קצינת קישור מתעלמת ממני- דחוף!

Micky666

New member
קצינת קישור מתעלמת ממני- דחוף!

הי

אני משרת במילואים וכרגע סובל מבעיה רפואית שלא מאפשרת לי לבצע מילואים (רופא מומחה כתב בממפורש - "לא מומלץ לבצע מילואים בשלושה חודשים").

שלחתי את האישור + בקשה לדחיית המילואים בפקס לקצינת הקישור ומאז היא לא עונה לי ולא מדברת איתי. דיברתי עם משרד הקישור שאישרו את קבלת הפקס ואמרו שזה בטיפול ואין תשובה.

המילואים אמורים להיות עוד שבוע!!

1) מה עלי לעשות???? האם אין זמן מוגדר לקבלת תשובה במקרה הזה?

2) איך אני פונה לועדה רפואית (דרך או בלי המשרד הקישור) ?

תודה.

guya72

New member
תשובה

1. יתכן מצב בו רופא יראה את המסמכים רק יום או יומיים לפני הגיוס (לא בכל בסיס יש רופא 24 / 7). במקרה הכי גרוע, תגיע ביום החיול ותדרוש לראות רופא ותראה לו את האישור.

2. תעשה חיפוש בפורום או באתר של קמל"ר - נושא ןעדה רפואית נדון הרבה פעמים בעבר.

jeshu

New member
פנה לקצין העיר לחילופין, חשוב איך לפנות לרופא כך שלא תצטרך להגיע למילואים.

אושי231

New member
היי
בתשובה לשאלתך:

לגבי המילואים הקרובים קרא פה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=468&MessageId=149135355
לגבי זמן מוגדר- בנושא מסמכים רפואיים אין הנחיה כזו, אבל תמשיך להציק לקצינת הקישור פעמיים ביום עד שתיתן לך תשובה, שלח לה ס.מ.ס וכו'. תחשוב שלתת לך תשובה שלילית תמיד אפשר, כנראה היא מנסה לטפל בזה. בכל מקרה אם לא ניתנת לך תשובה עליך להתייצב והיבדק אצל רופא ביום הראשון.

2. תהליך פניה לועדה רפואית מפורט בהודעות הנבחרות של הפורום ומצרפת לך גם כאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=468&MessageId=149135268

בנוסף מצרפת לך את חוברת נהלי רפואה בשמ"פ: http://www.tapuz.co.il//Forums2008/...68&MessageId=149436917&PageNumber=1&Archive=0

armylawman

New member

אם יומיים לפני תחילת המילואים עדיין לא תקבל תשובה, כדי שתפנה בפורום שוב ואולי יעלו פה עוד פתרונות יצירתיים...

Micky666

New member
תודה על התשובות! עוד שאלות באותו נושא...

האם אפשר לפנות לועדה הרפואית שלא דרך קצינת הקישור (ראיתי שכתוב שאפשר בחוברת, השאלה היא האם זה באמת אפשרי)?

מה אני יכול לעשות במקרה ורופא היחידה בודק אותי ואומר שאני יכול לעשות מילואים (למרות ההמלצה החד משמעת של הרופא)? אני לא מתכוון לעשות לעצמי נזק גופני (אבל גם לא רוצה לעשות בעיות)?

אושי231

New member
לגבי השאלה הראשונה:

אתה יכול לפנות לוע"ר בלי תיווך קצינת הקישור, כפי שציינתי בקישור שצירפתי לך. פשוט בקש מהם את הטופס במקום מהקצינה שלך.

לגבי השאלה השניה: בד"כ רופא היחידה לא מתנגד להמלצות רופא מומחה (אם באמת הבאת מסמך סיכום ביקור וכו' כמו שפירטתי לך בקישורים שצירפתי). רופאי יחידה מתנגדים לשחרור כשחיילים מביאים טופס שרשום עליו "כאב ראש, מומלץ על 21 ימי מחלה" (אמיתי).
אם בכל זאת רופא היחידה מסרב לשיחרור, בדוק איתו למה (לא לשכוח שהוא גם בנאדם), ודבר עם המפקד כדי שיעזור לך בנושא כדי שתוכל לבצע תפקיד שיתאים לך עד שתטפל בנשא הוע"ר.

guya72

New member
רופא

מה אני יכול לעשות במקרה ורופא היחידה בודק אותי ואומר שאני יכול לעשות מילואים (למרות ההמלצה החד משמעת של הרופא)? אני לא מתכוון לעשות לעצמי נזק גופני (אבל גם לא רוצה לעשות בעיות)?

למה אתה סתם נכנס לסרטים ?
הרופא לא יקח על עצמו אחריות נזיקית (ואולי פלילית).
אם רופא מומחה החליט כי אינך כשיר למילואים - אז אף רופא בריא בנפשו לא יתחכם עם זה.

ואם אתה בכל זאת רוצה תסריט שחור - אז תמיד ניתן לטעון כואב לי פה. כואב לי שם. ולרוץ לרופא שיתן לך פטור.

jeshu

New member
בנוסף לעצות הטובות שקיבלת אם אתה בשיא הרצינות חושב שעשוי להגרם לך נזק בריאותי מהמילואים, דבר עם הרופא ובדוק בדיוק מה הוא מאשר שלא תבצע ושהעניין יהיה מגובה בטופס מתאים.

אם הוא מתנהג באנטי או סתם אנטיפאט, דרוש את מספר הרישיון שלו (לעיסוק ברפואה) - זה אחד הדברים שהכי מלחיצים רופאים. מספיקה התלונה על מנת לגרום להם הרבה כאב ראש. מנסיון של חובש - אלא שסבלו מבעיות שהוחמרו עקב השירות הם אלה שלא התעקשו והמערכת אחר כך רק ניסתה כמובן לכסות את התחת של הרופאים - אז דאג לדעת מי הם, איפה הם עובדים והכי טוב מס' הרישיון - אבל רק אם אתה באמת סובל מבעיה רפואית.

למעלה