קצונה במילואים

• פותח הנושא af13
  • פורסם בתאריך

af13

New member
קצונה במילואים

שלום לכולם,
משרת כחובש תאגד באחת מחטיבות הח''יר.
אני מעוניין לצאת לקצונה וכרגע זה הולך לכיוון חיובי מצד היחידה (קיבלתי את ברכת הדרך מהמגד)
רציתי לדעת אם משהו כאן יודע על אפשרות להכשרת קאר או קמן במילואים.
כמה זמן נמשך קורס קצינים במילואים והאם גם כאן יש פרק בהד1 והשלמה חיילית?
אולי מישהו יודע על מועדים בדכ לקקצ מילואים?

תודה לעונים!

guya72

New member
קקצ מילואים

כבר מזמן שאין קק"צ במילואים.
אם היחידה רוצים אותך בתור קצין, יש נוהל שלישותי שבו אתה מוסמך בתור קצין זמנית למשך 5 שנים.
אם שירתת כקצין 5 שנים - הדרגה הופכת להיות קבועה.

אושי231

New member
אין במילואים קורס קצינים.

אם היחידה רוצה אותך כקצין אז האופציה היא לתת לך דרגות ייצוג.
יש לי חובש ביחידה שהוצאתי אותו עכשיו לקורס קמנים ובסיום הקורס הוא קיבל דרגות קצין.

af13

New member
אז יש הסמכה לקצין אך ללא בהד1...?

מה התפקיד שלך אושי בבקשה?
להגיד אין קקצ במילואים זה משהו שאומרים כבר הרבה זמן וכל פעם אני שומע על עוד מישהו שעשה במיל' (חוץ מרופאים)
אני הכרתי גם רק את דרגות הייצוג אבל חבר שחונך במילואים חבר'ה בצאלים סיפר לי שהוא ראה כבר כמה פעמים בתאגד קצינים שהם חובשים ועשו קורס במי'ל,
יכול להיות שזה בסגנון של מה שאושי אמר...
אתה אומר שהוצאת חובש להכשרת קמנ ובסיום קיבל דרגות.
כמה זמן נמשך הקורס שלו? ובאיזה תקופה בשנה אם אתה זוכר? (אני סטודנט, מועד הקורס הוא חלק מהשיקול) הוא עשה עם קובץ מילואימניקים שנפתח להם קורס מיוחד או שפשוט הצטרף להשלמה של חבר'ה בסדיר?

מיד בסוף הקורס קיבל דרגה או שאחריי הקורס עליו להיות בתפקיד תקופה ורק לאחר כשנה נניח מקבל דרגות?

שוב תודה!

guya72

New member
הסמכה לקצין

אתה מוזמן לגלוש לאתר של קמל"ר, תחת שאלות נפוצות יש תשובה בדיוק שלאלה שלך - אין קק"צ במילואים.
אם היחידה רוצה אותך בתור קצין - יש נוהל שלישותי שבו מוענקות לך דרגות קצונה. אין שום קשר לקורס כזה או אחר (אלא אם עושים לך הכשרה לתחום מסויים שאין לך ידע בו - לדוגמא קמ"ן בתשובה של אושי).

אושי231

New member
היי :)

פה בפורום אני מנהלת הפורום.
במילואים אני שלישת יחידה.
אני לא זוכרת כמה זמן נמשך הקורס שלו וגם לא באיזו תקופה ועם מי הוא היה. מה שאני כן יכולה לומר עליו זה שאלו דברים דינמיים והקורסים נפתחים לפי צרכי השטח ולפי הקצאות. כלומר אם פיקוד מקבל 3 הקצאות לקורס אז זה מה שאפשר להוציא.
וכן, מיד בסוף הקורס היה לו עוד איזו השתלמות דמ"ש של יום אחד ואז הוא קיבל את הדרגות.

למעלה