קצונה?!

Acidwings

New member
קצונה?!

היי, אני מנהלת רשת בחיל התקשוב, אני גרה במרכז ומשרתת בצפת בפיקוד, בסיס סגור. המפקדים שלי רוצים שאצא לקצונה.
אז לי כמה שאלות, כי אני מאוד מתלבטת אם באמת לצאת לקצונה- בעיקר בגלל שצריך לחתום שנה קבע, ואני לא יודעת כל-כך הרבה זמן מראש אם ארצה להישאר עוד שנה בצבא, כי שנה זה המון.
1. לאיזה תפקידים אני יכולה להגיע אחרי קצונה של תקשוב?
2. האם אחרי הקורס אוכל להשתבץ לבסיס אחר, כי אני מאוד לא מרוצה מהשיבוץ שלי כרגע?
3. באיזה שלבים של הקורס (הכנה, בה"ד 1, השלמה) אפשר ליפול ובאיזה שלבים ניתן להחליט שזה לא מתאים לי ולחתום ויתור? ובמידה ואני נופלת או מוותרת, אני מקבלת שיבוץ חדש או חוזרת לבסיס שלי?
4. מה ההבדל בין קצין לסדיר לבין קצין בקבע? מבחינת משכורת, התפקיד עצמו, ת"ש וכו? האם כשאכנס לקבע אוכל לקבל שיבוץ חדש?
5. אני אשמח אם תתנו לי את חוות דעתכם, אם אתם הייתם יוצאים לקצונה ולמה.
תודה רבה!

אושי231

New member
היי

1.לגבי תקשוב ספציפי אני לא מכירה לאילו תפקידים את יכולה להגיע, אבל אני יכולה להבטיח לך שאני מכירה היטב את יחידת התקשוב בצפת ויש שם אנשים מקסימים.
2. את תוכלי להשתבץ בבסיס אחר, אך זה יהיה לפי צרכי צה"ל ולא בטוח שיקבלו את בקשתך. האינטרס של היחידה להוציא אותך לקצונה זה שתחזרי אחר כך בתור קצינה ליחידה.
3. את יכולה ליפול מהקורס בכל שלב (גם יום לפני טקס ביום ההשלמה) ואת יכולה לחתום ויתור בכל רגע. אם תיפלי או תחתמי ויתור תוכלי לחזור לבסיס שלך או להשתבץ בבסיס אחר, לפי צרכי צה"ל.
4.הבדלים בין קצין בסדיר לקצין בקבע: בסדיר מקבלים משכורת של כמה מאות שקלים. בקבע מתחלים מ- 3800 ש"ח והמשכורת עולה בהתאם לרמת הפעילות, ותק בדרגה, גמול השתלמות ופרמטרים נוספים. כשתיכנסי לקבע עדיין תשרתי באותו תפקיד התחלתי. את יכולה לעבור תפקיד בהתאם להחלטת היחידה. בד"כ, קצינים לא עוברים תפקיד עד שנגמרים 9 חודשי הקבע.
5. לגבי אם לצאת לקצונה ולמה- אצל כל אחד זה שונה. יש מי שלא מתחבר למסלול ויש מי שכן. אני מציעה לך לדבר עם קצינות ביחידה שלך ולברר איתן איך הן חשות עם התפקיד ואיך הן רואות את אופק השירות שלהן. בסופו של דבר תצטרכי לקבל החלטה לגבי עצמך, אז תחשבי טוב על איפה את רוצה לראות את עצמך בעוד שנתיים.
בהצלחה.

ori239

New member
מחזק, ולגבי התפקידים בחי"ק

הכשרת הקצונה מתחלקת בחי"ק ל-2: תקשובי/מבצעי ומערכתי.

השלמה מערכתית - בד"כ עוברים בבה"ד 1 הקורס במגמות מעוז/נחשון ("אג"מי" / "בסיסי"), אלו חיילים שגדלו בסביבת מפקדה עורפית במקצועות כמו מר"מ (מנהל רשת מחשוב), מפעיל תקשוב מבצעי/טקטי - לרוב בוגרי בסמ"ח ובעלי עיסוק במחשבים, רשתות ודברים כאלה.
כקצינים הם ישובצו בתפקידי מטה בפיקודים/אוגדות או כקציני קשר/מחשוב ביחידות עורפיות לרוב.

השלמה תקשובית/מבצעית - עוברים קורס קצינים במגמת להב (הקורס 4 חודשים ולא חודשיים וחצי כמו האחרים), והשלמה בבה"ד 7 שגם היא 4 חודשים, לרוב אלו חיילים שגדלו בגדודים או גדודי קשר (לות"ם וכאלה).
כקצינים הם ישובצו כקשר"גים (קצינים קרביים לכל דבר) ברמת פעילות גבוהה (א'+/א' בט"ש/א') עם הכוונה ל"שטח" ולמבצעיות הגדודית, ופחות יתעסקו במחשבים במפקדה.

קצת סדר

1. קצינת קשר/מחשוב.
2. רוב הסיכויים שתשובצי בבסיס אחר. יש כל כך הרבה מקומות שבהן צריכים, שלא נראה לי שיחזירו אותך לאותה היחידה.
3. אפשר ליפול או לחתום ויתור בכל רגע. תכלס אם עברת את ההכנה, תוכלי לעבור את כל הקורס.
4. סדיר = חובה וקבע, ככה שהשאלה בעצם על ההבדל בין קצין בחובה לבין קצין בקבע, ולא סדיר מול קבע. בהנחה ותצאי לקורס- בסיום הקורס, כשעדיין תהיי בשירות חובה, תשובצי לתפקיד מסויים, שאיתו תמשיכי עד שתסיימי את החתימה הראשונה, כלומר עד שתסתיים השנה הראשונה של הקבע. במידה ותחתמי עוד קבע, תוכלי לעבור לתפקיד אחר. משכורת בחובה - תלוי ברמ"פ - תשאלי קצינות בחובה מהבסיס שלך כדי לדעת, בקבע - שכר מינימום 4,200 ועל זה יש תוספת של רמ"פ. ת"ש תלוי איפה תהיי, יש מקומות שבהן מי שבקבע עושה יותר ויש מקומות שלהפך.
5. תנסי. תעברי את המבחנים, תגיעי להכנה, ותראי איך הולך.
כשהתלבטתי לגבי קצונה, אני זוכרת משפט שאמרו לי - "אם יש לך רצון לשלוט על חיי אחרים - לטוב ולרע". לא ראיתי יותר מדי קצינות שהתרשמתי מהן.

מה התפקיד שלך שם בפיקוד צפון? אם את מרוצה מהתפקיד, אבל פחות מהבסיס - אולי תגישי בקשה לעבור לבסיס אחר? ועם הבעיה היא לא עם התפקיד, אלא עם הבסיס - אולי תפקיד אחר?

למעלה