קצב חילוף חומרים עם ריטלין? (בעיקר למשה)

פסטרמה2

New member
קצב חילוף חומרים עם ריטלין? (בעיקר למשה)

אני כרגע מתאמן מסה.
חישבתי את הRMR שלי ויצא לי 1900 (לאדם בעל אורך חיים ישבני)
אני מרים משקלים במשקלים מאוד נמוכים(כי חזרתי להתאמן אחרי תקופה ארוכה ) לכן בשביל לא לצבור הרבה שומן אני אוכל יחסית במאזן שמרני של 300-400 קלוריות מעל המאזן(2200-2300)

אני כרגע לוקח ריטלין 10 מ"ג וכחצי שעה אחר כך אני נכנס לשירותים לשילשול (בלי הכדורים זה לא קורה) .ואני מרגיש שמשהו לא עובד לי מבחינת החילוף חומרים, כאילו קצב החילוף חומרים שלי מטורף ואני אצטרך לאכול 5000 קלוריות בשביל לעלות במשקל.
אני נכנס לשירותים פעם/פעמיים ביום . האם זה אומר שיש בעיה רפואית כלשהי? האם בזה שנכנסתי לשירותים פעמיים ביום זה אומר שבמקום 2200-2300 שאכלתי ב24 שעות זה אומר שאכלתי 1000 קלוריות לאותו יום והגוף שלי מתנגד לאכסן אוכל שאני מכניס?

הכניסה שלך לשירותים

לא קשורה לחילוף החומרים. אם אתה משלשל לאחר לקיחת ריטלין, זה אומר שאתה רגיש למרכיב(ים) שבכדור וכדאי לנסות משהו אחר (תתייעץ עם רופא המשפחה).

פסטרמה2

New member
אממ

העניין הוא שאני נכנס לשירותים חצי שעה אחרי הארוחה. ואחר כך אני מרגיש תחושת רעב כאילו תחושה שמה שאכלתי לפני נזרק לפח. לכן אני מניח שמתוך 400 קלוריות שאכלתי רק 100 קלוריות נקלטו בגוף ושאר ה300 ניזרקו בשירותים. האם ההגיון הזה בריא או שהוא רחוק מהמציאות?
כלומר אם אכלתי 500 קלוריות מעל המאזן בלי להכנס לשירותים אני אשמין בדיוק אותו דבר כמו אם אכלתי אותו דבר רק עם כניסה לשירותים?

אכן רחוק מהמציאות

חילוף חומרים = הקצב שחומרים נכנסים ויוצאים מהתאים, יחד עם פרמטרים רבים אחרים (כגון צריכת חמצן, שזה בעצם המדד העיקרי כיום במעבדות).

הכניסות שלך לשירותים יש 0 השפעה על חילוף החומרים בגופך. אדם יכול להיכנס לשירותים 12 פעמים ביום ועדיין להיות עם חילוף חומרים איטי יחסית מאדם שנכנס לשירותים פעם ביום.
לרוב המזון שאתה אוכל לוקח 2-5 שעות להתעכל ועוד כמה שעות טובות להיספג במעי, ככה שאלא אם יש לך איזה תסמונת/מחלה במערכת העיכול, אינני רואה איך הקלוריות שאכלת לא ״יספגו״ בגופך.

פסטרמה2

New member
הבנתי

אז אתה אומר שאם אכלתי ארוחה ונכנסתי חצי שעה אחרי זה לשירותים, מה שהוצאתי בשירותים זה אוכל שכבר היה במעי לפני?
כלומר המעי אומר לעצמו הנה הגיע אלינו אנרגיה חדשה זה הזמן לעקל אותה ולהיפטר מהאנרגיה הישנה בגוף?

m0sh3

New member
אם הגוף היה "מתנגד לאכסן"

והיו נשארים לך נוטריאנטים בצואה (שומן, חלבון, פחמימות) היית שם לב - זו לא צואה רגילה, היא מסריחה באופן יוצא דופן, היציאות מאוד לא נעימות ויש עוד מאפיינים שאין צורך להכביר במילים לגביהם. בכל מקרה ריטלין לא גורם לזה.

harel87

New member
ריטלין הוא סם מרץ

דומה מאוד לאמפתמינים סמים ממריצים מעוררים את מערכת העצבים המרכזית הם אכן מגבירים את המטבוליזם בגוף בזמן שהייתם בגוף וזה מתבטא גם בהליכה מרובה לשרותים
ישנם תרופות שהם סמי מרץ לדוגמת רזין שכן מגבירות את חילוף החומרים בגוף אבל משתמשים בהם לטווחים קצרים של מספר חודשים כי הם לא בריאות בכלל

למעלה