטל יפול על האנשים העובדים והפשוטים.
&nbsp
היכונו להעלאת מיסים.

אותי זה דווקא מכעיס

לדעתי לא נכון לתת לאנשים כסף ביד, אולי הם יקנו עם זה סיגריות (ואחר כך יגידו שאין כסף לקנות לילד ספרי לימוד) או ישדרגו את הסמארטפון שלהם (ויגידו שאין כסף לחוג לילד...).
אני הייתי בשמחה מוותרת על הקיצבה הזאת לילדים שלי אם הייתי יודעת בוודאות שזה הולך למטרה כמו פרוייקט ספרי לימוד חינם לילדים ממשפחות קשות יום או צהרוניות עם שעורי עזר או ארוחת צהריים חמה בבית הספר.
לצערי אינני סומכת על כל ההורים שיעשו עם הכסף משהו טוב עבור ילדיהם.

אני חושב שצריך פשוט לתת את הסכום הזה לילדים ע

על ידי חסכון של הכסף בפקדונות ממשלתיות צוברות ריבית וככה הם יגיעו לגיל 21 אחרי צבא
יהיה להם התחלה של כסף להתחיל את החיים או לפחות חצי מן הסכום.

tenen

New member
אתה מפספס את המטרה המוצהרת של הכסף הזה

המטרה היא לא להוות חיסכון לילדים של לא חוסכים על חשבון המיסים של אנשים חוסכים.
המטרה המוצהרת היא לעזור להורים כדי שלא יהיו ילדים ללא אוכל / ביגוד
&nbsp
ביום שתשנה את הנחת העבודה הזו אין שום סיבה להעביר קצבה כזו.
למה אדם שבוחר שלא ללדת ילדים צריך לממן ילדים של מישהו אחר?

אהתי את ה"אחרי צבא" לאור זאת שהחלטה זו מגיעה יחד

עם החלטת עידוד השתמטות מצבא.

אני לא רוצה להכנס פה לעניין של השתמטות ומדוע

אבל כמו שטני מכיר את העולם החרדי אז צריך להבין שאי אפשר ללכת איתם בכח , ככה הן רק מכחישים עמדות .
ב אני בצבא ואני רואה מה החוק הזה עשה לחרדים שרצו להתגייס לצבא ו עכשיו על אפם וחמתם לא .
בהצלחה בהתרברבות הזאת נגד החרדים ו למרות שאני התגייסתי מרצון עדיין יותר חשוב לימוד התורה והלוואי והיה לי את היכולת ללמוד.

galgal581

New member
הבעיה הגדולה שזה מעודד ילודה גדולה.

ילודה גדולה גורמת לכך שבמשך הזמן יש פחות ופחות משאבים לכל אחד מהאוכלוסיה.
ישראל כבר היום היא מדינה צפופה מאוד.

נכון רק חלקית

בתקופה שהורידו מאוד את קצבאות הילדים (שניתנו תחילה באופן מדורג למעלה לכל ילד על פי מספרו במשפחה) נרשמה ירידה מסויימת בילודה בקרב משפחות מן המגזר הערבי וירידה מזערית בקרב האוכלוסיה היהודית בכלל והחרדית בפרט.

את סותרת את עצמך

אמרת מקודם שאת כועסת מאד על העלאת הקצבה ומצד שני את אומרת שזה ממש לא פוגע הילודה אצל היהודים והחרדים בפרט.
אז הקיצוץ לא מנע את הגידול הטבעי ורק גרם לאנשים יותר ויותר להרעיב את ילדיהם וכדו.
קצבת ילדים זה דבר נפוץ בכל העולם ואחן שום סיבה שזה לא יהיה בישראל ובמינון הנכון

קצבת ילדים נפוץ בעולם המערבי אבל

בעולם המערבי ילד וחצי למשפחה ובישראל ב 70% יותר ויותר דווקא באוכלוסיה לא יצרנית המשלמת מעט מס.
פלוס הוצ בטחון גבוהות ומס שחיתות ופרזיטיות גבוה בארץ.. והנה חגיגת המיסים על גבנו

ראיתי כתבה כי דווקא האוכלוסיה החילונית שהיא

לשיטתכם אוכלוסיה עובדת מקבלת את רוב הקצבאות ילדים .
אז איך זה מסתדר.

השאלה היא מה החלק היחסי..

&nbsp
אם החילונים מקבלים 51% מהקצבאות בעודם 80% מהאוכלוסיה - אני מניח שזה ברור גם לך מי מממן את מי.

SupermanZW

Well-known member
החרדים מהווים רק 9% מהאוכלוסיה היהודית בישראל

אך הם מקבלים 20% מקצבאות הילדים.
הערבים מהווים 21% מאוכלוסיית ישראל והם מקבלים 40% מקצבאות הילדים.
71.9% מאוכלוסיית ישראל (אלה שאינם חרדים ואינם ערבים) מקבלים רק 40% מקצבאות הילדים, כפי שניתן לראות החרדים והערבים מקבלים (יחד) את רוב קצבאות הילדים.

הדרך היחידה להיות בטוחים שהכסף הזה יועיל לילדים שזקוקים לו

זה להשתמש בו ישירות לצרכים שלהם: ארוחות חמות בבית הספר, צהרוניות עם עזרה בלימודים וחוגים, ספרי לימוד וכדומה.
אני לא חושבת שצריך להשתמש בקיצבה בתור טקטיקה להגברת ילודה או להפחתת ילודה. שכל אחד יביא כמה ילדים שהוא חושב לנכון, בלי קשר לקצבאות (ואם הוא לא יכול לפרנס אותם, זה באמת עצוב אבל לא אמור להשפיע על ההחלטה להעביר אליו קצבאות).

טעות גסה

אצל הערבים ירידה מתמשת בילודה במשך עשורים.
אצל חרדים יש עלייה ברורה בילודה למשפ מאז שנות ה 70 אז הפכו הקצבאות מהחזר מס למי שעובד לקצבה שלא תלויה בעבודה.
מאז 2003 אז קוצצו לראשונה הקצבאות יש ירידה ברורה בילודה החרדית.
קצבאות מעודדות פרזיטיות.
מי שמביא ילדים צך לוודא תחילה שהוא מסוגל לפרנס.

tenen

New member
אתה לא מפספס משהו הרבה יותר משמעותי מאז שנות ה70?

הקצבאות מעולם לא היו סיבה לעוד ילדים, מה שקרה בלי קשר לקצבאות זה שרמת הרפואה עלתה מאוד.
לידות שבעבר היו מסתיימות בהפלה מסתיימות בהצלחה.
לידות שהיו גורמות למות האם מסתיימות לרוב בשלום.
וגם מקרים בהם הלידה הסתבכה ונגרם לאשה נזק שמונע ממנה ללדת שוב ירדו מאוד.
&nbsp
הרפואה זה הגורם העיקרי שגרם לעליה בילודה

זה בהחלט מצויין למי שלא ישלם על זה

אבל אתה, כמוני, כנראה לא נהנה מכך.
מהיכן לדעתך יגיע הכסף לחגיגה?
נכון מאד, מהגדלת המיסים.
כלומר יקחו לנו מכיס אחד, יחזירו אחוז קטן לכיס השני וכולם שמחים ומאושרים.
בעיקר שמחים ומאושרים אלו שלא משלמים מיסים כלל ויקבלו את ההגדלה.
לתפארת מדינת ישראל.

מדינת רווחה זה נהדר. מי שמשלם הכי מעט

(במיסים) ולא בגלל שהוא נכה או חולה פיזית או נפשית חו"ח, מקבל הכי הרבה ככפולות ילדיו, על חשבוננו.
ככה גם חינוך חובה. בטוח שיניים עד גיל 18. בטוח בריאות וכו
ומי שמשתכר כשכיר מינימום אך משכיר 2 דירות גם זכאי לקצבאות מסכנות.
סוציאליזם במיטבו.
נשלם המון מיסים נקבל מעט חזרה כשרותים, הרבה ילך לפרזיטים, אך נהיה מבסוטים ממה שקיבלנו. שוויון בנטל.

לבלב

New member
קצת יותר אובייקטיביות

בלי קשר לחרדים, ילודה זהו דבר מבורך מאד, באירופה קצבאות הילדים הרבה יותר גבוהות,
הגיע הזמן להוריד את המושג "פרזיטים" מלכסיקון המחלוקת, מחקר של הלמ"ס מעלה נתונים קצת שונים ממה שמפריחים
בציבור כל הזמן: אחוז האוכלוסיה החילונית העובד גדול ב-6% מאשר אצל החרדים (הגברים), אחוז הנשים החרדיות העובדות
גדול ב-7% מהנשים החילוניות, היום חרדים מתגייסים לצבא, ויש לימודים מקצועיים המאפשרים בסיום השתלבות בעבודה,
אני עובד במגזר הציבורי, יחד איתי עובדים חרדים, וגם בשירות המילואים שלי אני רואה חרדים, וזה הולך וגדל,
אז אולי נאמץ את המשתף והמאחד יותר מאשר לחפש מחלוקות ופירוד,
אם נפתח קצת את העיניים נבין שכולנו במצב ממש לא פשוט גם בעולם וגם בארץ, ולדאוג לעצמנו - זה קודם כל אנחנו.
אם דיברנו על כלכלה, אנחנו שומעים על הגדלת מספרי השרים בממשלה החדשה, ולפני הכל - מחירי הדירות המנופחים
שכולם רק מדברים ולא ממש עושים, שחיתויות שלטוניות וכו'.
נקווה לשמועות טובות יותר!

למעלה