קצב סדר בנושא הרפואי

hillator

New member
קצב סדר בנושא הרפואי

שמתי לב שהרבה שואלים על זה אז נבהיר כמה דברים

1. ברגע שאתם מתנדבים לצבא צה"ל לא לוקח עליכם שום אחראיות רפואית , הטיפול הרפואי בכם נשאר באזרחות(נוציא מקרים של פרופיל 30 וכל מיני כאלו.. רוב המתנדבים לא מטופלים רפואית בצבא).
כלומר אם אני חולה בשפעת למשל אני הולכת כמו ב18 שנה האחרונות לחיי לקופת החולים שלי הרופא נותן לי תרופה ואני משלם על התרופה כמו ששילמתי ב18 שנה האחרונות לחיי. אף אחד לא ביקש עד היום מהבית ספר שלו שיחזיר לו כספים עבור תרופות נגד צינון למיטב ידיעתי.
2. החזרים כספים ותוספת למשכורת:
מדובר על מקרים מסויימים שעוברים אישור מיוחד של ענף רותם (ובטח שלא על מחלות כגון שפעת שחולים בהם גג פעמים בשנה) .
יש מחלות כמו צליאק שאושר לתת למתנדבים תוספת למשכורת בגין אוכל כי הם לא יכולים לאכול בחדר אוכל צבאי. גם שם ערך התוספת תלוי במצב הכלכלי של המתנדב ואיפה הוא משרת.
3. לגבי הסוגיה "האם תרופה איקס תאושר לחולה ..?" אנחנו לא עונים על זה כאן. בשביל זה אביב שופר ויעל סהר מקבלים משכורת
4. לגבי הסוגיה "זה לא פייר שצהל ממן סירופ נגד שיעול לשאר החיילים" תאמינו לי אתם לא רוצים שצה"ל יממן לכם סירופ נגד שיעול. כמות הבעיות עם הרופאים הצבאים היא מהגדולות במדינה.. וליצחק בריק יש דוח שלם לכתוב על זה כל שנה.

חג שמח
הילה

למעלה