קצבת ילד נכה

עלידא

New member
קצבת ילד נכה

שמעתי שיש המקבלים קצבת ילד נכה בשיעור של 120%. אשמח לדעת מהם התנאים לקבלת הקצבה בשיעור של למעלה מ- 100%. דרך אגב מודבר בילד שלוקה באוטיזם בן 3 וחצי שנים.
 
120% גמלת ילד נכה

משולמת בד"כ לילדים הזקוקים לטיפול רפואי מיוחד כמוגדר בתקנות, להבדיל מילדים עם "ליקוי מיוחד" (למשל, אוטיזם)
 

שרון123

New member
תוכל לפרט על התקנות שהזכרת?

אני האמא של הילדה משאלה אחרת כאן בדף, אולי מגיע לנו יותר מ 100? הרי לביתי יש מספר נכבד של סעיפים שכל אחד מהם כשלעצמו יכל להקנות לה 100%
 

עלידא

New member
גם אני שמח לפירוט נוסף

הנושא עדיין לא ברור. מהו אותו "טיפול רפואי מיוחד" המקנה 120% גמלה. האם יכול לבוא בקשר לכך טיפול פסיכולוגי, ריפוי בעיסוק וטיפול של קלינטית תקשורת ? אודה על תשובה
 
טיפול רפואי מיוחד

הגדרת טיפול רפואי מיוחד באה בתוספת הראשונה לתקנות הביטוח הלאומי (דמי מחיה, עזרה ללימודים וסידורים לילד נכה), התשנ"ח - 1998. מן ההגדרה של "טיפול רפואי מיוחד" לא תוכלו ללמוד על גובה הגמלה המגיעה לילד. בהמשך אני אשתדל להעלות ל"מאמרים" את התקנות במלואן. ילד הזקוק לטיפול רפואי מיוחד חלק א' (1) ילד הזקוק אחת לחודש, לפחות, לעירוי של אחד מאלה: דם, מוצרי דם, תחליפי דם, תכשירים נוגדי זיהום. (2) ילד המקבל טיפול קבוע בדיאליזה או הזקוק באופן קבוע לצינתור שלפוחית השתן פעמיים ביום לפחות. (3) ילד המקבל טיפול אימונוסופרסיבי קבוע ויומיומי לאחר השתלת איבר או מח עצמות, והכל לתקופה שלא תעלה על שנה ממועד ההשתלה. חלק ב' (1) ילד הזקוק פעם בחודש לפחות לעירוי של תכשירים ציטוטוקסיים או המקבל טיפול בקרינה מייננת לפני או אחרי כריתה כירורגית של גידול ממאיר, והכל במשך כל תקופת הטיפול כאמור ובחצי השנה שלאחריה, וכן בתקופה שבה הילד סובל ממחלה משנית קבועה וקשה, שנוצרה כתוצאה מטיפול כאמור. (2) ילד הזקוק להזנה תוך ורידית או להזנה בזונדה טיפתית, או שכל האכלה שלו נמשכת שעה אחת לפחות, והכל בשל ליקוי גופני חמור. (3) ילד המקבל טיפול בחמצן ברוב שעות היממה או שקיימת טרכאוסטומיה. (4) ילד הזקוק באופן קבוע, במשך חצי שנה לפחות, לשלושה מבין אלה: א. טיפול באינהלציות או משאפים פעמיים ביום לפחות; ב. טיפול יומיומי באנטיביוטיקה או בקרדיוטונים או במשתנים או בנוגדי פירכוסים או באימונוסופרסיה; ג. פיזיותרפיה יומיומיות, בשל ליקוי גופני, לפי הוראת רופא; ד. מעקב במרפאת מומחים (תת-התמחות מתאימה למחלתו הכרונית של הילד), פעם אחת לפחות, בתקופה אמורה; ה. אשפוז בבית חולים, בשל ליקוי גופני, למעט אשפוז בחדר מיון; לענין זה, "אשפוז" - אשפוז במשך 30 ימים לפחות בחצי השנה שקדמה להגשת התביעה ובכל חצי שנה שלאחריה; ו. החלפת תחבושות וטיפול מקומי פעמיים ביום לפחות או שימוש בחליפת לחץ כאשר השטח הפגוע הוא חמישית לפחות משטח הגוף; ז. השגחה מתמדת. (5) ילד הזקוק לטיפול והשגחה, בשל שבירות עצמות פתולוגית או בשל דלקות כרוניות קשות בעצמות, שבעטיין חל איסור לבצע טיפול פזיותרפי או טיפול שיקומי אחר. (6) ילד אשר על פי הוראת רופא, זקוק לבדיקות דם, שלא ניתן לבצע בבית, בתכיפות של אחת לשבוע במשך חצי שנה לפחות. (7) ילד אשר מנהל השירותים הרפואיים במוסד או רופא ילדים בכיר, שהמנהל האמור מינהו לענין זה, ילד הזקוק לטיפול מיוחד, בשל מחלה או תסמונת נדירות וקשות, במידה המטילה עומס כבד ביותר. בפסקה זו, "מחלה או תסמונת נדירות" - מחלה או תסמונת הקיימות ביחס של אחד, לכל היותר, בכל מאה אלף לידות חי.
 
ברכות על פורום הממלא צורך עצום! וגם

וכמה שאלות: 1.האם תוכל בבקשה לפרט מהי " השגחה מתמדת"? 2.ומדוע אין בחוק התייחסות מפורשת לתסמונות שאינן דורשות השגחה רפואית (עירויים, חמצן, וכו') אך דורשות שמבוגר ישגיח כל הזמן על הילד (כמו במקרה של אוטיזם) 3. האם קיימת בכתובים של ביטוח לאומי הגדרה של "אוטיזם" והאם היא תואמת את הגדרות הDSM , כלומר, כוללת את מלוא הרצף של התסמונת על כל מופעיה? 4. מהי "תוספת לימודים" בקצבת ילד נכה? המון תודה !
 
השגחה מתמדת

אין בחוק הגדרה לכך והדבר נתון להתרשמותה של הועדה. יש התייחסות מפורטת של תקנות ילד נכה לאוטיזם, אין הגדרה, אלא מצוינת האבחנה. מכאן שאין כלל פירוט בדומה ל- DSM. ה- DSM הוא הכלי בידי הרופא המאבחן לקבוע את הכותרת "אוטיזם" ואז קמה לכאורה זכאות על פי התקנות. אשר ל"עזרה בלימודים", התקנות קצת מורכבות בנקודה זו וצריך לעיין בכולן, אך ההגיון מצוי בציטוט הזה מתוך תקנה 3 ל"תקנות ילד נכה": "ילד נכה שעיקר זמנו מוקדש ללימודים או להכשרה מקצועית וכן בעד ילד המקבל טיפול התפתחותי, כל עוד הוא לומד או מקבל טיפול כאמור, תשולם גמלה חודשית לדמי מחיה ועזרה בלימודים"
 
למעלה