קצבה לשירותים מיוחדים

ג שם

New member
קצבה לשירותים מיוחדים

אני מבינה שגובה הקצבה המכסימלי, לשירותים מיוחדים הוא בסביבות 3500 ש"ח לחודש. המדובר באישה בודדה בת 40 שמרותקת לכסא גלגלים. היא בעלת יכולת תנועה מוגבלת ביד אחת בלבד. עקב מצבה היא אינה מסוגלת לעשות את הפעולות המינימליות ללא עזרה- כולל מעבר מהכסא למיטה וביצוע פעילויות יומיומיות פשוטות. היא נזקקת לליווי של 24 שעות. בדמי השירותים המיוחדים אין אפשרות להעסיק את העובדת/ עובדות זרות שמלוות אותה כל שעות היום. מהיכן "מגרילים" את העלות הכוללת של ההעסקה? אני מניחה שהאלטרנטיבה היא חיים באיזשהו מוסד, אך שם, מן הסתם, העלות למדינה גבוהה הרבה יותר. אני מתקשה להבין את הפער ואיך היא אמורה לגשר עליו.
 

שיר ורד

New member
הציפיה היא שהמשפחה תממן את שאר העלו

זה יקרה גם אם היא תאושפז במוסד.
 

ג שם

New member
תודה על התשובה.

ואם אין משפחה? האישה בת 40+, הוריה אינם בחיים ואין ברשותה רכוש משמעותי. הנכות היא מגיל שנתיים, כתוצאה מפוליו. ההחמרה במצבה התפקודי וקצבת השירותים המיוחדים היא משבע השנים האחרונות.
 

שיר ורד

New member
אנסה להסביר את ה"הגיון" שבשיטה

ברוב המקרים יש משפחה, אשר תאלץ להשלים סכום גבוה יותר במקרה של אשפוז במוסד ולכן הם יעדיפו לממן את הטיפול בנכה בבית. אם יגדילו את התקרה, גם משפחות כאלה יקבלו את הגדלת התקרה והמדינה "תפסיד". נימוק נוסף, שכנראה עומד מאחורי החלטות אלו הוא כדלהלן: בהעדר השתתפות המשפחה, החולה תגיע לאחד המוסדות הפחות איכותיים. תוצאה ישירה של מעבר כזה, הוא קיצור משמעותי בתוחלת חייה, מה שאומר שלמרות שהיא תעלה למדינה יותר בתקופה מסוימת , סך כל עלות אחזקתה לאורך זמן תקטן. אף גורם ציבורי לא יעיז להודות בעובדה זו, אך אין ספק שהיא משפיעה על ההחלטות בתחום זה.
 

ג שם

New member
שיר, תודה על ה"גלוי" ועל ה"סמוי".

האם, במידה ואין משפחה תומכת, ניתן לבקש איזו וועדה חריגים? בסופו של דבר, חוקים או לא, המדובר ב... בן אדם. עד עכשיו היא הסתדרה ודי במזל, כי העובדת שעבדה אצלה מסיבות אישיות שלה העדיפה לגור איתה בבית ופרט למספר שעות מידי פעם היא שהתה בבית כל הזמן והיתה זמינה למתן סיוע. כעת העובדת מתכננת את חזרתה לפיליפינים ואין הרבה סיכוי שימצא כזה הסדר ליווי. האישה, למרות כל המוגבלות, מקיימת כאן חיים מלאים: היא משתכרת מספר מאות שקלים בחודש על ידי הדפסת עבודות (ביד אחת...), חברים ושכנים מבקרים אותה, מעבר למוסד פירושו בצורה הברורה ביותר קיצור בתוחלת החיים שלה.
 

שיר ורד

New member
אילו קצבות היא מקבלת כרגע

ומה אחוזי הקצבה בכל אחת מהם? ידוע לי על הצעת חוק לפיצוי נפגעי הפוליו, שכנראה טרם הסתיים תהליך חקיקתה (והאוצר כנראה מתנגד) אני אנסה לאתר אותה באתר הכנסת ולהעלות את ההצעה או פרוטקול הדיון בהמשך.
 

שיר ורד

New member
סטטוס חקיקה

הוגשו בכנסת הנוכחית 3 הצעות חוק פרטיות שונות בתוכנן לפיצוי נפגעי הפוליו. מצורף קישור לאחת ההצעות הללו. ההצעה אושרה לקריאה ראשונה ע"י ועדת הכספים של הכנסת. לא ידוע לי אם הספיקו להעלות את ההצעה בקריאה ראשונה. בכל מקרה, האוצר מתנגד להצעה, וינסה לעכב את השלמת החקיקה גם אם עברה בהצעה ראשונה ויוחל עליה דין הרציפות.
 

ג שם

New member
תודה על העזרה.

אני לא בבית ולא יכולה לשאול אותה. ממה שאני זוכרת היא מקבלת בסביבות 2200 ש"ח קצבת נכות, 3300 ש"ח קש"מ וקצבת ניידות, אני לא יודעת את האחוזים או את הסכום המדוייק. היא משתכרת כמה מאות שקלים בחודש מהדפסת מכתבים/ עבודות.
 

שיר ורד

New member
נראה לי שהיא ממצה כבר את מלוא

הזכויות שניתן לקבל מביטוח לאומי כיום. במידה והצעות החוק יעברו בקדנציה הבאה, יתכן ותהיחה זכאית ליותר.
 
חוק הפוליו לצערי עבר רק בקריאה

ראשונה ולא בטוח שלמרות כל המאמצים יעבור ישירות בכנסת הבאה לקריאה שניה ושלישית. יש בביטוח לאומי וועדות חריגים. מציעה לא להרים ידים, לפנות לעובד/ת שיקום שמטפל/ת בבעלת המגבלה. להציג את המצב. אולי ימצאו מקורות לעזור. יש גם 250 אחוז שר"מ. כמו כן אפשרי למצוא בחברות כוח אדם ישראלי שמחפשים לגור בבית חם ובתמורה מטפלים. לפנות לעזר מציון, עזר למרפא, יד שרה, לא פעם הם מסייעים למציאת פתרונות.
 
למעלה