קצבת ילד נכה

קצבת ילד נכה

קראתי בתשובה שלך לשאלה כי ילד נכה שמקבל תרופות נגד אפילפסיה בנוסף לנכותו זכאי לקצבה של 120%? לבני שיתוק מוחין ובנוסף אפילפסיה וכמובן תרופות פעמיים ביום כמעט מהיום שנולד. האם צריך לבקש מביטוח לאומי שיתקן את הקצבה ל - 120%? או שלא הבנתי טוב.

117% קצבה

אם הוא מתאים להגדרת ילד הזקוק לטיפול רפואי מיוחד לפי חלק ב (4). זכותך לבקש בדיקה מחדש אם חלפו לפחות 6 חודשים מאז הבדיקה האחרונה. אולם, הייתי מציע שתתייעצי עם גורם רפואי-מקצועי המכיר את התקנות ואת הילד, כדי שלא תבזבזי את זמנך.

שוחחתי בטלפון עם פקידה

מביטוח לאומי שאמרה כי מעל 100% מקבלים רק מעל גיל 18 וכי ילד לא זכאי לקבל מעל 100%. מה דעתך?

../images/Emo35.gifמוזר מאד

יתכן שהפקידה מכירה תקנות שאינני מכיר. התקנות שאני מכיר ואשר למיטב ידיעתי הן בתוקף הן "תקנות הביטוח הלאומי (דמי מחיה, עזרה ללימודים וסידורים לילד נכה), התשנ"ח - 1998" בתקנה 2 נכתב: (5) סכום השווה ל-120% מקצבת יחיד מלאה בעד ילד הזקוק לטיפול רפואי מיוחד כאמור בחלק ב' בתוספת הראשונה, שמלאו לו 14 שנים. אין זה אומר שלילד שלך מגיע מעל 100% נכות! אבל להגיד שרק מעל לגיל 18 אפשר לקבל מעל 100% קצבה, היא שטות גמורה. מעל גיל 18 אי אפשר לקבל קצבת ילד נכה בכלל! אם את בספק, אני מציע שתשבי ותבררי את הענין עם איש מקצוע המכיר את התקנות

למעלה