קצונה בחיל האוויר

yarivito

New member
קצונה בחיל האוויר

אני מועמד לשירות קצונה בחיל האוויר, ותהיתי מה בדיוק הזכויות שלי כמתנדב בתור קצין? אם יש קצין או היה קצין(מיוחס גם לזכר ולנקבה כמובן) שהוא לקוי שמיעה כמוני, אשמח שיגיב כאן ויתן קצת פרטים. תודה

hillator

New member
אני קצינה ומנודבת

אני עתודאית אז זה קצת שונה. כל הפטורים שלך הרפואים תקפים גם כמתנדב אתה לא עושה קצין תורן ודברים כאלה (בטח שלא עם ליקוי שמיעה) , אצלי ביחידה לכל קצין בחובה יש אבל נעתים כאלו אז את זה כן נתנו לי (ודווקא המפקד הקודם שלי ממש רעה שאני אחראית וזה אז הוא הטיל היה מטיל עלי איזה 5 נעתים כי הוא היה אומר שאם אני יארגן את הדברים האלו אז זה יראה לטובה.. ) ממ אפשר להיכנס לבסיס עם אוטו .. וזהו נראה לי. אין משהו עקרוני.

yarivito

New member
ואין לי אפשרות לבחור איפה לשרת?

כי אני רוצה להישאר ביחידה שלי, ובמחלקה שלי בכלל. לעובדה שאני מתנדב אין שום פריבילגיות נכון?

hillator

New member
זה כבר אין לי מושג

אני עתודאית בגדול בח"א יש כאלו שחוזרים לאותם מקומות (גם כאלו שלא רוצים) ויש כאלו שלא. זה שאלה שאתה צריך להפנות למפקד היחידה שלך.

LordNor

New member
לא מדוייק

ההתייחסות שלך היא לגבי עתודאים ויחידות מטה, ואילו הבחור ביקש אינפורמציה על זכויות של קצין רגיל עם מוגבלות שמיעה (כבד שמיעה\חירש). ולשאלת הזכויות והחובות כקצין עם מוגבלות שמיעה: אני כבד שמיעה, והייתי קצין בחיל האוויר. ביחידות מטה - אתה פטור מאבט"שים ותורנויות אבטחה (שירות חובה - פטור מתורנויות רגילות שאינן קשורות לאבטחה, שירות קבע - הפטור הנ"ל מבוטל). ביחידות שטח - אותו הדבר לגבי יחידות מטה, אך לא בהכרח יש פטור מתורנויות קצין תורן, זה שונה מבסיס לבסיס ונתון לשיקול דעתו של מפקד הבסיס שהוא הפוסק הסופי בעניינים אלו.. ובד"כ לבסיסי השטח, מקבלים את ההטבה של כניסה עם רכב לבסיס. אתה מוזמן לפנות אליי במסרים אם יהיו לך עוד שאלות. בהצלחה

hillator

New member
תגובה

כניסה עם רכב אפשר גם בלי להיות קצין לבסיסי ח"א(פרט לקיריה וצריפין) בכל הנוגע לשמירות וקצין תורן הוא עם בעיות שמיעה , לא לוקחים סיכונים בדברים כאלו. נ.ב אני לא יושבת במטה .

LordNor

New member
עדיין לא מדוייק

אני כקצין עם בעיות שמיעה, הייתי צריך לעשות תורנויות קצין תורן בבסיס שלי. בגלל זה, רשמתי שהגורם הפוסק בעניינים אלו, הינו מפקד הבסיס - כל מקרה נבחן לגופו.

hillator

New member
ממה שאני מכירה

מאוד נזהרים בזה היום כל בעיית שמיעה הכי קטנה לא מתקרבת לנשק

yarivito

New member
אני מצטער

אבל אני לא יודע אם הבסיס שלי הוא בסיס שטח או מטה-.- אני משרת בפלמחים. בעצם השאלה שלי הייתה אם אני אוכל לחזור למחלקה שלי.

hillator

New member
זה כבר לא קשור להתנדבות

א. להבא לא לפרסם כאן איפה אתה משרת (כלומר בסיס). ב. זה קשור למפקדים שלך. בקצונה בח"א יש תפקידים שחוזרים לאותו מקום ויש שמשנים ויש כאלו שזה לא קבוע. למשל אחותי הקטנה יצאה לקק"צ לפני כשלוש שנים כפקחית טיסה. שהיא יצאה היא לא ידעה לאן היא תחזור אבל בסוף הקורס הודיעו לי שהיא חוזרת לאותו מקום. אני מציאה שתפנה את השאלה למפקד שלך ואם הוא לא יודע את התשובה שיפנה לקצינת פיתוח הפרט ביחידה היא אמורה לדעת.

למעלה