קצונה

88897

New member
קצונה

היי :) קיבלתי היום אישור לקורס קצינים אבל בבה"ד 12.. מישהו יודע איך זה הולך מבחינת הכנה? האם אני עושה הכנה רגילה? וכמה זמן הקורס לעומת הקורס בבה"ד 1? ומבחינת התכנים- איך הם שונים? או שזה רק המגבלויות הפיזיות? תודה

hillator

New member
תכנים לא שונים

אין הכנה ברוב החילות ממה שידוע לי. הבעיה היא למצוא לשם מקום.. אני כבר שנה ברשימת ההמתנה (נפתח פעם בשנה) ואני נחשבת מקצוע מועדף עוד ..

88897

New member
איזה מוזר..

מי אחראי על זה? כלומר זה דרך תא מתנדבים או מקום אחר? ובעקרון אני במסלול ייעודי לקצונת ת"ש.. אם אני לא אצא עכשיו סביר להניח שאני לא אצא בכלל.. יש לזה השפעה? כי המחזור שאני אמורה לצאת בו הוא נובמבר.

שיווה100

New member
ההכנה וההשלמה - כרגיל עם החיל שלך

ברוב החילות דווקא יש הכנות.... בכל אופן כפי שהילה ציינה הבעיה בנושא בה"ד 12 היא לא האישור לשם אלא התקן, הקורס נפתח פעם בשנה ויש מחסור היסטרי בתקנים (אם זה לא השתנה מתקופתי רוב התקנים נתפסים ע"י אקדמאים, הרוב אמהות לילדים קטנים, שחזרו לצבא והצבא חפץ ביקרן). בררי בדחיפות לגבי הנושא כי המצב לא קל כפי שאת בטח מבינה.

שיווה100

New member
ולגבי האחריות

מדור איתור קצונה של החיל שאליו את משתייכת... מעבר לזה, את מתנדבת? עכשיו שקראתי את ההודעה בעיון.. עד כמה שידוע לי אין קצונה ייעודית למתנדבים מכיוון שאין אפשרות להתחייבות לקבע לפני הגיוס..

88897

New member
כן, אני מתנדבת. חח וזה סיפור ארוך

בעקרון מה שהיה זה שהייתי עם פרופיל 64, למרות שמהתחלה אמרתי להם שיהיו להם בעיות רפואיות איתי. ואז ארבעה ימים אחרי שהתגייסתי החליטו שאני לא כשירה. ובאותו יום התחלתי את תהליך ההתנדבות ואחרי שלושה חודשים התגייסתי מחדש כמתנדבת. אבל בעקרון בגלל שהייתי משובצת למסלול הייעודי לקצונה אז הסכימו להשאיר אותי שם, מה גם שבמסלול הזה אין התחייבות ממשית לעוד שנה, אלא יותר סנקציות למי שחותם ויתור. ההתחייבות עצמה היא בקורס הקצינים.. אז שאני אפנה למדור איתור של חש"ל לראות לגבי התקנים? והאם תא מתנדבים קשור לזה באיזשהו אופן?

hillator

New member
זה קשור לחיל שלך

בד"כ כל חיל יש מקום אחד, מספיק שיש איזשהי רופאה \ דוקטור לפילוסופיה או לא יודעת מה בחיל שלך היא קודמת לך. רק להבין את חומרת המצב אני מהנדסת אוירונאוטיקה , מוגדרת כמקצוע נדרש ובכל זאת לא מצאו לי תקן להשנה. ורק להבין אני נודבתי לצבא, יאני הועדה הרפואית הודיעה לי "נמצאת לא קשירה אבל עקב היותך מקצוע נדרש את נשארת" ובכל זאת אין לי תקן.

למעלה