קצונה והתנדבות...

Subway0

New member
קצונה והתנדבות...

שלום... עכשיו... שעזרתם לי בעיניין המטווח והניתוח, אני בא לכאן עם עוד שאלה! קצונה! חבר שלי המליץ לי, אמר לי שזה מאוד יעזור לי לעבור קורס קצונה ושאני חושב על זה בירצינות, אני בנאדם רציני, אני עובד בירצינות ואני מרגיש שאני מבין את המערכת, כן יש לי בעיה קצת עם יחסי ציבור אבל אלי הקורס זה מה שיעזור לי! רציתי לדעת האם מתנדבים יכולים לצאת לקצונה? מה התנאיים (מסכורת, מספר שנים) האם יש אתר עם פרטים שאני כיול לפנות אליו... מה דעתכם?

Dizen

New member
../images/Emo26.gif

כן, מתנדבים יכולים לצאת לקצונה. (וגם לסיים אותו ולהיות קצינים, כמו דורון
) חכה לדורון, הוא תיכף יענה.
סוף סוף אני יכולה קצת לענות על משהו

תערוך חיפוש קצר בפורום...

כעקרון, מתנדבים יכולים לצאת ללקק"צ. עם זאת, זה לא כ"כ טריוויאלי. בניגוד לחיילים רגילים אשר צריכים מבד"קים, נתונים (קב"א, דפ"ר, סימול עברית וכו') והמלצת מפקד (ט.870) - מתנדבים צריכים עוד כמה דברים. 1. כשירות רפואית לקק"צ ע"י רופא (בד"כ ניתנת מתכונת של כ"מ 3 - מה שרק מסבך את העסק. 2. במידה והוחלט לאפשר יציאה במתכונת של כ"מ3, אתה צריך את הדברים הבאים: א. תקן שבו תקלוט אותך היחידה ששולחת אותך (לא ניתן לצאת כמתנדב לקק"צ כלל צה"לי - הסיבה היא הסעיף הבא). ב. אישור פרטני של מפקד הבקו"ם שבדק את התיק שלך וחושב שיש להוציאך לקק"צ. התהליך קשה. מדי מחזור ישנם רק 5 תקנים מכלל צה"ל לכ"מ3. במידה ותוכל להשיג כשירות של כ"מ2, זה עשוי מאוד לעזור לך. משכורת? אותה משכורת כמו חייל רגיל בקבע. בקבע הראשון היא שואפת למינימום, בקבע השני ועם התארים האקדמאים וגמולי ההשתלמות היא עשוייה לעלות. אם אתה משרת ביחידה עם דירוגי מחקר, אזי בכלל תוכל לקבל כמו באזרחות. כל קצין צריך לשרת שנתיים בתפקיד. בנוסף, על כל קצין להשלים שירות סדיר של 3 שנים לפני הקבע. המשמעות - אתה צריך לחתום שס"ן על התקופה המשלימה - וזאת בנוסף לקבע של שנה לכל הפחות. במידה ואתה יוצא אחרי שנה וחצי, מתחיל להכנס לכל העסק גם המרכיב של חריג פז"מ - מה שאומר שיש צורך לאשר אותך בועדת חריגים של היחידה.

LordNor

New member
נצל"ש, שאלה לדורון ../images/Emo26.gif

יש בידי אישור כ"מ 2 מהמקרפ"ר מלפני כשנתיים. חלק אומרים לי שיש צורך לחדש את האישור (ביררתי את הנושא מול מרי, מצד אחד אמרה שיש צורך ומצד שני אמרה שלא צריך...מה ההיגיון
) וחלק אומרים שלא צריך. מה בדיוק אני צריך לעשות
ואיך זה בדיוק נותן לי יתרון מול כ"מ 3

הוא כבר לא בתוקף.

היה לי גם כן אישור כ"מ2 ממקרפ"ר לפני הקורס - אך ברגע שיצא כ"מ 3 - האישורים האלו כבר לא בתוקף. במצב שבו אנחנו היינו אמורים להיות - היינו עושים קורס כ"מ2 עם פטורים. כ"מ 3 זוהי בעצם המתכונת הזאת. במידה ויאשרו לך שוב כ"מ3 - זה ייתן לך יתרון מבחינת התקן, היות ואתה לא נלחם מול עוד אנשים על המקום. כ"מ3 מוגבל ב5 תקנים בקק"צ.

למעלה