קצונה למתנדבים

shaulzon1

New member
קצונה למתנדבים

שלום לכולם,
התגייסתי ב19.2 בגיוס מתדנבים.
ברתוני לדעת כיצד אפשר לצאת לקצונה בתור מתנדב ?
מהם ההליכים שצריך לעבור ? הבנתי שיש קורס בבה"ד 12 ויש מסלול רגיל בבה"ד 1.
מישהו יכול לשפוך קצת אור על הכל ?

88roy

New member
..

עד כמה שאני מכיר ויודע,
קודם כל כן. מתנדב יכול לצאת לקצונה. קודם כל אתה צריך לפנות למפקד שלך. רוב הסיכויים שתצטרך לעבור טירונות מחדש (זאת משום שאתה מוכשר לרובאי 00). בה"ד 12 מאושר במקרים מאוד חריגים, הוא מיודע למי שמצבו הרפואי מחייב אותו שיהיה בקרבת רופא. כך בחשבון שיציאה לקצונה מחייבת השלמת שס"ן לשלוש שנים .. כמובן שבנוסף לקבע.

shaulzon1

New member
...

אני שהאופציה קיימת, רציתי לדעת מה הם ההליכים.
כמה זמן לוקח בהד 12 ? מה בדיוק צריך לעשות ? האם מתנדב קצין תופס תקן ?

נ ו ע ה 12

New member
לגבי התקן התשובה היא כן.

תחת לשונית "כלים ומידע" נמצאות הודעות נבחרות, ביניהן לפחות חמש הודעות בנושא קצונה למתנדבים. אני מניחה שהתשובות לרוב השאלות שלך נמצאות שם פלוס מידע נוסף. אני מצרפת קישור בנוגע לבה"ד 12 בפרט. אם עדיין יוותרו לך שאלות ללא מענה, אנחנו כאן :)

88roy

New member
כן- אתה כבר לא נחשב למתנדב

כאשר אתה יוצא לקצונה אתר מוותר על היותך מתנדב, אז גם חלק מהפטורים יכולים להתבטל.

נ ו ע ה 12

New member
כמה הבהרות :)

כידוע, יש מתנדבים שעושים את הקורס בבה"ד 12 (יחד עם נגדים מבוגרים ונשים בהיריון) ויש שעושים בבה"ד 1. זה נתון לשיקול דעתו של רופא מדור מתנדבים, ופטור קרבה לבי"ח אינו הפרמטר היחיד. לא משלימים רובאי. עד כמה שאני יודעת עושים מטווח סטטי אם יש אפשרות.

יציאה לקצונה מחייבת סיום שירות מלא, כלומר שנתיים לבנות ושלוש לבנים (ולכן בנים צריכים להשלים שנת שס"ן - שירות סדיר נוסף).

יציאה לקצונה לא מבטלת באופן גורף את הפטורים. אתה כן תופס תקן, אבל אתה לא הופך פתאום לבריא... (; ניתן לשקול ויתור על פטור מסוים בהחלטת הרופא בלבד, זה לא שכל מתנדב שיוצא לקצונה מחליט מרצונו ועל דעת עצמו לוותר על פטור.

למעלה