קצב הורדה במשקל

advora1

New member
קצב הורדה במשקל

שלום, אני בחורה בת 22 ששוקלת 91 קילו וגובהי 1.65. (דופק מנוחה 80) קראתי בכמה אתרים באינרנט שביום שלם עם פעילות מתונה ורוב היום בישיבה(ללא פעילות גופנית) אני אמורה לשרוף כ 2500 קלוריות. עכשיו אם אני אוכלת כל יום 1300 קלוריות זה משאיר אותי עם 1200 גרעון קלורי ליום. עכשיו מידי יום אני מבצעת שעה וחצי של פעילות אירובי. אני עובדת עם מד דופק והשעון מראה שריפה של 1100 קלוריות בשעה וחצי. ז"א, שאם ככה בכל יום אני אמורה להיות בגרעון שלילי של 2300 קלורית. ולפי החישוב שקילו זה 7000 קלוריות בגרעון, אז זה אומר שתוך 3 ימים אני אמורה להוריד קילו. עכשיו רק לפני כמה ימים התחלתי את הדיאטה ועוד לא נשקלתי, אבל רציתי לדעת האם בגדול וברמת העיקרון החישוב שלי יכול להיות נכון? ואם כן, אז האם זה בסדר שקילו יורד ב 3-5 ימים כאשר זה מתבצע עם דיאטה מאוזנת ופעילות אירובית של גג שעה וחצי ביום(לעיתים שעה)? תודה

החישוב נכון בתיאוריה, לא בפועל

כשאת מכניסה את הגוף שלך לגירעון קלורי קיצוני (וקיצוני הכוונה לפחות או יותר, מעל 500 קלוריות ביום של גירעון) הוא נכנס למצב של סטרס. מבחינת הגוף שלך הוא כרגע בטבע, הגיע תקופת רעב, וכל האמצעים כשרים כדי לשרוד אותה. מבחינתו זה אומר התייעלות, וזה לא עובד לטובתך. מה שיקרה זה ככה - א. הגוף יפרק את השרירים כמקור אנרגיה. שרירים זו רקמה "בזבזנית" שדורשת תחזוקה מאוד גבוהה, והתחזוקה הזאת עולה לגוף לא מעט קלוריות. כשהגירעון קטן הוא יכול להרשות לעצמו את זה, כשיש מצב רעב הוא לא יכול. לאט לאט מסת השרירים תפורק כדי לספק אנרגיה, מה שמוביל ישירות לירידה בחילוף החומרים - אם בהתחלה דיברנו על 2500 קלוריות בלי לעשות כלום, המספר הזה ילך וירד. (למעשה הגוף שואף להגיע ממצב שבו הוא צריך 2500 קלוריות ביום רק לתחזוקה, למצב שהוא חי טוב על ה 1000 קלוריות שהוא מקבל). סיבה נוספת שהוא יעדיף לפרק רקמת שריר, היא שהפעולה של פירוק שריר היא קלה מבחינה אנרגטית, לעומת פירוק רקמת שומן שזהו תהליך מורכב יותר וקשה יותר לגוף (וכשאין אנרגיה לעשות אותו, עדיף לא לעשות אותו). ב. התייעלות אומרת גם שהגוף שלך יגביר את הנטייה שלו לצבור שומן. אז בזמן הדיאטה זה לא יקרה כי אין מה לצבור, אבל אמרנו תקופת רעב וצריך לעשות הכול כדי לשרוד - ומאגרי השומן נועדו להיות שומן גם כשהכול ייגמר. ברגע שתסיימי את הדיאטה הזו ותאכלי קצת יותר (זוכרת שבינתיים כבר ירדנו מה 2500 ההם למספר יותר נמוך?) כל עודף ילך ישר למאגרי השומן. והרי לך ההסבר לתופעת היו-יו הידועה... דיאטת כסאח עם ירידה (שחלק ניכר ממנה הוא ירידה בשרירים ובנוזלים, מה שנראה טוב על המשקל אבל רע מאוד לגוף), ולאחריה חזרה לאכילה רגילה ומחזירים את כל מה שירדנו פלוס ריבית. את צריכה לעשות דיאטה יותר מתונה. השאיפה שלך צריכה להיות ל 500 קלוריות גירעון ביום (וזה כולל את התרומה של הספורט, בדומה לאיך שחישבת בהודעה שכתבת). הירידה? 2-4 קילו בחודש. זה איטי וזה קשה, אבל ככה את מבטיחה שהירידה תהיה אמיתית, כלומר ירידה בשומן, ולא ירידה בשרירים ובנוזלים. ככה את תסיימי את הדיאטה עם כמה שפחות ירידה בחילוף החומרים. בנוסף כדאי לך לשלב גם אימוני משקולות ולא רק אירובי, כדי לעודד את הגוף לשמור על מסת השריר שלו.

למעלה