קצבת נכות כללית ועבודה

עדן ד

New member
קצבת נכות כללית ועבודה

שלום, נקבעה לי דרגת אי כושר יציבה בגובה 60% . לא עבדתי הרבה שנים בגלל קשיים הקשורים לסיבת הנכות והיום אני רוצה לנסות לעבוד. אני נשואה בלי ילדים. רציתי לדעת: 1. מהי הפגיעה בקצבה? עד איזה סכום מותר לי להשתכר מבלי שהיא תפגע? 2. מהו ההליך מול ביטוח לאומי - האם צריך ליידע מראש שאני רוצה למצוא עבודה או שמיד לאחר משכורת ראשונה מזמנים אותי לועדה? 3. האם למעסיק יש דרך לדעת שיש לי נכות? 4.האם החוקים שונים לגבי אקדמאים/סטודנטים? תודה

השכרות ונכות כללית

השאלה עלתה כאן, בזמן הקצר שהפורום קיים, יותר מפעם אחת. לדאבוני, התשובה איננה נמצאת בידי ואני עושה מאמצים לברר תשובה מהימנה ומלאה לשאלתך (כמו גם לשואלים נוספים). אשר לחובת הידוע. על פי חוק הביטוח הלאומי, חובתך ליידע את הביטוח הלאומי על כל שינוי בהכנסותיך (כמו גם שינויים אחרים במעמדך, בכתובתך וכו') בתוך 30 יום מעת שחל השינוי. את לא צריכה לספר על תכניותיך. תכניות כידוע יכולות להתבטל. למעסיק לא צריכה להיות דרך לדעת שיש לך נכות, אלא אם כן את מופנית לעבודה דרך מחלקת השיקום של המל"ל, או שהמעביד קיבל ממך ויתור על סודיות רפואית.

עדן ד

New member
תודה על תגובתך, לפי הבנתי

רק אחרי שאתחיל לעבוד (אם וכאשר) עליי להודיע לבט"ל על כך. פשוט שולחים מכתב? מגיעים לסניף? מה הפרוצדורה? מה קורה אם לאחר שהתחלתי לעבוד והודעתי לבט"ל עבודתי מופסקת חלילה בשל הקשיים (בתקווה שלא כמובן!), האם אז עליי לעבור את כל התהליך של קביעת נכות מחדש? או שאפשר להסביר במכתב שזה נסיון מצידי להיות יותר עצמאית, ואז במקרה של הפסקת העבודה אין צורך בכל התהליך מחדש? תודה

למעלה