קצין שלישות

• פותח הנושא YMCA
  • פורסם בתאריך

YMCA

New member
קצין שלישות

יש פה מישהו שעבר או עובר את המסלול הזה ויכול להסביר לי עליו?

לא עברתי לא עובר ולא רוצה לעבור אבל

באופן כללי, עם סיום המסלול אתה פשוט תהיה פקיד, עם דרגות של קצין אמנם. אבל תחשוב טוב טוב אם אתה רוצה להעביר שלוש שנים בתוך משרד. זה פשוט כמו להחליט להיות עובד בעבודה משרדית משעממת וגרועה שמשלמת לך הרחק מתחת לשכר מינימום. אם כבר צבא, אז לפחות תעשה משהו צבאי. וזה לא שאני מנסה לשכנע אותך להיות לוחם בסיירת חרוב. פשוט תחשוב על זה. אם כבר צבא, אז לפחות לשנות אווירה מהאזרחות. הרי יהיה לך מספיק זמן להיות סגור בתוך משרד אחרי שתהיה (תבחר את המתאים...)- מנהל חשבונות/רואה חשבון/מנכ``ל/סוחר מניות/פקיד בכיר/מינוי פוליטי של הממשלה הנבחרת/..... אבל משהו אומר לי שאתה כבר סגור חזק על להיות קצין שלישות. אולי בגלל המילה קצין ששזורה בפנים... בכל מקרה בהצלחה במסלול...

YMCA

New member
אבל...

אמרו לי שאפשר להיות קצין שלישות גם ביחידה קרבית ובכלל מה תכלס עושים בזה?

כמה דברים על קצונה ושלישות

קודם כל קצין שלישות מטפל בכוח אדם ביחידה - עושה ראיונות עם חיילים, מטפל בבעיות ת``ש יחד עם המש``קית, מוציא חיילים לקורסים, העברות, דואג לתקני כח אדם ביחידה ועוד דברים מהסוג הזה. מדובר אכן בהרבה ניירת, אבל יש גם עבודה עם אנשים + לא עושים שמירות ומטבחים. מסלול של שנה ו3 חודשים - קורס שלישות, סיפוח ליחידה , קורס קצינים והשלמה - שזה שוב קורס שלישות. אח``כ יש דרגת קצונה ושנה קבע. אין הרבה כבוד אבל זה בכל זאת קצין. ואליך עכסן - מסלול קצין קשר הרבה יותר מגעיל ממסלול השלישות, ככה שאין צורך להשמיץ. אני אומר לך את זה מתוך הכרה קרובה עם שני מסלולים. היחס לחיילים בביסל``ש ובבהד 7 מאוד מגעיל, טוחנים הרבה מאוד במשך כל המסלול ובסוף אתה יוצא חצי קרבי, חצי ג`ובניק. אבל אני מציע שתתנסה בזה לבד לפני שנסיק מסקנות. שמירה נעימה בפטרול 4 בלילה - אל תפחיד ילדים בדואים עם הרובה. ד``א חרוב זה לא סיירת. בהצלחה.

כמה דברים

קודם כל לא ניסיתי להשמיץ. פשוט אמרתי שאם כבר עושים צבא, אז לפחות לצאת מהאווירה המישרדית שמלווה את כולנו באזרחות עד כדי תחושת בחילה. ובקשר לחרוב. אתה רוצה להגיד לי שהשיר המפורסם ``יש לי אהוב בסיירת חרוב`` הוא כולו הטעייה של הכובש הציוני?? `` ביום הראשון שקבענו פגישה, הלך הוא לבדוק את דרכי הגישה של איזהשהו מעבר בירדן .......... יש לי אהוב בסיירת חרוב..... ``

למעלה