קצבת נכות לאוטיזם - מלידה !?

משרד המשפטים - האגף לסיוע משפטי

אנחנו בעיצומה של המלחמה בנושא התאריך של ההכרה בנכות. במקרה שלנו זה יותר קיצוני כי לא קיבלנו אפילו את מועד האבחון הראשוני אלא שנה אח"כ. כדי לקבל סניגור ציבורי פונים למשרד המשפטים - האגף לסיוע משפטי, מקבלים כל מיני טפסים, פותחים תיק תביעה בבית דין לעבודה, מקבלים זימון מהאגף לסיוע משפטי בו בודקים עם יש CASE לתביעה, ואם כן אז זוכים בסניגור המיוחל.

קצבת נכות לאוטיזם - מלידה !?

אנו בפני ועדה רפואית לבננו שאובחן כאוטיסט. הוא בן שנתיים וחצי. מקריאה בכל מיני פורומים אני מבין שיש פס"ד תקדימי על פיו הקצבה שולמה מלידה ולא מיום האבחון. לבעלי הנסיון שבין הקוראים: האם זה כבר מאושר בדיון הראשון ? או רק לאחר ערעור ? או רק לאחר פניה לבית הדין ?? האם קיימים מסמכים/קישורים וכד' שיכולים לסייע לי בדיון הראשון כדי שנוכל להימנע מכל הטרטור של ערעור וכד' ? אשמח לקבל כל עזרה וייעוץ בנושא. תודה למפרע...

anidnd

New member
וואוו...איפה מתחילים?

נתחיל מזה שועדות רפואיות שונות בערים מחליטות החלטות שונות, אבל אף ועדת ערר לא נתנה ממועד הלידה. אם אתם ניגשים לועדת ערר ברמת גן, לדוגמא, שווה לכם להביא מסמכים מוקדמים ככל האפשר (אפילו הפניה לבדיקות שמיעה) מכיוון שהם נוטים לתת ממועד הבירור. ועדת הערר בתל אביב לא נותנת אפילו את זה, ואז יש אפשרות לתבוע את בטוח לאומי בבית הדין לעבודה (לא יאוחר משלושים יום מתאריך קבלת התשובה!!! חשוב מאוד!). אמנם ישנם פסקי דין תקדימיים (יותר מאחד), אבל זה לא מזיז עדיין לועדות הערר ולבטוח לאומי, וכל משפחה נאלצת לתבוע באופן אינדיבידואלי. ישנם שאפילו לוקחים את עורך הדין לועדת הערר, ואז הוא דואג לכך שהפרוטוקול של ועדת הערר יכתב כך שהנצחון בבית הדין לעבודה יהיה מובטח. אם תרצו המלצה על עו"ד טוב עם ניסיון בתחום שכבר "ניצח" כמה פעמים, שלחו לי מסר אישי, ואענה לכם.

למעלה