קצינת שלישות

• פותח הנושא *tal*
  • פורסם בתאריך

*tal*

New member
קצינת שלישות

התקבלתי לקצונה יעודית לתפקיד קצינת שלישות. אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי- מה זה אומר?, האם יש אפשרות לנסות לבקש להישאר במסלול של קצונה יעודית אבל בסוג אחר של קצונה? כל מידע יעזור תודה טל

אהלן טל, להלן תשובה

שלום טל, דרך אגב גם לי קוראים טל. אני נמצא במסלול קצונה יעודית בקשר. יש המון מסלולים לקצונה יעודית (שלישות תחזוקה קשר...ואני לא מכיר עוד, אבל בטח יש...) הבעיה היא שאת לא משויכת למסלול קצונה יעודית ואז מחליטים איפה את תהיי- בקשר תחזוקה או שלישות. זה פשוט שאת מתאימה להם למסלול הזה ואם את רוצה את יכולה להצטרף אליו. אם לא אז לא. ככה שלעבור לקצונה יעודית בדבר אחר זה בלתי אפשרי אלא אם את קיבלת זימונים למבדקים של קצונה יעודית אחרת. מה שהמסלול הזה אומר זה שאת הולכת להכנס למסלול כלשהו שבמהלכו את תקבלי הכשרה ותעברי קורס קצינים ותהווי קצינת שלישות.(בעיקר עניינים משרדיים) לדוגמא, אם לא היית במסלול הזה את היית צריכה קודם כל לשרת בשלישות תקופה לא מבוטלת של זמן, ואז אם את היית נמצאת מתאימה אז היית מקבלת המלצה מהממונה עלייך, עוברת מבדקי קצונה ואז הולכת לקורס קצינים. במסלול הזה מבדקי הקצונה נעשים בכניסה אליו, ומובטח לך שאלא אם תינשרי מהמסלול את תוגשי לקורס קצינים. בנוסף לזה נראה לי שאת תצטרכי לחתום על קבע חצי שנה. אם יש לך שאלות נוספות או משהו שלא הרחבתי עליו מספיק אני אשמח לענות העכסן המצוי

segala

New member
קצונה יעודית בחיל קשר

אמרת שאתה במסלול קצונה יעודית בחיל קשר. אולי אתה יכול לפרט על המסלול?

כן בטח, למה לא.

זה מסלול שבתכלס דיי קל להתקבל אליו. כולה צריך לעשות שלושה מבדקים (מבדק פנימי של חייל הקשר, מבדקי קצונה, ותחקיר ביטחוני) כאשר אם עברת את שלושת השלבים אתה מתחיל בטירונות 03 שאורכת כחודשיים בביסל``ש יחד עם כל השירונרים. לאחר מכן אתה עובר קורס מערכות קשר של בערך כ 3.5 חודשים, אחרי זה יש לך סיפוח ליחידה מבצעית בו אתה מתפקד כאיש קשר פשוט ובתכלס שורף שעות שמירה לרוב. כשאתה מסיים עם זה אתה עובר לשלבים של למידת הפיקוד. אתה עובר: קורס מכים חי``ר. קורס קצינים אג``מי קורס קציני קשר. ואז מגיע הרגע המיוחל בו נותנים לך לבחור (לפחות כך הם טוענים) היכן אתה רוצה לשרת בגדודים ככקצין קשר - קשר``ג אז זהו, זה המסלול, יש עוד שאלות???

אם היא נמצאה מתאימה למסלול יעודי

אין שום סיבה בגינה היא לא תוכל לצאת לקצונה בשלב יותר מאוחר בשירות שלה. אגב מחוייבים לחתום קבע של תשעה חודשים.

smdr

New member
עניתי לך בפורום IOL

אלו שענו לך כאן הם בנים, והם סתם קישקשו שטויות, המסלול שונה מעט בין בנים לבנות. אם את רוצה, תפני אלי באי-מייל ואני אפרט יותר, אני מתגייסת ביום ראשון למסלול הנ``ל, אז תנסי להזדרז.

קצונה יעודית

אם התקבלת לקק``צ יעודי ז``א שתעברי את המסלול הבא: טירונות בבה``ד 11(עשרהימים), קורס יעודי בבה``ד 11(חודשיים), קק``צ בסיסי בבה``ד 12 (חודשיים) והשלמת קישור בבה``ד 11 (חודשיים). ז``א שבחצי השנה הראשונה שלך בצבא תהיי בקורסים. הקורס היעודי עצמו מאוד מתיש, אם את חותמת ויתור במהלכו את עדיין תשארי בחיל השלישות ורוב הסיכויים שתשובצי כרכ``אית (רכזת כוח אדם). רק אם את חותמת ויתור בבק``ום תוכלי להשתבץ בתפקיד אחר (שאינו תפקיד שלישותי)ואח``כ לצאת לקצונה כשאת מכירה את המערכת טוב יותר. במידה ואת עוברת את המסלול היעודי של חש``ל (אם התקבלת לחש``ל אני בספק שתוכלי להתקבל למסלול יעודי של חיל אחר). רוב הסיכויים שבסוף הקורס תשובצי כקצינת קישור, אבל במידה ויש תפקידי מטה פנויים את תוכלי להשתבץ ככקצינת מטה. זה תלוי בתפקידים הפנויים באותו הזמן.

אז ככה.

אם קיבלת זימון להיות קש``לית יעודית - אז את מיועדת לחש``ל. ואת יכולה לוותר על זה, ולקוות לקבל זימון לקק``צ יעודי אחר >מה שאני עשיתי, עם קצין תחזוקה<, אבל זה לא מחייב. מצד שני, רוב הסיכויים, שבמהלך השירות שלך, תאותרי פעם נוספת, ותזומני לצאת לקצונה, לא יעודית. התפקיד עצמו - לגבי קישור, אני לא יודע, אבל זה בעיקר עבודה משרדית, נכון. אותו דבר, לגבי קצין מטה. אבל, וזה אבל גדול - שליש/ה בגדוד, זה משהו אחר לגמרי. לגבי שלישה, שזה תפקיד נוסף, אני יכול להביא לך, כדוגמה, את הקצינה שלי. שלישה בגדוד שיריון. גם יצאה לתרגילים, פיקדה על נגמ``ש, בעת הצורך, העבירה מסדרים, וכל דבר, שקצין בגדוד עושה. נכון, היא לא פיקדה על מחלקת לוחמים, בלחימה, אבל עדיין - היא לא עסקה רק בעבודה משרדית. היא עשתה הרבה יותר מזה. והיא נהנתה, רוב הזמן, שזה אחד הדברים הכי חשובים. לקצין שלישות, אין כמעט רגע לנוח. וגם למש``קים שלו. ל משנה אם הוא גבר, או אישה.

למעלה