קצונה.

DreamOn1245

New member
קצונה.

אהלן, התגייסתי בינואר ועכשיו הגיע השלב שהציעו לי לצאת לקצונה, אני די שוקל את זה אבל אני חייב לדעת כמה דברים בשביל לראות אם זה משהו משתלם לי בכלל..
1. לא עברתי קורס, כרגע אני עושה שנתיים. אם אני אכן יוצא לקצונה אני צריך להשלים ל3 שנים קודם? השנה השלישית במשכורת חייל רגיל?
2. אם כן צריך להשלים ל3 שנים, נניח והגעתי לבה"ד 1 והחלטתי לפרוש באמצע, אני עדיין צריך להשלים ל3 שנים גם אם לא סיימתי את הקורס?
3. למי שמחיל האוויר בעיקר.. קצין מודיעין - מישהו מכיר את זה ויכול לספר לי קצת על התפקיד הזה?
4. קצונה למתנדבים באופן כללי.. תא מתנדבים עושים בעיות עם כל מיני אישורים רפואיים למיניהם? שמעתי משהו שמכל מחזור מתנדבים יש הקצאה רק ל5 שיצאו לקצונה, זה נכון?
5. ומשהו באופן כללי על קצונה.. אני מיועד להיות קצין מודיעין, על איזו משכורת מדברים בדרך כלל בתפקידים מהסוג הזה?

תודה וערב טוב :)

hillator

New member
תשובה

1. כן. השלמה לשירו צבאי מלא של 3 שנים.
2. לא.
3. תברר בפורום סדירים, בגדול זה לא מידע לכאן(ביטחון שדה).
4. בתוך חיל אוויר זה פחות מ-5 .. אבל זה לבהד 12, בהד 1 זה רגיל. את ההחלטה האם אתה בבהד 12 או 1 מקבל אדם (כאן נושא האישורים הרפואים) ובהתאם לתיק שלך. וזה לא משהו שניתן לשנות.
5. תלוי ברמת כוננות, תואר אקדמי וכדומה. לכן לא ניתן להגיד מראש. בגדול אם תשב בקיריה בלי תואר תקבל קצת יותר משכר מינימום.

בברכה

למעלה